Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Savenvalajan poika 2016-03-17 06:58:35 Repi
Arvosana 
 
3.0
Repi Arvostellut: Repi    March 17, 2016
Top 100 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Tutkiessani elokuvatekniikoita, löysin semmoisen kuin "Pull back and Reveal". Kuten nimikin paljastaa, että kuvaat läheltä yksityiskohtaa, kasvoja tai toimintaa ja paljastat pikkuhiljaa suurempaa kuvaa.

Tämä alkaa hyvin toiminnalla, joka myös paljastaa taustaa mutta ei luo jännitettä. Yksi parhaista neuvoista, jota olen lukenut on luoda jännitettä. Se saa lukijan etenemään. Tämä leivän syönti ei oikein luo sitä, mutta olosuhteet vaikuttavat olevan sellaiset, että poikien välillä syntyy todella paljon ristiriitoja.

Esimerkiksi tuosta leivästä pojat voisivat vaikka kiistellä heti alussa. Se osoittaa, että ruoka on kortilla ja kaikki ovat väsyneitä.

Kolmannen kappaleen Tikapiin pystyisi helposti käyttämään "Pullbäkkiä". Esim: Tikapi tulee paikalle huutamaan syömään -> Tikapin kuvailu -> Kiinnitetään huomio mustelmaan -> Sitten paljastetaan taustatarinaa/suhteita muihin. Nyt asia ikään kuin sivuutetaan taustatarinalla, kun toiminnan kautta tulisi enemmän jännitettä.

Tarinoista on vaikea sanoa, onko ne hyviä vai huonoja jos ei tiedä kuin alun. Ei voi tietää mikä asia liittyy mihinkin, kuinka tarina purkautuu ja mikä on loppuhuipennus.

Kirjoita sitkeästi loppuun, laita tänne, ota arviot vastaan ja parantelet tarinaa palautteen mukaan.

Hyvä tämä on, anna mennä loppuun asti vaan.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Järjestys 
puurolover
March 22, 2016
Report this comment
Moi. Enpä ole kirjoittamista koskaan tuolla tavalla ajatellutkaan. Ehkä enemmän vain mennyt fiiliksellä. Myöhempään tekstiin, olen kyllä jo kirjoittanut enemmän henkilöiden välisiä jannitteitä, mutta olisiko ne sittenkin pitänyt olla jo alussa. Jollainhan se lukija pitää saada kiinnostumaan tekstistä. Alun joudun joka tapauksessa kirjoittamaan uudestaan. Kiitos ajatuksista ja kannustuksesta!
1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS