Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Jännitys & toiminta Tuntematon vainaja osa2
QR-Code dieser Seite

Tuntematon vainaja osa2 Hot

Pari tuntia myöhemmin Julin istui keskusrikospoliisin tiloissa, kuunnellen esimiehen tekemää selostusta. Hieman aiemmin tämä oli saanut oikeuslääketieteellisen tutkimusaineiston uhrista.

Raportin mukaan uhrin nimi oli Kusti Kantanen, asian teki entisestäänkin mielenkiintoisaksi se seikka, ettei sen nimistä henkilöä löytynyt poliisin tiedostoista. Ainoa tieto mitä oli, oli että eräs sen niminen henkilö oli kuollut pari vuotta aiemmin eräässä auto-onnettomuudessa, jossa kuljettaja oli palanut lähes tunnistamattomaksi.

—Onko sinulla mitään tietoa asiasta? Kysyi keskusrikospoliisipäällikkö Siltanen lopulta.
—Ei sitten pienintäkään tietoa, olin viime viikon lomalla ja kun saavuin töihin, niin tutkittavien juttujen joukossa oli kyseinen uhri ja esitutkinta selvitys.
—Onko juttu vielä avoimena? Oletko vienyt asiaa eteenpäin?
—En vielä, koska odotin tunniste tietoja uhrista.
—Juttua ei tutkita tämän enempää, eikä mitään uhria ole, onko selvä!
—Ei tutkita? En ymmärrä?
—Korostan juttua ei tutkita, uhri oli laitapuolen kulkija joka oli baari illan aikana joutunut tappeluun ja menehtynyt sitten saamiin vammoihin.

Julin oli juuri sanomassa jotain kun Siltanen keskeytti tämän.

—Käsittääkseni teidän osastolla on muita tärkeämpiä juttuja, kuin jonkun laitapuolen kulkijan kuoleman tutkiminen, ellei ole muuta niin palaveri on päättynyt.
—Entä…
—Kuten sanoin. Palaveri on päättynyt!

Julin nousi tuolista ja painui sitten ulos huoneesta, miettien samalla syntyjä syviä. Juttu haisi kuin kemian sellutehdas. Oli pakko ottaa puhelu.

Päästyään autoon mies kaivoi muistivihkosta erään numeron, jonka tämä oli saanut aikoinaan eräältä eläkkeelle jääneeltä komisaarilta.

Hetkeen ei kuulunut mitään.

—Soitit Nina Mäkipään vastaajaan. En juuri tällä hetkellä ole tavoitettavissa, voit ääni merkin kuultuasi jättää viestin, niin otan yhteyttä tai sitten en. Lehtimyyjät voi puolestani painua vittuun. Kuulemiin.

—Timo Julin tässä hei, eräs entinen työtoverisi suositteli sinua varsin ongelmallisten tilanteiden selvittelyssä. Voitko ystävällisesti ottaa minuun yhteyttä, mahdollisimman pian.

Sen mitä Julin oli saanut tietää Ninasta, niin tämä oli varsin kovan luokan tekijä, lyhyestä virkaurasta huolimatta.


Julin palasi takaisin toimistolle, jossa tämä kirjasi käydyn keskustelun omaan pilvitallentimeen.

Vaikka Julin kuinka hautoi asiaa mielessä, niin jutussa ei ollut mitään järkeä, periaatteen miehenä hän oli ehdottomasti sitä mieltä, että jokainen juttu tuli tutkia niin perusteellisesti, kuin suinkin.

Julin näpräsi lähes uutta Huawei kännykkää typertynyt ilme kasvoilla. Keskusrikospoliisiyksikön päällikön mukaan juttua oli täysin turha jatkaa sen enempää. Samassa hetkessä puhelin heräsi eloon, Julin katsoi näyttöä, jossa luki ainoastaan tuntematon numero.

Mies empi kaksi kertaa ennen kuin vastasi.
—Julin…
—Nina Mäkipää, olit yrittänyt tavoitella, minkä vuoksi?
—Sain luotettavalta taholta vinkin.
—Keneltä ja millaisen vinkin? Mikäli vinkin antaja on ollut joku vasikka, niin turha vaiva.
—Sanooko Arttu Karma mitään?

Tuli syvä hiljaisuus ja hetkeen ei kuulunut kerrassaan yhtään mitään.

—Saattaa olla että sanoo tai sitten ei. Oletetaan että saattaisin tuntea kyseisen henkilön, niin mitä sitten?
—Tietojeni mukaan, olet erikoistunut varsin ongelmallisiin juttuihin.
—Vai niin. Otin selvää ennakkoon, ennen kuin soitin ja tiedän että olet lainvalvoja, aivan kuten minäkin tai olin jokin aika sitten, nyt olen ollut kuvioista sivussa jonkin aikaa. Hyvä on, mietin asiaa ja otan mahdollisesti yhteyttä. Samassa linja mykistyi.

3-Luku

Vainaja makasi luonnottomassa asennossa selällään, pyöreä reikä silmien välissä, reiän ympärillä oli hieman palaneen ihon väriä, silmät oli selkosen selällään. Nuoremmalle konstaapelille näky oli ensimmäinen ja se oli liikaa, kuvottava näky sai sisuskalut sekaisin, niinpä tämän oli pakko mennä ulos.

Vanhempi konstaapeli Sinikka Lampinen tuli tämän viereen katsomaan nuoremman virkaveljen vointia, kun tämä yökkäili puolituntia aiemmin nautitun aterian pitkin katukivetystä.

—Tervetuloa kenttätyöhän, Sinikka totesi ja ojensi sitten nenäliinan. Vedä sinä henkeä, niin minä menen sisällä..
—Kyllä minä tästä, ei mitään hätää...yritti toinen.
—Tiedän kyllä, tule sitten kun jaksat, minulla menee jonkin aikaa, oikeastaan voisit soittaa Julinin paikalle.

Sinikan poistuttua sisään, Kalle Tuomaala soitti esimiehelleen, joka saapui hetken ajan kuluttua paikalle.

—Vai tämmöinen tapaus tällä kertaa, mitä selvinnyt tähän mennessä.
—Tekniikka on tulossa, tämä kortti löytyi pöydältä.

Julin vilkaisi korttia, joka oli paikallisen vartiointiliikkeen kortti.
—Teuvo Tuokko, entä reikä päässä?
—Koko viittaa ysimilliseen, ammuttu ilmeisesti lähietäisyydeltä, ruutijäämiä iholla.
—Eristäkää alue siimoilla, sillä aikaa, kun minä hieman teen alustavia tutkimuksia, tekniikan avuksi.


Yksin jäätyään Julin korjasi ja kuvasi mahdollisimman tarkasti kaiken minkä katsoi tarpeelliseksi. Julin ei mielellään uskonut yhteensattumiin tai sattumiin muutenkaan, hälytyskellot oli soineet heti siinä vaiheessa, kun tämä oli nähnyt vainajan henkilökortin. Tuntui hieman uskomattomalle, että vartija joka vajaa viikko aiemmin oli ollut ainoa silminnäkijä tapauksessa, jota ei tutkittaisi, niin makaisi nyt kylmänä asunnollaan.

Julin kirosi hiljaa mielessään. Koko vitun juttu haisi, oli oltava varovainen. Julin tiesi tekevänsä virkavirheen pitäessään ottamansa kuva-aineiston itsellään. Mies tutki muutamia laatikoita kumikäsineet kädessä, luottaen siihen ettei normaali poliisipartio olisi tutkinut laatikoita häntä ennen.

Saatuaan mielestään tarpeeksi aineistoa itselleen Julin poistui pihalle tarkistamaan alueen eristämisen.

—Hoitakaa te valvonta alueella sen aikaa kun tulee apuvoimia ja tekniikka saapuu paikalle, minun on poistuttava seuraavaan palaveriin.

Sinikka katseli Julinin poistumista.
—Huomaatko, isot kihot kääntää selkänsä, kun pitäisi olla paikalla, ja me raskaan työnraatajat saadaan painaa niska limassa.
—Pikemmin niska märkänä, alkaa meinaan satamaan, viisasteli Kalle naiselle.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 2 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
1.8  (2)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Tuntematon vainaja osa2 2017-04-26 19:50:23 JalmariK
Arvosana 
 
2.5
JalmariK Arvostellut: JalmariK    April 26, 2017
Top 500 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Minusta tässä on hyvä runko dekkarille. Peruselementit tarinalle löytyy: murha/tappo, poliisitutkintaa, mahdollisesti ainoan silminnäkijän listiminen. Sinulla on selvästi idea, kuten boxo kommentoinnissa mainitsi. Se mitä jään kaipaamaan, koskee tätä ja edellistä pätkää, on "onttous". Tarkoitan sillä sitä, että otat nyt kerronnallisen pensselin ja maalailet tekstiin lisää paikkakuvauksia, ääniä, makuja, hajuja. Sinulla on paljon dialogia, joten lihota kerrontaa dialogin ympärille. Silloin saat tekstiin rytmiä.

Esim. kirjoitit kolmannen luvun alussa: Vainaja makasi luonnottomassa asennossa selällään, pyöreä reikä silmien välissä... -> nyt lisäilet yksityiskohtia (ei niitä paljon tarvitse olla), mutta esim. Missä vainaja makasi? Mikä huone? Retkottiko ammeessa, parvekkeella, pakastimessa, lattialla? Hajuilla ja hyytyneella verellä, kangistuneella ruumiilla ym. kuvauksilla voit kertoa lukijalle epäsuorasti olennaisia tai epäolennaisia asioita. Anna lukijan oivaltaa / hoksata asioita.

Ole tarkkana itsestäänselvyyksistä esim: Julin kirosi hiljaa mielessään. Koko vitun juttu haisi -> Mielestäni vittu-sanan voi jättää pois. Tai vaihtoehtoisesti yksinkertaisimmillaan: Julin pohti. Koko vitun juttu haisi

No mutta tämmöistä. Ei kun näppäimistö sauhuamaan ja osa3 tulille.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Tuntematon vainaja osa2 2017-04-26 15:54:22 boxo
Arvosana 
 
1.0
boxo Arvostellut: boxo    April 26, 2017
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Tämä oli jo parempi, mutta miksi et pääse eroon noista "tämä" sanoista?Ei niitä käytetetä ihmisistä vaan asioista.Kuten minä nyt käytin tästä jutustasi..
.."Siltanen keskeytti tämän" vs Siltanen keskeytti hänet..
..."päästyään autoon mies kaivoi..Miksi mies? kun hän on Julin. "erään numeron jonka tämä oli saanut eräältä.."Turhia eräitä ja tämöjä taas..jätä pois tuollaiset.
Sulla on ilmeisesti mielessä jokin tarina tässä, mutta tuollaiset ihme tämät ja eräät pilaa kerrontaa.Keskity ja mieti hieman näitä. Tarina voisi muuten olla hyväkin..vaikkakin mitään uutta tässä ei vielä ole ollut, mitä ei olisi jo ollut tuhansissa dekkareissa aiemmin..sori vaan

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS