Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Erimieltä Erkki: Nukkuvien puolue
QR-Code dieser Seite

Erimieltä Erkki: Nukkuvien puolue Hot

NUKKUVIEN PUOLUE

Sanotaan, että on kannanotto jättää kokonaan äänestämättä eli liittyä niin kutsuttuun nukkuvien puolueeseen.
Olen asiasta niin erimieltä kuin vain jostain asiasta voi erimieltä olla. Äänestämisoikeus on koko erimieltä olemisen syvin olemus ja sen kivijalka. Äänestyslappua ei jaeta kelle tahansa vaan ainoastaan pätevälle suomenkansaa edustavalle täysi-ikäiselle henkilölle. Äänestys lapun saajalta kysytään oikein valtiovallan puolelta onko kansalainen samaa mieltä kuin nykymeno vai onko hän mahdollisesti erimieltä. Eikö tämä ole ehjä tosiasia, jos panee mietintämyssyn päähän ja ajattelee asiaa ihan vain omilla aivoillaan.
Tietysti heti vedotaan, etteipä ole sopivia ehdokkaita tai sellaista puoluetta jota voisi äänestää. Nukkumista perustellaan myös sillä että on aivan sama ketä äänestää, asiat eivät kuitenkaan miksikään muutu. Kaikki poliitikot ovat samanlaisia, on myös yksi väittämä. Nukkuminen on protesti vallanpitäjiä kohtaan, on kaikkein älyttömin väittämä, josta olen kaikista jyrkimmin erimieltä.
Protesti on, jos menee vaalikoppiin ja piirtää lappuun kirkkoveneen kuvan tai äänestää Aku Ankkaa, Muumi Pappaa tai Teräsmiestä. Äänestyslappuun voi tietysti taiteilla mitä kukin haluaa pääasia, että käyttää oikeutensa niin kuin parhaaksi katsoo. Paino sanoilla käyttää oikeutensa, eikä jää sohvanpohjalle muka protestoimaan.
Väitän, että vaaleissa nukkuminen on valta osaltaan puhdasta laiskuutta protestoinnin tai kannanoton sijaan. Ei vain kehdata silkasta vetämättömyydestä lähteä käyttämään sitä oikeutta mitä ei tässä maailmassa joka ukolla tai akalla ole.
Suomi on hyvä paikka asua, tässäkin mielessä on ehjä tosiasia. Suomen tapaan järjestää vaalit voi luottaa. Yhden vinkin kuitenkin haluan vallankäyttäjille antaa. Ennakkoäänestysaika saisi olla pidempi, vaikka kaksi viikkoa, silloin luulisi hitaammankin ehtivän käyttää äänioikeutensa.


Pilvin pimein on maailmassa niitäkin paikkoja, jossa pääsee muka äänestämään mutta erimieltä olemista ei sallita. Sellaisessakaan paikassa jossa erimieltä oleminen tukahdutetaan, ja jossa ennalta tiedetään vaalitulos, ei ainoa mahdollisuus ole olla erimieltä äänestämättä jättäminen vaan aina voi äänestyskorttiin käydä jättämässä terveiset erimieltä olemisesta.
Saattaa asia kyllä niinkin olla, että suurempi voima olla erimieltä on jättää kokonaan äänestämättä näissä diktatuuri ja vaalikäpälöinnin maissa. Silloin nukkuvienpuolue kyllä saisi olla mahdollisimman suuri. Niin suuri, että äänestysprosenttia ei saataisi edes keinotekoisesti näyttämään valtaapitävien kannalta edulliselta. Tyhjät vaalihuoneet olisi silloin paras merkki siitä, että kansa on erimieltä.
Mietintämyssyn kanssa kun tämänkin asian pohdiskelin niin tähän tulokseen tulin.
Käykää suomalaiset joka tapauksessa äänestämässä.

Terveisin Erkki.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
4.5  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Erimieltä Erkki: Nukkuvien puolue 2019-05-08 10:38:14 Arska
Arvosana 
 
4.5
Arska Arvostellut: Arska    May 08, 2019
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Kyllä tässäkin tapauksessa on helppoa olla erimieltäolemisesta samaa mieltä.

Tosin siitä olen erimieltä, että diktatuuriloissa on mahdollista olla erimieltä jättämällä äänestämättä. Näissä maissa kun tuppaa olemaan tuo äänioikeus viety jo niin pitkälle eli kauas, että vallanpitäjät huolehtivat siitäkin äänestäjien puolesta. Vaikkei vaalipaikoilla näkys kansalaisen varavarjoakaan, niin ääntenlaskenta-aikaan vaaliuurnat natajaa vaalilippujen määrästä.
Se on minimoitu tämä riskinotto vaalitapahtuman suhteen noissa diktatuureissa. Niissä kun tuppaa tuo erimieltä oleminen olemaan sairaus ja vakava sellanen. Saattaa viedä erimieltä olevan hyvinkin noppeella aikataululla.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS