Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Runot Intiaani tyttö
QR-Code dieser Seite

Intiaani tyttö Hot

Tytön hiukset.
Ne tanssivat , kun keho pyörii. Niiden loputon liike, rytmi,  valjastettuna juuriin.
Ruskea mokka, neulaset jalan pohjissa, kiinni vielä jos nostat jalkaa.
Hyttysten kruunu ympärillämme, tytön ympärillä, kosteuden tiivistymät huulilla, jotka kaipaavat suudelmaa.
Valtava tuli, lämpönä ja kuolemana vasten kehoamme. Hedelmälliset, vihan punaiset marjat valmiina purskahtamaan. Ahnaat silmät. Hongissa viheltävä, pelotteleva tuuli , joka lennättää vihreät lehdet varpusina hiuksiin. Kuumuus lätäköinä kainaloissa.
Hoikan kehon käärmemäinen taipuminen, kukkien tuoksu joka käännöksellä. Kämmenen sormet, kuppina, maljana sateelle. Auringon ja Kuun hymy puun halkeamissa.
Silmät kuin kartta taivaalle.
Silmät tähtinä minulle, sinulle.



Mutta mehän vain katselemme

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 2 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
2.8  (2)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Intiaani tyttö 2016-01-07 10:10:28 E.
Arvosana 
 
2.5
Arvostellut: E.    January 07, 2016

Tämä ei mielestäni vaikuta runolta, vaan pieneltä kertomukselta. Tanssivan tytön kertomus ei kuitenkaan "sano" minulle mitään, ajatus jää hajanaiseksi ja viimeistelemättömän tuntuiseksi. Vaikutelmaa korostavat ongelmat lauserakenteissa, joista osa estää lauseen ymmärtämisen. En myöskään ymmärtänyt viimeistä lausetta, ei tunnu liittyvän kertomukseen mitenkään.

Tätä kuitenkin kannattaa työstää, sillä mukana on hyvääkin kuvausta, pidin erityisesti hyttysten kruunusta, se on hyvä kielikuva. Kiinnitä huomiota lauserakenteiden selkeyteen, älä anna ajatuksesi laukata niin nopeasti, että kielioppi unohtuu. Sama pätee kielikuviin: rytmi valjastettuna juuriin, häh? Entä mikä on kämmenen sormet tai hongissa (?) viheltelevä tuuli? Auringonkappaleita eikä mitään muutakaan ei kannata kirjottaa kesken tekstin isolla. Runon nimi intiaanityttö kirjoitetaan yhteen.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Intiaani tyttö 2016-01-03 17:35:44 peka
Arvosana 
 
3.0
peka Arvostellut: peka    January 03, 2016
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Moi,

Tämä on vähän semmoinen teksti että täytyy virittäytyä tunnelmaan. En tiedä olisinko tykännyt toisena päivänä mutta nyt olen ollut kirjoitustilassa jonkun aikaa ja kirjoitusmusiikki kuuluu korvalapuista niin ainakin näin toimii.

Loppu ei oikein aukea minulle, mutta saa miettimään että jäikö minulla jotain huomaamatta tekstistä. Minulle tämä toimii kauniina kuvana mielessäni mutta en tietenkään osaa sanoa mitä sinun mielessäsi liikkui kirjoittaessasi.

Kiitos tekstistä.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS