Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
Gigi Hot
 
Gigi 2018-12-09 19:57:21 Dhanne
Arvosana 
 
2.0
Dhanne Arvostellut: Dhanne    December 09, 2018
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Luin alkusi kokonaisuudessaan. Minun täytyy korjata mitä kirjoitin alla. Tarinasi alku on tosiaan hyvin sekava. Vasta luettua koko pätkän ymmärsin, että alun nainen on Nefer eikä Gigi.

Ongelma juontaa juurensa siitä, että panttaat nimiä. Lisäksi ensimmäisten kappaleiden lauseissa ei ole selkeää tekijää. Ensimmäisen lauseessa on tuntematon katsoja. Toisessa lauseessa emme tiedä kenen kengät ovat nostettu ristiin. Kolmannen lauseen tekijä tulee tarjoilijoiden jälkeen. Vielä tuolloin emme tiedä, onko tämä kirjoitettu kolmannessa persoonassa eli jonkun näkökulmasta vai kaikkitietävällä kertojalla. Vasta neljännessä lauseessa, joka viittaa sitä edeltävään lauseeen, selviää, että kyse on hänkertojasta. Vai onko sittenkään? Onko tarkoitus kirjoittaa tarina Neferin silmin Gigistä? Et voi yhtäkkiä vaihtaa näkökulmaa Gigiin, tai sen voi luontevasti tehdä vasta lukujen vaihtuessa.

Moni ongelma ratkeaa kertomalla heti, että ensimmäisten kappaleiden nainen on Nefer. Älä panttaa nimeä puhumalla 'naisesta'. Huomioi myös, että sellaiset lauseet missä ei ole tekijää tai missä ei ole verbiä, ovat vaikeatajuisia lauseita.

"Nainen havahtui ajatuksistaan huomatessaan oviaukkoon seisahtuneen hahmon." Miksi kuvailet häntä sanalla 'hahmo'? Miksei tytön? Kuinka jurrissa Nefer on, kun hän näkee pelkkiä hahmoja? Ole selkeä. Kirjoita oviaukkoon seisahtuneesta tytöstä tai nuoresta naisesta. Silloin kuvailussa ei tarvitse miettiä ketä se kuvaa. Eli siis: "Nefer havahtui ajatuksistaan huomatessaan oviaukkoon seisahtuneen tytön (tai nuoren naisen, baariin ei yleensä päästetä töihin tyttöjä)."

"Tiskin takana odotti yrmeänä itse omistaja(, Seth)." Ilmoita nimi jo tässä vaiheessa. Nimiä on turha pantata. Lisäksi Nefer tietää Sethin nimeltä.

"Kalju, tatuointien peittämä ja hyvin pihi mies." Tässä ei ole verbiä, lisää sellainen.

"Sanaakaan sanomatta hän avasi tiskin viereisen oven ja viittasi tytön sisään takatiloihin." 'Hän' voi viitata yhtä hyvin Neferiin (koska kirjoitat hänen näkökulmasta) tai omistajaan (koska kappale kuvaa omistajaa). Jos käytät sanaa 'tämä' 'hän' sijasta, tulkinnallisuutta ei ole, tekijä on silloin omistaja, Seth.

Kaiken kaikkiaan alku kaipaa selkeyttä. Alku kaipaa myös vihjeitä juonesta. Lopussa haluan jo tietää mistä juonessa on kyse tai en jaksa lukea pitemmälle. Puhut keijuista yhdellä sanalla. Ketkä ovat baarissa keijuja? Selvennä. Vai onko tämä fantasiaa ollenkaan?

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review

Kommentit

1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Järjestys 
Almiel
July 16, 2019
Report this comment
Kiitos paljon arvostelusta Dhanne.

En tosiaankaan ole ollenkaan varma juonesta ja sen kulusta alkuunkaan. Suurin ongelmani on, että yritän saadaa liikaa ideoita samaan tarinaan uskaltamatta/osaamatta karsia pois osaa.

Kirjoitukseni todellakin oli hyvin sekava. Huomasin sen itsekin luettuani sen nyt paljon myöhemmin. Pakautteestasi sain paljon selkeyttä ongelmakohtiin.

Olen viime aikoina taas alkanut pyöritellä mielessäni tarinan juonta ja toivottavasti saan sen vielä jossain vaiheessa järjestykseen.

Kiitokset vielä kerran. En oikeastaan odottanut saavani minkään laista palautetta.
1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS