Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Tuho Kaksikko - Luku .1. 2014-11-02 11:32:17 Jästipää
Arvosana 
 
3.0
Jästipää Arvostellut: Jästipää    November 02, 2014
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Aihe on muodikkaan ajankohtainen ja siksi ehkä hieman uuden aallon vampyyritarinoiden suhteen tavanomainen. Sinänsä juoni on hyvä ja kiinnostava, mutta jatkoa ajatellen tähän olisi hyvä keksiä jotain erityistä koukkua, mikä erottaa sen valtavirrasta, jotain miten tarina poikkeaa muista ja tuo jonkin uuden näkökulman tähän aiheeseen. Perinteistä jos puhutaan, niin tarinassa Clary tutki itseään peilin kautta muututtuaan vampyyriksi, mutta vampyyrihän ei jätä peilikuvaa eikä näin ollen näy peilissä? No, fiktiossa on toki kaikki mahdollista.

Juoni kulkee sinänsä hyvin ja tässä on hyvä alku pidemmälle tarinalle. Joitain juonellisia asioita oli kuitenkin, mihin itselläni huomio kiinnittyi. Clary suhtautui jotenkin oudon rauhallisesti ja jopa välinpitämättömästi, kun hänen rakas siskonsa katosi metsässä ja yhtäkkiä paikalla olikin täysin outo mies. Tähän kohtaukseen olisin toivonut enemmän vahvoja Claryn tunnereaktiota, koska olihan hän täysin hämmentävässä, yllättävässä ja pelottavassa tilanteessa. Myöhemmin Claryn ja Cecilian pohdiskellessa, mitä tekevät asialle, kun heistä on tullut vampyyreja ja miten aikovat kertoa asiasta vanhemmilleen, kuvaus jäi minusta hieman ohueksi. Kaipaisin enemmän pohdintaan ja perusteluja sille, miksi tekevät kuten tekevät. Pelkkä toteaminen, ettei kerrota vanhemmille, ei minusta ihan riitä. Myös sisarusten reagointi tilanteeseen jää etäiseksi. Olettaisin heidän olevan järkytteneitä ja kauhuissaan, koska heistä on tehty vampyyreja?

Kokonaisuudessaan teksti kuitenkin herätti mielenkiintoni ja luen mielelläni jatkoa tälle. Alku on lupaava.

Kielellisesti sitten huomasin tekstissä jonkin verran kielioppivirheitä ja oikeinkirjoitusvirheitä. Kannattaa käydä teksti huolella läpi pariin kertaan, kun sen on kirjoittanut ja sitä kautta yrittää karsia näitä. Tiedän omakohtaisesta kokemuksesta, että niitä on aina tekstisssä kuin tekstissä ja vaikka kymmenen kertaa lukisi oman tekstin läpi, niin niitä jää silti aina muutama kutales...

Tekstissä käytetään todella paljon henkilöiden nimiä, kun näihin viitataan. Voisi miettiä enemmän pronominien käyttöä tai kiertoilmaisuja, esim. kun kirjoitetaan Clarysta ja Ceciliasta voi toiseen viitata käyttämällä "sisko" sanaa tms.

Hyvin usein lauseesi alkavat nimellä -> Clary teki sitä... Cecilia teki tätä... Tekstistä tulee puuduttavaa luettavaa, jos lauseet alkavat usein näin, joten vältä tätä. Asian voi kiertää esimerkiksi yhdistämällä lauseita, muuttamalla sivu- ja päälauseen järjestystä ja edellä mainituilla pronomien käytöllä.
- Esim. "Clary peilasi lainehtevia hiuksiaan. Cecilia lähti eteiseen. Clary tuli hetken päästä perässä." Tämän muuttaisin muotoon: "Kun Clary oli peilannut lainehtelevia hiuksiaan, hän seurasi siskoaan eteiseen."

Jatka ihmeessä kirjoittamista. Osaat selvästi keksiä tarinoita ja tämä genre on ilmeisesti lähellä sydäntäsi, joten kirjoita jatkoa tälle. Kiitoksia!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS