Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Tuuli Vasten Kasvoja- luku 2. 2015-06-08 12:58:59 Taruh
Arvosana 
 
3.0
Taruh Arvostellut: Taruh    June 08, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Vampyyritarina jatkuu erikoisin kääntein. Jos oikein tajusin, niin Noela ja kumppanit pääsevät ns. fantasiamaailmaan nukkumalla?

Tekstissä oli mukavaa se, että nyt kerrot vähän enemmän päähenkilöstä. Seuraavaksi kaipailisin lisää taustoitusta sivuhahmoihin, joihin ei pysty tällä hetkellä luomaan kunnollista otetta. Tarinassa vilisee nimiä, mutta lukija ei muista, minkä nimen yhdistää kehenkin. Ongelmaan auttaa se, että kuvailet mm. sivuhahmojen ulkonäköä, taustoja, luonnetta ja merkitystä päähenkilölle, niin lukijalla on etukäteen mielikuva muistakin hahmoista. Tekstistä vielä, että oikolukua lisää, pliis. Tarkkana oikeinkirjoituksen, yhdyssanojen ja pilkkujen kanssa.

Tapasi kertoa tarinaa on omintakeinen. Tekstiä lukiessani mietin, että lukija kaipaisi moniin asioihin lisää selittelyä, mutta tekstin loppupuolelle mentäessä avaat asioita sopivasti. Kuvailusta sellainen lause kun "Se myllää tyhjyyttään kuin pesukone pesisi vaatteitaan" töksähtää pahemman kerran. Jos pesukoneessa on vaatteita, niin eihän se silloin ole tyhjä?

Sitten tästä lauseesta.
"Missä. Hän. On?! Roc kysyy voimakkaalla äänenpainolla." -> Ennen tätä lausetta isolla fontilla kirjoitettu "MISSÄ HÄN ON?!" toimii, mutta tämä jälkimmäinen vaatii mielestäni lisää pisteitä. Elikkäs näin:
"Missä...hän...on?!?" (huomaa lisätä loppuun yksi kysymysmerkki lisää, ?!? on huutokysymyksenä oikeaoppisempi kuin ?!).

Tämä saaga tuo vahvasti mieleen Maskin alla-saagasi. Päähenkilö on hirveän samantapainen, samoin sivuhahmot ja perusidea. Tässä vaiheessa kannattaa lähteä kehittämään molempia sarjoja eri suuntiin, niin ettei tästä vampyyrisarjasta tule liian samantapaista kuin ihmissusisarjasta.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS