Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Ote parannellusta fantasiatarina-projektistani 2017-09-29 19:00:04 Pohjavesikala
Arvosana 
 
N/A
Pohjavesikala Arvostellut: Pohjavesikala    September 29, 2017
Top 100 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Tämä pätkä oli vaikeammin hahmotettavissa näin erillisenä katkelmana, kuin esimerkiksi edelliset. En tiedä, onko tälläinen maininta yhtään hyödyllinen. Haluaisin lukea kyllä tämän tarinan mieluummin kokonaisena. Yritän kuitenkin jotain sanoa, mutta pointtini voivat olla täysin turhia lopullisen tekstin kannalta.

En saanut oikein minkäänlaista käsitystä ketä henkilöt olivat, mitä he olivat tuolla tekemässä ja missä he tosiaan olivat (Kruunu-nimisessä kaupungissa Siivenmutka-nimisellä alueella?). Varsinkin päähenkilön tehtävä ja asema jäivät leijumaan. Toisena ihmettelin, että kuka tuo Kaarle oikein oli. Jos tämän pätkä oli hänen ensiesittelynsä, olisi mielestäni ollut hyvä heti hänen nimensä jälkeen kertoa kuka hän oli ja miten hän päähenkilöön liittyy. Vaikkapa aseman lisäksi joku maailman taustaa raottava kommervenkki, joka oli takonut kahdesta hemmosta kokoikäiset ystävykset.

Arvelinkin, että ajatuksien kohdalta sivusto oli syönyt osan muotoilusta. Itsestäni hahmon pääkopan suora tonkiminen tällä tavalla tuntuu vähän oudolta, mutta se on kyllä paljon käytetty ja toimiva keino avara toistuvasti hahmon ajatuksia ilman jatkuvaa ", X ajatteli" rakennetta.

Kuvailua oli vähän, joten sain sellaisen kuvan, että tuo syöminki oli joku suhteellisen turha tilaisuus, jossa päähenkilö kävi vain kääntymässä vetämässä lärvit.

Pidin nimistä. Kiinnostaa, että olitko tarkoituksella valkannut oikein kunnolla suomalaiseen suuhun vääntyneitä tai valmiiksi sopivia lainanimiä. Niissä on omanlainen viehätyksensä.

Tuo valtakunta vaikuttaa todella suurelta, kun on noin monen eri merkin herrojakin, joten sata miestä tuntui sangen vähältä päähenkilölle, joka ilmeisesti oli korkeassa asemassa heidän joukossaan (vai ymmärsinkö senkin väärin?).

Soihdut tuppaavat sammumaan, joten päähenkilön ihmetystä siitä, että ne ovat sammuneet, olisi voinut tehostaa mainitsemalla, että kiertävän vartion tai muun sellaisen olisi pitänyt vaihtaa niitä uusiin, ennen kuin kaikki olivat ehtineet sammua. Kai tässä oli tarkoitus kuvata, että tulet koko linnassa ja ikkunoista näkyvästä kaupungissa sammuivat jostain tietämättömästä syystä yhtä aikaa?

"Kop, kop." tuntui tekstin tyyliin sopimattomalta. Yksinkertainen lause siitä kuka koputtaa ja mitä olisi varmaan toiminut paremmin.

Taas käytän oikeuteni olla antamasta tähtiä.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS