Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Sivutie
QR-Code dieser Seite

Sivutie

Siitä ei voi erehtyä. Tunne joka hiipii varkain, kuin joulupukki joka piileskelee naamari päällä eteisessä. Kuin olisi kuumetta kesken työpäivän. Ahistaa. Mieli poukkoilee ja on kireä kuin jousi.

Sitten siivotaan. Raivoisaa imurointia pitkin huoneita, varsi vaan kolisee ja paukkuu. Hei, hei meillä heiluu vessanharja. Pyykkikone jauhaa yötä päivää. Anna tänne nyt vaan se pusero päältäsi. Ai, ei oo likainen. On,on. Koneeseen vaan.

Seuraavana selustan varmistus. Ajoitus on tärkeää. Täytyy katsoa että lomapäiviä on riittävästi. Maanantai nyt ainakin. Hirveesti muistettavaa. Laskut pitää maksaa ja ovet lukita. Pisteenä iin päällä tietysti juomat. Ja niitä vasta pitääkin olla. Miedoilla aloitetaan ja lopuksi vahvat, siis seuraavaksi päiväksi. Pulloja on hyvä ripotella eri paikkoihin siltä varalta että muisti pätkii. Vaatekaappi, vessan kaappi, käsilaukku. Osa juomista muovisiin limppapulloihin että vaaran uhatessa apu on lähellä.

Kaikki onkin sitten valmista. Tervetuloa unohdus, matka sivutielle voi alkaa.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 2 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
4.0  (2)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Sivutie 2019-08-29 11:17:55 Eliisa
Arvosana 
 
4.0
Eliisa Arvostellut: Eliisa    August 29, 2019
Top 500 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Hei, opiskelen aineopintoja Jyväskylän avoimessa yliopistossa ja siihen liittyen annan tekstistäsi palautetta. Tekstisi ja palautteeni lukee myös ohjaava opettajani.
Luin palauteharjoitusta varten myös muita sivuston tekstejä, mutta sinun tekstisi kiinnitti huomioni tiivistunnelmaisuudellaan. Siksi haluasin antaa erityisesti sinun tekstillesi palautetta.
Teksti kuvaa hienosti kiirettä ja hätää. On piilottelua, ahdistusta, mutta toisaalta ahdistavasta aiheesta löytyy myös huumoria: “Hei, hei meillä heiluu vessaharja!”. Teksti soljuu eteenpäin nopsaan ja mielelläni lukisin pidempääkin tekstiä sinulta tekstin teemoihin liittyen. Kysymyksiä herää: Miten käy lomapäivien aikana? Pääseekö kertoja alkuviikosta töihin? Ketä kertoja pakoilee? Vai itseään? Millaisena näyttäytyy kertojan päätie? Miksi ja minkä kertoja haluaa unohtaa? Onko hän unohtaessaan onnellisempi ja rauhallisempi?
Tekstisi jää todella mietityttämään. Mitä on tapahtunut ennen ja mitä tapahtuu tämän tapahtuman jälkeen?

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Sivutie 2019-08-14 18:38:13 Vääpeli Y.
Arvosana 
 
4.0
Vääpeli Y. Arvostellut: Vääpeli Y.    August 14, 2019
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Hienoa sanoilla leikittelyä ja punaisen langan pääkin sieltä löytyy.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS