Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Tuntematon vainaja osa2 2017-04-26 19:50:23 JalmariK
Arvosana 
 
2.5
JalmariK Arvostellut: JalmariK    April 26, 2017
Top 500 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Minusta tässä on hyvä runko dekkarille. Peruselementit tarinalle löytyy: murha/tappo, poliisitutkintaa, mahdollisesti ainoan silminnäkijän listiminen. Sinulla on selvästi idea, kuten boxo kommentoinnissa mainitsi. Se mitä jään kaipaamaan, koskee tätä ja edellistä pätkää, on "onttous". Tarkoitan sillä sitä, että otat nyt kerronnallisen pensselin ja maalailet tekstiin lisää paikkakuvauksia, ääniä, makuja, hajuja. Sinulla on paljon dialogia, joten lihota kerrontaa dialogin ympärille. Silloin saat tekstiin rytmiä.

Esim. kirjoitit kolmannen luvun alussa: Vainaja makasi luonnottomassa asennossa selällään, pyöreä reikä silmien välissä... -> nyt lisäilet yksityiskohtia (ei niitä paljon tarvitse olla), mutta esim. Missä vainaja makasi? Mikä huone? Retkottiko ammeessa, parvekkeella, pakastimessa, lattialla? Hajuilla ja hyytyneella verellä, kangistuneella ruumiilla ym. kuvauksilla voit kertoa lukijalle epäsuorasti olennaisia tai epäolennaisia asioita. Anna lukijan oivaltaa / hoksata asioita.

Ole tarkkana itsestäänselvyyksistä esim: Julin kirosi hiljaa mielessään. Koko vitun juttu haisi -> Mielestäni vittu-sanan voi jättää pois. Tai vaihtoehtoisesti yksinkertaisimmillaan: Julin pohti. Koko vitun juttu haisi

No mutta tämmöistä. Ei kun näppäimistö sauhuamaan ja osa3 tulille.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS