Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Sininen kissa
QR-Code dieser Seite

Sininen kissa

Juoni: Tarina kertoo Jackie Collinsista, kuka on menestynyt valkokankaan näyttelijätär. Jackie asuu loisteliaassa luksus omakotitalossa Los Angelesin rantakadun varrella. Hän on perinyt talon isoisältään, kuka on kuollut. Jackie kärsii aineriippuvuudesta. Hän käyttää alkoholia ja huumeita päivittäin. Tarinan lopussa hän kääntyy hindulaiseksi ja alkaa kirjoittaa kirjoja. Jackie löytää vanhan ystävänsä yhteystiedot ja ottaa häneen yhteyttä. Ystävä on kirjojen kustantaja, kuka kuulee Jackien kirjoittavan kirjoja. Ystävä tarjoaa Jackielle alennusta kirjojen painamisesta.
Sininen kissa on lasinen koriste-esine Jackien yöpöydällä. Aina kun Jackie katsoo kissaa, se alkaa puhua hänelle. Kissa kertoo hänen laskea irti elämästään ja lopettaa taistelun. Jackie kutsuu sitä ”Unikissaksi”. Unikissa on meedio tämän maailman ja tuonpuoleisen maailman välillä. Unikissan ansiosta, Jackie löytää ratkaisun ongelmaansa.

Luku 1 Luksuselämää rantakadulla
Los Angeles on kuuluisa siellä asuvien julkkisten ansiosta. Yksi heistä on Jackie Collins. Hän on menestynyt näyttelijä, kuka istuu luksushuvilansa etupihalla, uima-altaan ääressä. Jackien yllä on valkoinen uimapuku ja hänen huulensa ovat punaiseksi maalatut. Hänen silmänsä tarkkailevat aidan takana jatkuvaa maailmaa aurinkolasien linssien läpi. Jackien jalkopäässä häntäänsä heiluttaa valkoinen villakoira, kenen nimi on Ellie.
Ellie katsoo emäntäänsä anovasti. Jackie kohottaa kulmakarvojaan yhtä aikaa Ellien kanssa. Heidän ymmärryksensä osuu yhteen siitä, että puutarhuri Edward Charleston on aikomassa astua sisään pihan portista. Ellie kääntyy lähestyvää, 180 senttistä miestä kohti ja alkaa haukkua tälle. Jackie ristii säärensä. Hän hyssyttelee ja käskee Ellien vaieta.
Ellie ei lopeta haukkumista. Hän puree miestä kinttuun, ennen kun Edward ehtii sysätä eläimen pois kimpustaan. Ellie ulisee heti, kun Edwardin leveä käsi työntää sen röyhkeästi syrjään. Ellie kellahtaa kyljelleen nurmikolle. Edwardin toisessa kädessä olevasta letkusta valuu maahan vettä.
Jackien käsi pyyhkii hikeä otsaltaan. Hän katsoo kysyvästi Edwardia. Hänellä ei ole hajuakaan siitä, että mitä puutarhuri haluaa hänestä keskellä kirkasta päivää. Toisaalta Edwardin kaltainen voisi saada päähänsä outojakin päähänpistoja. Jackie tuumaa hiljaa itsekseen.
Mies tervehtii häntä sanomalla ”hei”. Sitten, hän tiedustelee Jackielta hänen vointiaan. Jackie vastaa puutarhurille rehellisesti. Hän kertoo voivansa huonosti ja tahtovansa kuolla. Puutarhuri ottaa hänen puheensa tosissaan. Hän kertoo Jackielle tahtovansa lohduttaa häntä parhaansa mukaan. Jackie puistelee päätään hykerrellen. Hän osaisi kyllä nauttia miehen kosketuksesta paljasta ihoaan vasten. Ehkä Edward osaisi rutistella hänen tissejään oikeaoppisesti. Silti, jokin pitää Jackien loitolla Edwardin lähistöltä. Mies ei ole hänen makuunsa sopivin vaihtoehto, sittenkään. On Jackiella ollut paremman näköisiäkin miehiä petikumppaneina.
Jackien tekee mieli perua hänen puheensa. Hän ilmoittaa Edwardille aikovansa poistua hetkeksi huvilan sisälle. Liika auringonotto saa hänet väsähtämään helposti. Jackie nousee ylös tuolista ja kaappaa Ellien syliinsä. Yhtäkkiä, pyyhe hänen ympäriltään valahtaa alas maahan. Edward poimii sen käteensä lattian laatan päältä. Hän ojentaa vaaleanpunaisen froteepyyhkeen Jackielle.
Jackie kiittää hymyillen. Hän tarttuu pyyhkeeseensä ja sipsuttaa sisälle avonaisesta lasiovesta. Edwardin katse seuraa Jackien hyllyviä, ruskettuneita pakaroita. Jackien on kieltämättä seksikäs ilmestys, iästään huolimatta. Mies tuumii. Edward ja Jackie ovat saman ikäisiä.
Jackien punaisiksi lakatut varpaankynnet seisovat olohuoneen valkoisella marmorilattialla. Hän tuntee olevansa valmis menemään suihkuun ja sen jälkeen suihkauttamaan hajuvettä kaulalleen. Hän laskee puudelin sohvan vieressä olevaan koirankoppaan. Ellie jää koriinsa makaamaan tyytyväisenä kiepille. Eläin pitää emäntäänsä silmällä.
Jackie päättää sekoittaa itsellensä yhden drinkin ennen suihkuun menoa. Hän tarttuu lasipöydällä vieressään seisovaan kristalli pulloon. Pullo sisältää irlantilaista viskiä. Jackie täyttää lasillisen ja kumoaa sen alas kurkustaan. Sitten, hän poistuu olohuoneesta jättäen Ellien kuuntelemaan tuulettimen hurinaa.
Edwardia kiihottaa Jackien vartalo, jonka hän on nähnyt äskettäin. Hän seuraa Jackien perässä näyttelijättären olohuoneeseen. Siellä, hän kuuntelee suihkusta kantautuvaa veden lorinaa. Mielessään, Edward kuvittelee Jackien alastomana edessään. Hänen luomansa kuva Jackien vartalosta riittää nostattamaan hänen kalunsa. Edward hieroo elintään käsillään. Sitten, hän kulkee kohti Jackien tyhjää makuuhuonetta.
Edward istuu Jackien sängyn päälle. Hänen allaan oleva päiväpeitto rypistyy siitä kohdasta. Edward painaa melkein sata kiloa. Hänen painonsa alla patjaan muodostuu syvä kuoppa. Hän odottaa sängyllä, kunnes Jackie ilmestyy oviaukkoon. Nainen säikähtää ja kiljaisee. Jackie pitelee kättään rintakehänsä päällä ja hänen ilmeensä on kauhistunut. Hän kysyy: ”Edward, miten ihmeessä sinä uskalsit astua sisälle talooni?”
”Minä halusin nähdä sinut alasti.” Mies vastaa palavasti himoiten naista edessään.
”Ei voi olla todellista. Minulla ei ollut aavistustakaan sinun tulostasi tänne.” Jackie vastaa.
”No, ei minulla ole tapana kysyä lupaa keltään. Minä olen pahoillani siitä, että säikytin sinut pahan päiväisesti. Voisitko asettua tänne minun viereeni?”
”No en todellakaan! Miten sinä kehtaat vielä ehdottaa tuommoista?”
”En minä pahaa tarkoittanut.”
Jackie on anteeksiantamaton. Hän aikoo soittaa poliisille, jos Edward ei suostu lähtemään. Jackie huomaa valkoisen puhelimensa yöpöydällä, Edwardin vieressä. Nainen ottaa askeleen lähemmäs yöpöytää ja on aikomassa tarttua puhelimeen. Edwardin käsi estää silti hänen liikkeensä. Edwardin kookas kämmen puristuu Jackien hennomman käden ympärille. Jackie tuntee vahvemman käden rusentavan hänen luunsa, mikäli hänen otteensa puhelimesta ei hellitä ajoissa.
Mies katsoo häntä vihaisena. Edward kysyy: ”Et kai sinä vain ole aikomassa ilmoittaa minua poliisille?”
”No en minä suinkaan sellaista aikonut tehdä. Edward, minä ajattelen, että sinun on parasta lähteä.”
”Hyvä on minä menen kotiini heti paikalla. Mutta kunhan lupaat minulle sen ensin, ettet tosiaan ilmianna minua poliisille.”
”Minä lupaan sen sinulle.”
Edward on epäluuloinen. Hän huomaa kyyneleen Jackien silmänurkassa. Silloin, Edward tajuaa satuttaneensa naista turhaan. Hän vihaa omaa fyysistä vahvuuttaan. Sitä Edwardin on aina ollut vaikeaa hallita itsessään. Hän laskee irti Jackien kädestä, ettei hän joudu hankaluuksiin toden teolla. Edward tietää sen, että Jackie on ehkä ehtinyt jo painaa oven vieressä olevaa hälytysnappia. Pian henkivartija voi tulla aseineen puolustamaan Jackien turvallisuutta.
Edward nousee ylös ja poistuu makuuhuoneesta. Jackie lysähtää sängylle ja alkaa itkeä vollottaa. Hänen kättään koskee. Edwardin luvaton ilmaantuminen on järkyttänyt hänet pahanpäiväisesti. Jackie takoo nyrkeillään tyynyä kasvojensa alla. Samalla hän hokee: ”Minä en kestä tätä elämää enää. Minä tahdon kuolla!”
Jackien käsi sujahtaa saman tien yöpöydän laatikkoon. Sen sisältä, hän kaivaa esiin unilääkepilleri purkin. Yöpöydällä on valmiiksi täysi vesilasi. Jackie ottaa muutaman unipillerin veden kera. Annos on silti liikaa. Hänen tajuntansa alkaa pian sumentua sen jälkeen.
Houreisena, hän näkee yöpöydällä seisovan lasisen kissapatsaan. Se on sinistä lasia ja Jackie kutsuu sitä ”Unikissaksi”. Unikissa katsoo häntä päätään kallistaen. Jackie kuvittelee kissan nostavan häntänsä ja hännän muuttuvan ”Z” kirjaimeksi. Unikissa on herännyt tarkkailemaan häntä. Jackien silmäluomet painuvat kiinni. Hän on valmis menemään unten maille lopullisesti. Hän toivoo, ettei enää heräisi aamulla elävänä.

Luku 2 Jackien kariutunut avioliitto
Näyttelijättären kariutunut avioliitto on tehnyt hänestä henkisen kehäraakin. Jackie on nuoruudestaan asti ollut herkkä muiden mielipiteille. Hänen aviomiehensä jätti hänet Jackien aineriippuvuuden takia. Jackie suri kohtaloaan sen jälkeen entistä rajummin aineriippuvaisena. Hän koki tulleensa torjutuksi ja hylätyksi kaikin tavoin Johnin erottua hänestä.
Jackie on tottunut vetämään päihteitä päivittäin. Hän nielee kipulääkkeiden ja unilääkkeiden lisäksi monta litraa viskiä naamaansa. Joskus hän kumoaa suoneensa heroiinipiikin kaiken ryyppäyksen jälkeen. Huuma on ohimenevää ja sen takia Jackie ottaa aineita vähän väliä elimistöönsä. Seuraavana päivänä hänen rahansa ovat valuneet hukkaan. Jackie elää köyhänä eteenpäin ja lisää karhuttavana.
Unikissa tuntuu olevan hänen ainut päihteetön porttinsa vapauteen. Jackiesta tuntuu usein siltä, kuin patsas puhuttelisi häntä. Unikissa rohkaisee häntä luottamaan itseensä ja tunnistamaan petturit. Kissa neuvoo Jackieta luopumaan itsemurha-alttiudestaan. Unikissan ansiosta, Jackien huolet Johniin liittyen ovat kadonneet. Enää hän ei sure, eikä kaipaa Johnia missään mielessä. John ei koskaan voinut sulattaa Jackien omaperäisyyttä. Mies katsoi sen olevan haitallista heidän suhteelleen.
Jackien mielestä sininen kissa sopi hyvin hänen kokoelmaansa. Se oli yhtä eteerinen kuin jouluinen enkeli keittiön ikkunassa ja niittymaisemataulu Jackien makuuhuoneessa. Jackie, kuka ei koskaan luopunut unelmistaan, ei myöskään luopuisi Unikissasta. Sillä, kissa auttoi häntä nukkumaan paremmin ja hyväksymään omat tunteensa.
Turtunut Jackie asetti Unikissan kunniapaikalle lasivitriiniin olohuoneessa. Nainen ajatteli, että sinne se sopi parhaiten hänen mielestään. Sen tehtyään, hän sekoitti itsellensä paukun viinakaapin aineksista. Jackien lempipuuhaa oli juopotella pitkin päivää ja istua altaalla ottamassa aurinkoa. Hän meni uima-altaaseen patjan päälle kellumaan humalaisenakin. Jackie ei pelännyt hukkumista, koska hän ei välittänyt.
Avioeron jälkeen, Jackie oli hävittänyt kaikki valokuvat hänestä ja Johnista yhtä kuvaa lukuun ottamatta. Säilytetty kuva oli otettu heidän ensimmäisten treffiensä aikana. Silloin, he kävivät yhdessä huvipuiston valokuvausautomaatissa irvistämässä kameralle. Kuvassa heidän ilmeensä ovat huvittavasti vääntyneet irvistävään hymyyn. Heidän ei arvaisi olevan pariskunta. Sen takia, Jackie päätti säästää kehystetyn valokuvan hänestä ja Johnista.
Myöhemmin, hän kuitenkin poisti valokuvan kehyksistä. Hän sysäsi kuvan erään tietosanakirjan kannen ja etulehden väliin. Siellä, hän arveli kuvan säilyvän piilossa ulkopuolisilta. Pääasia oli se, ettei kuva enää häirinnyt häntä ollessaan esillä. Heidän avioliittonsa aikana, Jackie säilytti kyseistä valokuvaa takan reunan päällä olohuoneessa.
Jackien puolesta muistot Johnista saivat joutaa romukoppaan. Mies ei ollut koskaan osannut arvostaa Jackien lahjakkuutta eikä saavutuksia. Jackien muokkaaminen hänelle pikku-vaimoksi oli Johnille tärkeämpää. Totuus Johnin heikkoudesta ja kömpelyydestä kävi Jackielle ilmi jo heidän suhteensa alkuaikoina. Miten hän saattoikaan sietää Johnia yhteensä viisi vuotta? Jackie mietti monta kertaa eron jälkeen.
Kolmekymmentäkuusivuotias Jackie oli ehtinyt olla naimisissa kerran elämässään. Toista avioliittoa hänellä tuskin tulee enää olemaan. Hän uskoo siihen vahvasti. Hän kyllästyi pikaisesti miehiin, ketkä eivät osanneet arvostaa hänen lahjakkuuttaan. Jackiella oli yleensä enemmän varallisuutta kuin hänen kumppaneillaan.
Johnin jälkeen, hän oli tavannut erään valokuvaajan, kuka vaikutti luotettavalta. Valokuvaajan nimi oli Hans Miller. Saksalaista sukua oleva Miller ei kuitenkaan puhunut saksaa sujuvasti. Hän osasi sitä vain jonkun verran selviytyäkseen sukulaistensa kanssa käydyistä puhelinkeskusteluista. Jackie olisi toivonut Millerin puhuvan saksaa loistavasti. Jotta Hans olisi voinut opettaa häntäkin saksankielessä.
Suhteen alkuaikoina, Jackie ja Hans tapasivat toisiaan kerran viikossa. Sen jälkeen, he näkivät harvemmin. Heidän suhteensa kuoli lopulta siihen, etteivät he enää jaksaneet tavata toisiaan. Tyhjyys ja yksin jääminen pettivät heidän kummankin luottamuksen toisiinsa. Jackie pelkäsi puhelinlaskunsa nousevan liian kalliiksi, jos hän soittaisi Hansille. Hans oli kova puhumaan, eikä puhetulvalle näkynyt häämöttävän loppua. Jackie piti Hansin naismaisuudesta, mutta hän myös inhosi sitä.

Luku 3 Jackien päihderiippuvuus
Päihteiden käytöstään huolimatta, Jackie oli kaunis ja haluttu ilmestys miesten silmissä. Monet hänen miesystävistään palvoivat hänen nuorekkuuttaan ja hoikkuuttaan. Jackie oli aina ollut urheilullinen. Hän piti tarkkaa silmää ruokavaliostaan, koska pelkäsi lihomista yli kaiken.
Jackie ei silti pelännyt alkoholin käytön pilaavan hänen ulkonäköään. Hän koitti mielessään vähentää syömistään, jotta voisi juoda enemmän olutta ja väkeviä viinoja. Ne lisäsivät silti hänen roskaruuan himoaan. Jackien oli vaikeaa pidättyä hampurilaisista ja pizzoista, joita hän saattoi helposti ostaa kotinsa lähistöltä. Ahmittuaan, hän kärsi bulimiasta ja antoi ylen. Jackie tunsi jatkuvaa tarvetta muokata kehoaan hoikemmaksi terveytensä uhraamalla.
Hän myös tiedosti olevansa selvä masennuspotilas, kenen tilaan ei puututtu. Ketään ei kiinnostanut muu, kuin hänen rahansa ja hyväksikäyttönsä. Herkkänä, Jackie antoi periksi miehille, ketkä vähänkin hipoivat hänen egoaan. Sellaisia miehiä olivat häntä menestyneemmät ja rikkaammat miljonäärit ja supermalli pojat. Jackie piti kauneudesta ja sivistyksestä yhdessä paketissa.
Häntä iljettivät karvaiset, Edwardin kaltaiset ihrakasat. Hekin saattoivat silti yllättää hänet kopeloimalla häntä riittävän himokkaasti. Jackie tunsi olonsa turvalliseksi vahvojen petikumppaneidensa käsivarsilla. Jotkut heistä olivat näyttelijättärelle yhden illan panoja. Jackie ei välittänyt. Hänen runsas alkoholinkäyttönsä lisäsi hänen avoimuuttaan kaikenlaisessa seurassa.
Entinen aviomies John petti naisen toiveet joka suhteessa. Ehkä Jackie päätyi sen ansiosta ylimielisen marttyyrin vaimoksi. Vaikkei kumpikaan heistä kestänyt eliniäksi tarkoitettua suhdetta muutamaa vuotta kauempaa. He saivat tarpeeksi toistensa ylimielisyydestä ja päättivät erota.

Luku 4 Jackien löytää hindulaisuuden
Viimein Jackie huomasi lihovansa viinasta ja päätti löytää toisen ratkaisun. Hän tutustui tietokoneensa ääressä idän uskontoihin. Häntä kiinnosti ja kiehtoi hindulaisuus. Hän rakasti intialaisen kulttuurin värikkyyttä ja taiteellisuutta. Hän kääntyi uskossaan hindulaiseksi ja luopui lihansyönnistä. Sitä ennen, hän uskoi enemmän elämään ja muihin ihmisiin. Kenties enemmän, kuin oli ollut hänelle hyväksi.
Hän otti hindujen rituaaleista selvää internetistä ja kirjaston kirjoista. Hän alkoi noudattaa niitä omalla tyylillään kodissaan. Jackie joogasi aamuisin herättyään ja joi aamukahvinsa vasta sen jälkeen. Hän tarjosi jumalia esittäville patsailleen hedelmiä ja kukkia ja kumarsi niitä auliisti. Hän luopui alkoholista, koska siitä ei ollut hänelle hyötyä. Hän hakeutui vieroitusklinikalle huumehoitoon ja sai apua vaivoihinsa.
Vähitellen, hänen elämänsä kirkastui onnellisemmaksi. Hän halusi luottaa oikeaan onnellisuuteen ilman viinaa ja seksiä. Hän nautti yksinäisestä elämästään Ellie-koiran rinnalla. Yhdessä, koira ja emäntä pitivät yhtä ja puolustivat toisiaan tunkeilijoilta. Jackien kotia tarkkailivat monet ulkopuoliset kadulla talon edessä. He tahtoivat nähdä Jackien alasti. He tahtoivat pilata hänen maineensa valokuvaamalla häntä sopimattomasti.
Jackie sulkeutui asuntoonsa mietiskelemään. Hänellä oli onneksi talossaan kaikki viihde-elementit, jotka auttoivat häntä pysymään virkeänä. Hän osasi arvostaa itsenäisyyttään. Se tuntui Jackiesta puhtaammalta olemassaololta pilaantuneiden miessuhteiden jälkeen.
Jackien piristyminen sai hänet jopa innostumaan kirjoittamisesta. Hän laati romaanin käsikirjoituksen mielikuvituksestaan ja antoi kynän sauhuta. Monesti hän nuokkui tietokoneen ääressä puoleen yöhön asti luomassa käsikirjoitustaan. Hänen ainainen haaveensa oli tulla kirjailijaksi. Hän tiesikin erään, kuka kenties osasi auttaa häntä. Nainen omisti kirjojen kustantamon ja oli Jackien vanha koulutoveri lukioajoilta.

Luku 5 Vanha ystävä
Niinpä Jackie päätti ottaa yhteyttä Evelyn Marshalliin, kuka omisti kustantamon Los Angelesissa. Evelyn oli oman firmansa perustaja. Hän oli sijoittanut siihen koko omaisuutensa päästäkseen eteenpäin yritysmaailmassa. Evelynin nerokkuus paljasti hänen osaamisensa laajana asiakaskuntana. Evelyn tiesi sen, mikä oli hänen heiniään.
Jackiekin tiesi. Se sai hänet soittamaan Evelynille eräänä päivänä. Evelynin puhelinnumero oli vanhentunut. Niinpä, Jackie päätti kirjoittaa Evelynillle pitkän kirjeen. Hän taittoi sen valmiina kirjekuoreen ja vei sen postiin samana päivänä. Evelyn lähetti vastauskirjeen viikon sisällä.
Kirjeessään, Evelyn kertoi tahtovansa auttaa Jackieta kaikin tavoin menestymään. Hän lupasi antaa Jackielle tarpeeksi alennusta, jotta Jackie sai painettua esikoisromaanistaan sata painosta. Painokset saivat olla kova tai pehmeä kantisia. Luettuaan kirjeen, Jackie riemastui. Evelynin vilpittömyys tuntui aidolta Jackien sydämessä. Oitis, Jackie siirtyi tietokoneensa ääreen. Hän kirjoitti Evelynille vastauskirjeen.
Jackie lisäsi sähköposti viestiinsä digikuvan naamastaan, jotta Evelyn saattoi lisätä sen kirjan takakanteen. Jackie toivoi lukijoidensa tunnistavan hänen naamansa kuvasta. Hän arveli lukijoikseen omat sukulaisensa ja ystäväpiirinsä. Siihen kuului jonkin verran muita ihmisiä ketun häntä kainalossaan. Heistä Jackie ei lainkaan piitannut. Hän piti pettureihin yhteyttä ainoastaan muodollisista syistä.

Luku 6 Jackie saa kirjeen kustantajalta
Evelyn vastasi pian Jackien toiseen kirjeeseen. Evelyn lupasi kustantaa vielä toiset sata painosta ensimmäisen sadan kirjan lisäksi. Evelyn ilmoitti uskovansa Jackien lahjakkuuteen ja menestykseen etukäteen. Kaikki tunsivat Jackien valkokankaalta. Kukapa ei ostaisi kuuluisan näyttelijän romaania kirjakaupasta? Jackien arvoituksellinen luonne kuitenkin kiehtoi monia hänen nimensä tuntevia ihmisiä.
Unikissa oli kannustanut Jackieta hänen koko uransa nousun ja laskujen ajan. Nytkin se antoi hänelle uusia ideoita teosten luomiseen. Jackie kiitti kissaa sen suomasta palvelusta. Hän alkoi pitää Unikissaa eräänlaisena jumalana, kuka ruokki hänen itsetuntoaan kannustamalla Jackieta itsenäiseen ajatteluun.
Jackie silitti kissapatsaan kuvitteellista turkkia sormenpäällään. Hän toivoi osaavansa lepyttää Unikissaa oikein, jotta sen jakama ideatulva ei koskaan lakkaisi. Kissa poisti hänen masennustaan. Se terapoi häntä ennen näkemättömällä tavalla. Jackie ajatteli. Hän pääsi eroon unilääkkeen ja muiden mömmöjen popsimisesta vähitellen. Hindulaisuus ja Unikissa auttoivat häntä elpymään väsymyksestään.
Jackien pelastuminen oli hänen mielestään Evelynin ansiota. Ilman Evelynin apua, Jackie ei olisi tullut kuuluisaksi kirjailijaksi. Evelyn toi hänen pärstänsä esiin mainoksissa, jotta Jackie tuli tunnetuksi maailmankirjailijaksi. Kaikki hänen esikoisromaaninsa painokset menivät kuumille kiville.
Evelyn järjesti Jackielle kirjan julkaisutilaisuuden, johon kutsuttiin satoja vieraita. Jackie allekirjoitti kaikki kaksisataa teoksen painosta, jotka Evelyn oli kustantanut suureksi osaksi. Juhlassa, Jackie kiitti Evelyniä sydämellisesti saamastaan avusta. Jackie tunnusti yleisön edessä sen olevan Evelynin ansiota, että hänestä tuli jälleen kuuluisa.
Unikissa kehräsi Jackien korvaan öisin hänen kotiin tultuaan erilaisista juhlatilaisuuksista. Kissa kehotti Jackieta olemaan varovainen ja jatkamaan kirjoittamista. Jackie uskoi Unikissan neuvon antoon. Kissa oli meedio tämän maailman ja tuonpuoleisen välillä. Siltä Jackiesta usein tuntui, hänen keskusteltuaan kissapatsaan kanssa.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
2.0  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Sininen kissa 2019-02-10 12:17:10 vesajohannes
Arvosana 
 
2.0
vesajohannes Arvostellut: vesajohannes    February 10, 2019
Top 100 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Kirjoittajan käyttämä kieli on aika raskasta luettavaa. Tässä hyvä esimerkk: "...yhteyttä Evelyn Marshalliin, kuka omisti..." Sanan "kuka" paikalle kuuluu selvästi "joka". Sama virhe näkyy kirjoittajan muissakin tarinoissa. Myös pilkku eksyy toistuvasti väärään paikkaan: "...Kirjeessään, Evelyn kertoi tahtovansa..." Kirjoittaja: ota mikä tahansa romaani, ja katso sieltä, miten dialogi on rakennettu. En tarkoita dialogin sisältöä, vaan tapaa, jolla se asetellaan.
Jatka kirjoittamista, lue kirjoja. Lukemalla opit huomaamattasi hallitsemaan kielen, saat sujuvuutta kerrontaan ja kehityt kirjoittajana!
En ole itsekään mikään mestari, mutta kehityn koko ajan.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS