Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
Sota Hot
 
Sota 2014-12-08 10:53:05 Alapo80
Arvosana 
 
3.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    December 08, 2014
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka something like human!



Ihan alkuun haluaisin huomauttaa tuosta kappalejaosta, eli koko katkelma on yhtä pötköä. Esimerkiksi tuossa "Jokaisen vartijanaisen..." kohdassa voisi olla yksi tyhjä rivi edelliseen ajatukseen, sillä tuossa kohdin aihe hieman vaihtuu. Se helpottaisi lukemista hieman.

Kirjoita vain se, mikä on pakko:
"...ja olin koko vartioseulan ainut nainen. Missään muussa joukkueessa ei ollut naista.".
Sanot tuossa samam asian kaksi kertaa perä jälkeen. (Pohjustus on muuten hyvä, ja tämä naistekijä luo heti tietyn mielikuvan :D Hyvä!)

Kerkesin on ehdin, eli älä käytä puhekielen ilmaisuja kaunokirjallisessa tekstissä muutoin kuin dialogissa. Se antaa jotenkin "juntin" kuvan. Sama kuin lähitappelu on lähitaistelu. :D

Kirjoita yksinkertaisesti, älä selittele.
"Jokaisella sotilaalla oli oma koira. Tai siis ne eivät olleet mitä tahansa koiria, vaan ne olivat koirajoukoissa. Ne osasivat ihme kyllä puhua – johtui luultavasti geenimuuntelusta – ja ne ajattelivat kuten me ihmiset.".
Ajatukseni:
"Jokaisella sotilaalla oli oma geenimuunneltu koira. Ne osasivat puhua ja ajattelivat kuten me ihmiset.".

Vältä sulkeita kaunokirjallisessa tekstissä. Käytä mieluummin pilkkuja.

Hyvää dialogia! :D Uskottavaa!

Käytit määrettä puoli minuuttia. Onko sillä merkitystä, onko aika juuri puoli minuuttia, vai voisiko aika olla summittaisempi? Esimerkiksi kauan tai pitkään. Tarkkojen pituus ja aikamääreiden käyttö on mielestäni liian asiatekstimäistä ja loppujen lopuksi yhdentekevää.

Mitähän tarkoitat tällä?
"Lokan vampyyrit olivat vähän kuin vampyyrit, mutta eivät sitten ollenkaan.".
Meni hieman ohi tuo virke.

Pidin todella tuosta taistelukohtauksesta, ja ymmärrän että kirjoitit nopeasta irtautumisesta aukiolta. Silti ihmettelin, että lapussa tarjottiin mahdollisuutta antautua, mutta hyökkäys alkoi kuitenkin heti.

Rakennat hyvin tarinaa ja miljöötä! :D Hahmoihin ja rotuihin on noin nopeasti hieman vaikea päästä kiinni, mutta se ei haittaa. Kenties hieman tarkempaa maaston kuvaiua, sillä vaikka lukijalla onkin kuva metsäpeltomaisemasta, niin kun hahmot ovat nykymaailmasta poikkeavia, niin mietin onko luontokin muuttunut.

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS