Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Runot Sieluni silmät
QR-Code dieser Seite

Sieluni silmät Hot

Näen rannan, järven kuulaan
Takaa pihakuusen lehvien
Kuulen laineet kevyet
Heinikossa istuen

Mieli kiitää kauas sinne
Aikain yli takaisin
Kun olin pieni ihmisalku
Tästä silloin uneksin

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 2 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.5  (2)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Sieluni silmät 2016-01-07 10:39:07 E.
Arvosana 
 
3.0
Arvostellut: E.    January 07, 2016

Tässäkin runossa on hyvä, harkittu rytmi ja sopivankokoinen ajatus. Luontorunot ovat sikäli vaikeita, että omaperäisyyttä on vaikea löytää, mutta runosi on kuitenkin mukava lukea. Sitä en kuitenkaan ymmärtänyt, miksi pieni ihmislapsi olisi unelmoinut järven rannassa istumisesta, se vaikuttaa hiukan teennäiseltä käänteeltä. Jos runon nimi olisi esimerkiksi Koti, tulisi ajatukseen sisältöä, mutta muuten ajatus oli mielestäni epäuskottava.

Samoin kuin edellisessä lukemassani runossasi, on nimi klisee, joka kannattaa vaihtaa. Jokaista riviä ei kannata kirjoittaa isolla.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Sieluni silmät 2015-12-14 18:20:11 Procyon
Arvosana 
 
4.0
Procyon Arvostellut: Procyon    December 14, 2015
Top 100 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Kiitos kauniin haikeasta runostasi, Havina.

'Sieluni silmät' kuvaavat minulle sekä viipyilevää että tuttua maiseman kuvausta. Järvi ja pihakuusi sijoittavat sopivan tuttuun, mutta eivät liian kliseiseen maisemaan. Laineet ja heinokko tuovat kuusen kanssa mukavan kontrastin, kuuset kun harvemmin taitavat kasvaa aivan järven rannassa.

Mietin, olisiko kontrasteja voinut tuoda runoon vielä lisääkin tai jopa suurempina? Koska runon hidas ja viipyilevä tunnelma on muuten niin kohdallaan, mietin myös, ovatko kolmas je neljäs säe vähän liian nopeita. Tuollaisinaan ne tuntuvat menevän ohi turhan nopeasti, kun itse vielä mielelläni viilistelisin laineita ja heinikkoa.

Mielestäni runon kruunaa sen otsikko. 'Sieluni silmät' lisää runoon mukavasti kerroksia ja saa ajattelemaan, tapahtuuko runo sittenkin jonkun mielessä ja mikä silloin on viimeisen säkeen 'tämä' josta uneksitaan. Ajatus kutkuttaa ja saa lukemaan runon uudelleen lisämerkityksiä etsien. Oikein hyvä!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS