Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Kotkat Lentää Matalalla 2015-01-25 16:53:39 Alapo80
Arvosana 
 
4.0
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    January 25, 2015
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka MrWestham666!

Meillä on hieman juttuja tuon tulevan sivupäivityksen johdosta, ja eilen jättämäni palaute on jäänyt tuonne serverin vaihdon syövereihin.
Annan nyt kuitenkin palautteen sellaisena, kuin sen muistan.

Tekstillä on mittaa, ja se on hyvä! :D Alkuun meinasin kritisoida noita henkilöiden nimiä, mutta ne sopivatkin tarinan miljööseen ja tyyliin todella hyvin!

"Ahjossa alkaa liekit saada voimaa kun hiilet vaan pääsevät lämpeämään.".
Ajatukseni: "Ahjossa alkavat liekit saada voimaa, kun hiilet vaan pääsevät lämpeämään.".
Eli kun tekijä (liekit) ovat monikossa, täytyy predikaatinkin (alkaa) olla. Lisäksi silloin, kun konjunktio kun erottaa kaksi lausetta toisistaan, täytyy kun sanan edessä olla pilkku.

Mielestäni seuraavassa lainauksessa kiteytyvät kaikki tämän novellin suurimmat kielelliset jutut:
"Kutsumatonta vierasta hieman jännittää astella 70-luvun puolivälissä rakennettujen kerrostalojen pihassa laittomuuksissa ja vesiselvänä lopetettuaan alkoholinkäytön lääkärin pyynnöstä mielialalääkkeiden määräysten yhteydessä.".
Hieman kankeaa, hieman selittelevää ja hiomattoman oloista. En siis tarkoita, että koko kirjoituksesi syyllistyisi moisiin, mutta paikoin. Ajatukseni:
"Kutsumatonta vierasta jännittää astella seitsemänkymmentäluvun puolivälissä rakennettujen kerrostalojen pihoilla laittomuudet mielessä, ja vielä vesiselvänä, sillä lopetti juomisen lääkärin käskystä saadessaan mielialalääkkeet.".
Eli numeroiden kirjoittaminen numeroina ei mielestäni kuulu kaunokirjalliseen tekstiin. Miksi sana hieman tuolla välissä? Onko väliä jännittikö vai jännittikö vain hieman? Lisäksi muutin pari lauseenvastiketta mielestäni sujuvampaan muotoon.

Pidän ronskista kielenkäytöstä ja miljööstä, josta tunnut olevan todella hyvin perillä! Voisit tutustua myös Mäntsälän Mustaanmäkeen, niin uskon, että sieltäkin on helppo ammentaa motivaatiota! :D

Juoni tuntuu melko pitkästyttävältä (alkua lukuunottamatta) siihen saakka, kunnes koiraa aletaan kouluttaa huumeiden etsintään. Siitä juoni alkaa kiihtyä ja muuttua jännittäväksi! Hyvät henkilökuvaukset, ja niistä tulee mieleen Englantilainen mustahuumoritekele (Trainspotting, Lock Stock & Two Smoking Barrels tai Snatch)! Mahtavaa! Ja huolimatta tietyistä ajoittaisista kankeuksista kielessä, tuo juoni tempaa mukaansa, ja erityisesti lopun karkuun juokseminen ja päähenkilön kuolema ovat mainiosti rakennettuja ja jännittäviä!

Hyvää työtä!

kIITOS!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Järjestys 

February 02, 2015
Report this comment
Hei, kiitos arvosteluista. Yritän ottaa opiksi seuraavaan juttuun :) Kiva lähtee kirjottaan kun saa näin hyvää palautetta :)
1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS