Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Ensimmäinen syrjähyppyni 2016-07-30 13:31:13 TarraLeguaani
Arvosana 
 
2.0
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    July 30, 2016
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Keskity näihin asioihin:
- Älä käytä samanlaisia sanoja tai toista samoja asioita liian usein ja liian lähekkäin.
- -kin-pääte tulee vain yhdellä k:lla (varmastikin).
- Pidä aikamuoto samana jatkuvasti, älä hypi preesensin ja imperfektin välillä.
- Mieti mitä kirjoitat, esim. "joten minun huoneeni ikkuna osoittaa ulos." Eikö kaikki ikkunat osoita ulos? Lisää sanoja tai muuta niitä, jos viesti ei tule selväksi. Myöskin mielikuvissa ei kannata mennä liian omituisuuksiin, tai sitten muuta sanajärjestystä, että lukija ymmärtää mikä liittyy mihinkin, esim. "kuin hain selkäevä konsanaan asvalttia pitkin".
- Käy läpi oikeinkirjoitusta, pilkku- ja pistesääntöjä. Lukijan on kiva lukea selkeää tekstiä, ettei tarvitse jäädä jumittamaan välillä, että mitähän tässä lukee. Kustantajat myös lopettavat aika nopeasti käsikirjoituksen lopettamisen, jos virheitä on liikaa.
- Älä luettele kanavavalikoimaa. Sitä ei kukaan jaksa lukea. Se ei liity juoneen. Se ei sovi muuhun tekstityyliin.
- Tarkasta tekstisi aina kirjoitettuasi sen, ettei tule virheitä ja outouksia mukaan, esim. "En tiennyt, että sinulla oli koita? -Ai Brutus? Ei, se on tyttäreni."
- "Join kahvin, otin rahat, kävin laittamassa päälleni kouluvaatteet, lähdin kouluun, koulun jälkeen pyysin muutamaa mulkeroa hakemaan minulle muutaman tupakka-askin ja nousin sen jälkeen linja-autoon." Tämä etenee yhdessä virkkeessä aivan liikaa.


Tappelukohtauksen kuvailet hyvin. Osaat käyttää sopivaa virkemittaa äkilliseen ja hätäiseen tekstiin.
Naapurin rouva on mukava lisä tarinaan. Esittelet ja kannattelet hänen hahmoaan hyvin. Pidin hänestä.

Otsikko ei ollut mielestäni ihan sopiva kirjoitelmaasi. Perustelut jäivät kaikkeen hyvin heikoiksi tai olemattomiksi. Jäi enimmäkseen sellainen olo, että joo, tarina eteni ja hyvässä tahdissa etenikin, mutta miksi se eteni näin?

Juonesi tarvitsee paljon hiontaa. Minusta tuntuu, että olet kirjoittanut tämän kerralla, loppua kohden on tullut jo kyllästyminen ja loppu on hätäilty. Et ole tarkastanut tekstiä mitenkään. Yksikään kirjoitelma ei ole valmis kerralla - eikä luultavasti kymmenennelläkään kerralla. Tarvitset siis vain enemmän vaivaa, niin johan alkaa suttaantua :)

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Järjestys 

August 02, 2016
Report this comment
Kiitos oikein paljon rakentavasta kommentista. Tosiaankin kirjoitin tämän ihan vain sellaiseksi pohjustukseksi erästä tarinaa, jonka kuuluisi olla pidempi ja sain lisättyä siihen toisenkin osion, mutta se lysähti hetkessä.

Kiitos vielä kertaalleen ja seuraava teksti (ei siis se toinen osa) jonka tänne laitan, tulee olemaan hyvin huolehdittu, sillä nyt tiedän että näitä joku jopa lukee.

Kiitos vielä kerran.
1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS