Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Aika ja rakkaus
QR-Code dieser Seite

Aika ja rakkaus

Mitä on aika? Jotenkin se tunkeutuu jokaiseen soluuni, kuluttaen ne kuolleiksi, antaen minulle lopun ja alun. Se luo illuusion historiasta. Emme käsitä, että on vain nykyhetki, historia ei tule takaisin ja tulevaa ei nää. Toki ihminen historian avulla pystyy havainnollistamaan tulevaa. Kukaan tuskin pelkää, että mitä jos tällä kertaa fysiikan lait eivät toimikkaan niinkuin ne toimivat. Emme voi tietää tulevaa, mutta meillä on vahva, itsestäänselvä ajatus siitä, että vuonna 2019 aika käy samalla nopeudella ja lentokoneet pysyvät taivaalla.
Suhteellisuusteoria opettaa, että aika ja paikka on suhteellista. Kun maasta ammutaan raketti avaruuteen ja siihen asetetaan kello, jota maasta käsin seurataan, niin se käy hitaammin, kuin maassa oleva kello. Sama ilmiö tapahtuu toisinpäin. Kun raketista katsotaan maassa olevaa kelloa se tuntuu käyvän hitaammin, kuin raketin kello. Objektin liike kaareuttaa aika avaruutta omalta kohdaltaan ja saa ajan käymään hitaammin, vaikka itse liikkeessä se ei siltä tunnu. Mutta lopulta, mitä aika on? En minä tiedä... Osaan vain implikoida sen syvempää olemusta. Ihmeellistä!
Mitä rakkaus on? Jotain mitä kaikki haalitsee ja muistelee. Se ilmiö esiintyy kaikkialla maailmassa, se kulminoituu asioihin ja henkilöihin, ihan mihin vain. Se hullu on taysin subjektiivinen ja henkilökohtaisella tasolla koettava asia, mutta silti se on objektiivinen siinä mielessä, että JOKAINEN sitä etsii ja haluaa. Kaiken se kestää, kaiken se kärsii. Kun olet löytänyt sen lakkaat kysymästä kysymystä; mihin minä kuulun? Niin... Mitä se on? En minä tiedä, osaan vain imlikoida sen syvempää olemusta. Ihmeellistä?
Kun tämä pysähtynyt nykyisyys liikkuu eteenpäin, niin me etsimme asioita jotka tuovat onnea. Onko onnea ilman rakkautta? En tiedä, olen aina ollut rakastunut johonkun tai johonkin, enkä oikeastaan halua kokea sitä etten olisi. Jokainen sähköinen impulssi joka laukaisee meissä rakkauden tunteen tarvii aikaa. Ilman aikaa sähkö ei liikkuisi päässämme emmekä olisi tietoisia itsestämme. Universumi voi pysähtyä koska vain. Emme tietäisi siitä mitään, mutta miten pitkäksi aikaa se pysähtyisi? Onko jumalalla universumin ulkopuolella kahvitauko ja hän pysäyttää universumin ajan viideksitoista jumalaiseksi minuutiksi? Mene ja tiedä.
Kun putoat rakkauteen, et putoa yhtään mihinkään fyysisesti. Aika ei enää kulje niinkuin ennen, vaan rakkaasi vierelläsi saa tunnit muuttumaan minuuteiksi. Sinut valtaa usko sekä toivo, ja teet kaiken niin vahvasti primitiivisten tunteittesi vankina, että saatat nolostua jälkeenpäin. Silti se palava tunne, tulee muistuttamaan sinua olemassa olostaan, että olet valmis etsimään sen hulluuden sisältäsi yhä uudelleen ja uudelleen, ehkä vain eri muodoissa.
Gravitio pitää jalat maassa, aika saa kaiken liikkumaan ja rakkaus... Noh, se on suurin luonnonvoima kaikista.

Ylläpidon palaute

 
Aika ja rakkaus 2018-07-06 17:58:44 Alapo80
Arvosana 
 
3.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    July 06, 2018
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka Jauhosuu!

Tässä on kivaa filosofointia :) Tämän kaiken sellainen syvin olemus jää hieman arvoitukseksi, mutta se ei haittaa. Kenties on kysymys vain kaiken olevaisen pohdiskelusta. Teksti on sujuvaa ja miellyttävää lukea, joten ei ongelmaa :)

Lauseenvastikkeista sen verran, että niitä voi käyttää, mutta vain harkiten.
Kirjoitat: ”Jotenkin se tunkeutuu jokaiseen soluuni, kuluttaen ne kuolleiksi, antaen minulle lopun ja alun.”.
Ilman lauseenvastikeita (joiden eteen ei muuten tule pilkkua): ”Jotenkin se vain tunkeutuu jokaiseen soluuni, ja kuluttaa ne kuolleiksi. Aika antaa minulle alun ja lopun.”.
Mielestäni valtaosassa tapauksia pilkku ja konjunktio on parempi, kuin lauseenvastike,niilläkin on toki paikkansa. Esim. Mies puhui ja nosti kannun teatraalisesti täyttäen pikarinsa äärimmilleen.

Minä en oikein tykkää siitä, että kaunokirjallisessa tekstissä käytetään kolmoispisteitä...paitsi dialogissa silloin, kun puhe katkeaa.
Sama kuin suurin kirjaimin kirjoitetut sanat, sulkeet ja lainausmerkit. Sopii johonkin, mutta ei kaunokirjalliseen tekstiin.

Vältä puhekielen ilmaisuja, kuten tarvii. Se on tarvitsee :)

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
2.5  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Aika ja rakkaus 2018-07-29 14:14:28 Foxian
Arvosana 
 
2.5
Foxian Arvostellut: Foxian    July 29, 2018
Top 100 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut
Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS