Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Aavemainen kaupunki 2015-08-18 15:37:54 Banshee
Arvosana 
 
2.5
Banshee Arvostellut: Banshee    August 18, 2015
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Kirjoituksesi on selkeää ja helposti luettavaa. Mutta ei tässä ollut sisällöllisesti tai luovuuden suhteen oikein mitään kehuttavaa. Lyhyt kirjoitus, jonka kaava on niin tuttu ja kirjoitusasu niin geneerinen, että miettii, miksi tämä on pitänyt kirjoittaa. Mieluummin lukisi vaikka simpansseista, jotka karkaa labrasta ja ryöstää tikkaritehtaan. "Simpanssitikkariliiga ja vaaleanpunaiset vaipat."

Mies, joka menee kummittelevaan kaupunkiin ja pelastautuu sekavasti ei paljon ketään napostele, jos kielellinen ilmaisu ei ole todella mukaansatempaavaa ja luovaa. Tämä on de facto totta.

Esim.

"Hotelli oli kauniisti sisustettu, mutta hieman pölyinen. Aulassa oli muutamia sohvia ja nojatuoleja. "

Jätät kuvailun todella geneeriseksi.

Mitä, jos aanoisitkin vaikka:

"Pölyinen hotelli olisi kaivannut Jyrki Sukulaa, aulan odotustila pientä pintaremonttia. Sohvat olivat jo nähneet eilisen, sininen kangas näytti palkeenkieltä ja surullinen muovikukka notkui nurkassa."

Ok, vedin tämän esimerkin nyt hatusta 15 sek, eikä sovi edes tarinan tunnelmaan, liikaa mukahauskaa. Mutta pointti - herätä teksti eloon, niin herätät lukijan eloon. Älä kirjoita kuin tietokirjaa, reipastu kuvailussa ja yksityiskohtien runsaudessa.

Minusta on hyvä, ettei kielelliseen ilmaisuun tarvitse erityisesti kommentoida, sinä osaat kirjoittaa selkeästi!!! Mutta sinun pitää nyt etsiä jotain sellaista, mitä juuri sinä voit kirjoittaa kiinnostavasti. Ei mitään kummitustarinoita, joita maailmassa on jo miljoona paremmin kirjoitettua.


Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Järjestys 
KirjoittajaNevá
August 21, 2015
Report this comment
Hieno tarina ja tykkään, mutta hieman ''kuiva'' jollakin tapaa. Olet ihan hyvä kirjoittamaan mutta kuvaile enemmän keskity paremmin juoneen.
1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS