Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Puiden kuiske ~osa 1~ paranneltu versio 2017-11-07 20:41:15 Dhanne
Arvosana 
 
3.0
Dhanne Arvostellut: Dhanne    November 07, 2017
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

No niin. Nyt on pituutta saatu hidastamalla tempoa. Miltä itsestäsi tuntuu? Onko tarina parempi vai huonompi? Entä mihin suuntaan tarina on menossa? Puiden kuiskivat tehtävää, mutta millainen tehtävä se on ja ottaako Primrose sen vastaan, jää nähtäväksi.

En päästä sinua helpolla, sillä kertomus kaipaisi lisää. Ajattele parasta kirjaa, jonka olet lukenut. Moni asia varmasti siinä kiehtoo, mutta arvelisin, että pidettävät henkilöt ovat yksi tärkeimmistä tekijöistä tekemään siitä parhaan, ellei paras kirja satu olemaan keittokirja.

Päähenkilön ongelmaa on kuvailtu pidemmälti ja paremmin, mutta mikä erityisesti saisi kirjoituksen elämään, on persoonan ottaminen tarkasteluun. Tarvitaan henkilökuvausta. Millainen persoona on Primrose Diana Erixxonilla? Anna hänelle yhtä mahtipontinen persoona kuin nimi ja lukija on koulussa. Tai tee häneestä toisella tapaa kiinnostava. Kysy itseltäsi, millainen persoona on kiinnostava? Sitten kirjoita sellainen. Jos hänen on räväkkä, hiljainen, puhelias, rohkea, päättäväinen tai arka, hän käyttäytyy ongelmatilanteissa eri tavalla. Anna piirteen olla 100 prosenttinen. Jos Primrose olisi hiljainen, kirjoita kuin hän ei koskaan puhuisi mitään. Jos hän on taiteellinen, anna hänen maalata talon seinät maalauksin. Eli valitse persoonallisuuden piirre ja kirjoita kuin henkilö olisi sitä 100 prosenttisesti. Näytä miten hän käyttäytyy eri tilanteissa.

Haluaisin sinun painottavan kerronnassa puiden antamaa tehtävää, koska se on ilmeisesti juonen kannalta oleellinen keskustelu. Paneudu keskusteluun, kirjoita kohtaus uudestaan. Älä ole liian salaperäinen tai kirjoita mysteerisesti. Lukija haluaa ennen kaikkea ymmärtää mistä on kyse.

Tässä on myöhästyneet kommentoinnit. Kannustuksesta nostan arvosanaa. Jatka toki kirjoittamista!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS