Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Muuttujat, 2. luku 2015-01-04 18:01:10 Alapo80
Arvosana 
 
4.0
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    January 04, 2015
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka blackflower!

Hyvä jatko hyvälle alulle! Mainion tumma tunnelma ja synkkä kuva maailmasta!

Tästä aina urputan, mutta vältä turhaa kertomista. Kohdassa, jossa kuvailet Pantonia, aloitat, että huomaamme heti. On itsestäänselvää, että jos paikka on kuolemanhiljainen, myös ne joista kerrot, huomaavat sen. Eli kuvaile vain paikkaa, niin lukija kyllä ymmärtää, että juuri sen henkilöt näkevät ja kokevat. Sama kuin rakennukset ympärillämme. On selvää, että rakennukset joita kuvailet, ovat henkilöiden ympärillä.

En oikein kirjoittamisestasi löytänyt suurempaa korjattavaa, paitsi sen, että välillä kertojan omainen kuvaus ja päähenkilön ajatukset tuntuvat menevän sekaisin. Vedä selkeä ero sille, mikä on kerrontaa ja mikä ajatuksia. Saatat esimerkiksi kuvailla jotain siten, että jonkun mielestä joku on jollain lailla. Tämä ei mielestäni ole paras ratkaisu. Kerro vain miljöö ja liitä henkilöiden ajatukset vaikka dialogiin tai anna lukijoiden luoda omat mielikuvat.

Magiaa on aika paljon kaikessa, mitä päähenkilöt kohtaavat. Onko maailmassasi magia yleistä ja kaikkien hallittavissa, vai tarvitaanko joku erityinen lahja?

Yhtä kaikki, hyvää saagaa! Jatka! :)

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Järjestys 
blackflower
January 06, 2015
Report this comment
Kiitos palautteestasi!
Mukava kuulla,että tekstistä välittyi luomani maailman synkkyys, sellaiseksi sen olen tarkoittanutkin. Kerronnan ja ajatusten järjestäminen ei heti tunnu kovin helpolta, mutta täytyy yrittää. Kirjoittaessa vain tulee mieleen niin paljon asioita, ja usein niitä on jälkikäteen hankala enää muuttaa. Päähenkilön ajatukset olin kirjoittanut kursivoinnilla, mutta ne hävisivät julkaistessa.
Magia on tavallaan kaikkien hallittavissa, mutta täytyy olla jokin erityinen lahja jotta pystyy sitä käyttämään.
1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS