Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Erimieltä Erkki
QR-Code dieser Seite

Erimieltä Erkki


Minä olen Erkki. Erkki Pentti Pärttyli Pystymetsä ja minä olen sitä mieltä, että Suomi on hyvä maa ihmisen olla ja asua. Suomi on paras maa suomalaiselle! Se on ehjä tosiasia!
Suomi on siitä hyvä maa, että Suomessa saa jokainen leivänjälttäjä olla reilusti asioista erimieltä. Suomessa jokaisella sierainparilla on oikeus aukaista suunsa ja sanoa mielipiteensä julkisesti ja saa sen mielipiteen sanoa vaikka ei jostain syystä omistaisikaan täydellistä sierainparia tai jos ei julkisesti tohdi omalla nimellään mielipidettään sanoa, sanoo sen sitten vaikka yleisönosastolla nimimerkkiä käyttäen. Nimimerkillä erimieltä olemisessa sanottavan painoarvo kyllä jotenkin laimentuu, kun ei ole selvää henkilöä sanojen takana ikään kuin allekirjoituksella vahvistamassa asiansa tähdellisyyttä. Itse allekirjoitan ja vahvistan kirjallisessa muodossa allekirjoitukseni aina. Olinpahan asiasta erimieltä tai samaa mieltä, seisoo lopussa aina nimeni: Erkki Pystymetsä.

Toisin ovat nämä erimieltä olemisen asiat muualla, kuten esimerkiksi naapurissa missä erimieltä oleminen saattaa olla jopa niinkin häiritsevää, että se käy hengen päälle. Televisiossakin se on nähty, kun erimieltä olevat on pantu katselemaan kameraa kaltereiden takaa. Ihme on, että erimieltä olevaa on saanut edes kuvata. Ankaralla ukaasilla on varmasti erimieltä olevan suu tukittu, jottei kaltereiden takaa mitään poikkitelaista huudella.
Samaa mieltä saa asioista tietenkin olla jos siltä tuntuu ja on asioista oikeasti samaa mieltä, sitä ei kukaan kiellä. Erimieltä oleminen on kuitenkin ihmisoikeus, jota pitää vaalia viimeiseen asti, jotta ei käy niin, että jokin toinen sanoo sinulle mitä mieltä sinä saat olla ja tämä joku toinen kieltää uhkauksin tai kiristämällä sinulta oikeuden olemasta asioista erimieltä.
Tässä maailmassa on etuoikeus olla asioista erimieltä ja minä käytän sitä etuoikeutta olemalla asioista reilusti erimieltä kuin luottamushenkilöt, kansanedustajat tai muut, silmäätekevät jos minusta siltä tuntuu ja olen oikeasti heidän kanssaan erimieltä. Kyllä monesti sattuu niin, että olen heidän kanssaan erimieltä, varsinkin niiden kanssa, jotka hoitavat tämänkin valtakunnan asioita miten sattuu. Liian paljon on niitä jotka hoitavat asioita oma etu ja rahapussi päällimmäisenä. Hoitavat yhteisiä asioita miten hoitavat, vasemmalla kädellä, huolimattomasti, asioihin perehtymättä hoitavat, vaikka kyse on kaikille yhteisistä asioista ja ennen kaikkea rehellisten veronmaksajien veromarkoista, vaikka eivät ne enää mitään markkoja ole vaan euroja. Siitäkin olin erimieltä, kun vanhasta kunnon markasta luovuttiin ja otettiin nämä eurot käyttöön. Aku Ankka-rahoilta tuntuivat ensi alkuun nämä eurot oikeisiin markkoihin nähden, mutta pikkuhiljaa näihinkin on jollainlailla tottunut, kun on ollut pakko ja rahattakaan ei nykymaailmassa pärjää. He, jotka suuria päätöksiä tekevät olivat erimieltä minun kanssani tästä euro asiasta ja siihen se on minunkin tyytyminen.
Euron rahaksi hyväkymisen lisäksi olin erimieltä Euroopan unioniin liittymisessä ja asian ilmaisin sekä äänestämällä unionia vastaan että yleisönosastolla kehottamalla ihmisiä vastustamaan koko vouhotusta. Raha-asiassahan ei äänestämään päästy. Muka asia sovittiin samalla kun suostuttiin liittymään unioniin. Olen täysin erimieltä väitteen kanssa. Markasta luopumisesta ei paljon huudeltu EU-äänestyksen yhteydessä, enempi puhuttiin halvoista kananmunista ja siitä mitenkä eurooppalainen hintataso koituu suomalaisten iloksi. Munan hinnassa puheet piti paikkansa, muussa asiassa ei.
Ei auttanut erimieltä oleminen äänestyksessä, eikä omalla nimellä kirjoitetut yleisönosastokirjoitukset. Markka ja valta päättää itse lähti yhtä livaksti kuin yllätetty renki tyttären aitasta.
Valta päättää omista asioista, on kaikille kansoille lapsista rakkain. Nyt vaan taisi hulahtaa Eurooppaan lapsi pesuveden mukana. Samaan kyytiin meni oma markka, joka oli se pesuvesi. Tilalle tuli tirektiivit ja vientiteollisuuden lama. Tavallinen työläinen ja pienyrittäjä olivat taas maksumiehenä. Toisilta meni yritys, toisilta työpaikka. Ne joille edellä mainitut jäi, kiristettiin verorasitusta. Suomalainen työtätekevä on onneksi tottunut olemaan maksumiehenä. On maksettu pankkikriisit ja muut herrojen toilaukset, niin eiköhän tuota pitäne maksaa tämäkin vouhotus. Isot pojathan eivät ole tottuneet olemaan maksumiehen roolissa näissä hässäköissä. He ovat tottuneet saamaan kultaiset kädenpuristukset. Erorahat, sopeutumisrahat ja muut rahat joille keksitään sopiva etuliite.
Se on totuuden edessä EU:n nimiin sanottava, että korot ovat pysyneet aisoissa. Se hyödyttää asuntovelallista siitä olen heidän kanssaan aivan samaa mieltä, vaikka velattomana miehenä en tuosta edusta itse pääsekään nauttimaan. Ei niin pahaa, jottei jotain hyvääkin, sanoo sananlasku.
Erimieltä olen EU:n ohella myös klopallisaattiosta ja internetistä. Mahdottoman kokoisia asioita molemmat melkein ja melkein yhtä mahdottoman paljon olen erimieltä molemmista. Molemmissa on nähtävissä selkeät hyötyjät ja vielä selvemmät häviäjät. Molemmat ovat suoraan sanottuna pirun salajuoni ihmiskuntaa vastaan. Molemmat aiheuttavat kansojen välille riitoja aivan kuten EU:kin.
Jyrkästi olen erimieltä EU:n liittovaltiokehitystä ajavien kanssa. Nytkään ei oikein toimeen keskenään tulla ja esimerkkejä ei tarvitse kauan pohtia. Katsokaapa vaikka Espanjaa. Siellä on kataloonit, baskit ja muut hiihtelemässä aivan omia latujaan. Ovat erimieltä keskushallinnon kanssa ja taitaa sielläkin erimieltä liiaksi oleva joutua lyömään lopulta repun selkään ja lähtemään maanpakoon.
Kansat ja uskonnot sotketaan keskenään tappelemaan siitä kenen tavat ja näkemys maailmasta on oikeita. Ihmiskunnan historiakin sen jo osoittaa, ettei eri kansoja pidä liiaksi sotkea saman päätäntävallan alle, eikä siitä ole opiksi otettu. Historia toistaa itseään on ehjä tosiasia. Minkäänlaiset liittovaltiot, varsinkin kun ne on puristettu väkipakolla kokoon eri kansojen kesken, eivät ole tuoneet hyvää kaikille siinä liittovaltiossa oleville kansoille. Pienet kansat jäävät armotta mopen osalle, suuret kuorivat kermat ja rahat. Suuria kiinnostaa vain pienten kansojen vähät hyvät asiat, niin kuin nyt luonnon rikkaudet. Suuret tekevät kaikki tärkeät päätökset ja ohjailevat pienten elämää omaa etuaan ajaen. Suuri pillipiipari soittaa pilliään ja pienet hiirulaiset tanssivat lumottuna perässä. Ja jos joku ei soitosta lumoudu perässä on tanssittava sitten pakosta.
Yhtä paha, ellei pahempi pirun keksintö on internetti. Se on maailma jota kukaan ei tunnu pystyvän pitämään aisoissa. Internetin avulla hallitaan sekä kansoja, että yksilöitä. Sen varjolla saa sotkeentua toisten asioihin niin paljon kun kehtaa, ja kyllä isot pojat kehtaavat. Vakoillaan sekä teollisuutta, tiedettä että politiikkaa. Puututaan toisten kansojen asioihin, keksintöihin ja jopa vaaleihin. Mielipiteitä muokataan eli koko erimieltä olemisen peruskivi pyritään murentamaan.
Lopparit ja muut omaa etuaan ajavat hääräävät kuin pirun penikat jotta saisivat ihmisten päät sekaisin ja oma ajattelukyky hämärtyisi ja hämärtyyhän se kun tarpeeksi paahdetaan. Erimieltä oleva huomaakin olevansa pian samaa mieltä, koska ei halua erottua massasta, massasta jonka mielipide on onnistuttu muovaamaan joka tuutista kuukausikaupalla tuputetulla oikeassa olemisen harhakuvalla. Ihminen on laumaeläin, se ei halua erottua massasta. Pääsee helpomalla kun menee vain muiden mukana eikä ole erimieltä, sanotaan. Pitkässä juoksussa pillipiiparin seuraaminen koituu kuitenkin usein omaksi turmioksi ja tämä on ehjä tosiasia.
Klopallisaattion kannattajat maalavat mielellään kuvan maailmasta jossa hyvinvointi ja helppo elämä leviää ympäri maailman. Tuotetaan tehokkaasti halpoja kertakäyttötavaroita halvalla työvoimalla, joita jokainen voi ostaa ja kärrätä ne sitten kaatopaikalle tai heittää jokeen tai mereen pois silmistä.
Tuotetaan tehokkaasti ruokaa jotta ihmiset voisivat asua kaupungeissa eikä heidän enää tarvitse möyriä mutaisilla pelloilla. Vesijohto tuo veden ja paskajohto vie paskan. Sähköjohto tuo sähkön ja pörssiyhtiö vie rahan. Raha vain pitää käydä hankkimassa tehokkaasti tuottavasta tehtaasta koko perheen voimin. Jossain jopa lapsetkin kelpaavat kantamaan kortensa kekoon, eikä vesi, paska tai sähköjohto ole lupauksista huolimatta aivan itsestään selvyys joka paikassa vielä sittenkään.
Mielellään sanotaan, että klopallisaattio avartaa tuntemaan eri kulttuureita. Ympäri maailmaa voi lennellä noihin kulttuureihin tutustumassa jos on rahaa. Liian kylmästä voi lennellä lämpimään ja liian lämpimästä viileään. Mielellään myös ihastellaan miten iloisesti ja ystävällisesti köyhissä maissa palvellaan vieraita ja aivan pikkurahalla. Toiset osaavat olla iloisia vaikka ovat köyhiä. Raha ei tuo onnea sanotaan omantunnon lepyttämiseksi, vaikka aika pontevasti sitä rahaa kyllä ollaan havittelemassa.
Tarpeellista on myös lennellä firman piikkiin työmatkoilla, vaikka internettikin keksitiin olevinaan aivan sen takia, että ihmiset voivat olla yhteydessä minne päin maailmaa tahansa. Tarpeellista kokousta ja konfrenssia piisaa minne lennellä kun klopallisaattio on yhdistänyt maailman. Bisneksiä on hoidettava ja ihmeteltävä ilmastonmuutosta vuosi toisensa jälkeen. Sopimuksiakin tehdään ja malliksi niitä noudatetaankin varsinkin jos niistä sattuu olemaan etua isoille pojille.
Erimieltä pitää olla ja jyrkästi siitä jos luullaan, että klopallisaattio pelastaa maailman. Klopallisaattio tuhoaa maailman. Se nopeuttaa saastumista ja ilmaston muutosta sellaista tahtia, että oksat pois. Se myös riitaannuttaa mukavaan elämään tottuneita kansoja niin, että lopulta eri kansojen oman edun tavoittelijoiden sukset menevät ristiin ja kun isojen poikien sukset menevät pahasti ristiin alkaa helvetillinen metakka ja silloin on tuho odottamassa nurkan takana.
Jotain hyvääkin on internetissäkin, se on ehjän tosiasian edessä sanottava. Internetti levittää tietoa ihmisille ympäri maailman. Siitä voi olla suurestikin hyötyä varsinkin jos tuo tieto on sellaista jota paikalliset vallanpitäjät koettavat pitää pimennossa. Kovasti tuota tiedon levittämistä yritetään kyllä monessa paikassa suitsia vedoten milloin mihinkin tekosyihin. Vallanpitäjät eivät halua, että internetti vahvistaa erimieltä olevia. Heille kaikki omaa totuutta ja valta-asemaa horjuttava on myrkkyä. Niinpä. Sananlasku: Ei niin pahaa jottei jotain hyvääkin, taitaa pitää tässä intrnetti asiassakin paikkansa.
Monesti kuulee väitteen, että erimieltä oleva on vastarannan kiiski, ja kehityksen jarru, vaikka ei se asia niin ole. Asia on nimittäin niin, että erimieltä oleva kansalainen on yksi demokraattista yhteiskuntaa yllä pitävistä tukipilareista. Voisi melkein sanoa reilun kyseenalaistajan olevan eräänlainen kehityksen moottori. Olemalla erimieltä asioista tulee kansalainen ikään kuin huomaamattaan olemaan osana kansakunnan kehitystä ja tulevaisuuden rakentamista. On ehjä tosi asia, ettei kansakunnan sivistys, hyvinvointi tahikka tasa-arvoisuus kehittyisi ilman asioiden kyseenalaistamista ja sitä, että ollaan reilusti erimieltä silloin kun erimieltä olemisen paikka on.
Erimieltä ei pidä olla heppoisin perustein, vaan erimieltä oleminen pitää voida perustella, vain sillä tavalla kansakunta hyötyy erimieltä olemisesta. Erimieltä olevan on edettävä asiassaan ajatus ja harkinta etupuolella. Erimieltä oleminen pitää osata punnita niin, että tiukassa paikassa osaa asetella tosiasiat puolelleen, vain tällä tavalla toimien saa erimieltä olija puolelleen uskottavuutta ja juuri tuo uskottavuus on se muutoksen moottori jonka voiman taitava erimieltä olija voi saada puolelleen. Ilman uskottavuutta on erimieltä oleva vain tyhjän haihattelija ja paskapuheiden päällysmies, jota kukaan selväjärkinen ei ota tosissaan.
Olkaa asioista reilusti erimieltä jos se on perusteltua ja asiat sitä vaativat.
Terveisin: Erkki

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
5.0  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Erimieltä Erkki 2019-04-06 05:58:56 Arska
Arvosana 
 
5.0
Arska Arvostellut: Arska    April 06, 2019
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Olen täysin samaa mieltä erimieltä olemisesta.

Mukavasti laadittu ja viihdearvoltaan hyvä, pakinanomainen kirjoitelma. Teksti sisältää kiinnostavia näkökulmia, jotka on nostettu esiin huumorin keinoin ja samalla otteella tuotu esiin laadukkaat perustelut erimieltäolemiselle.

Vaikka teksti onkin huumoriin kiedottu, on se sisällöllisesti myös sidottu älylliseen faktaan. Viihdyttävää lukemista, joka ei keskity pelkästään viihdearvojen esiin tuontiin, vaan antaa myös ajattelulle aihetta.

----Arska----

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS