Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Nukkekodin todellisuutta
QR-Code dieser Seite

Nukkekodin todellisuutta Hot

Elän nukkekodissa. Valo leikkaa pahviseinän pinnalla paljastaen nukkekodin kenotekoisen todellisuuden. Isäni on muovia; äitini silikonia, eivät kuule minun huolia, ajatuksia eikä sanoja. Olohuoneessa pyörii maapallo radallaan. Äiti tuijottaa silikonirintojaan peilistä kasvoillaan klovnimainen hymy. Haluaisin kirkua! mutta se olisi turhaa. Kukaan ei huomaa minua, vaan kaiken on pakko tapahtua nukkekodin ehdoilla. Istun yksin huoneessani. Pahviseinät heiluvat liitoksissaan. Ulkoa, seinien väleistä tulee valoa, joka paljastaa nukkekodin muovisen silikonitodellisuuden. Keinotekoinen todellisuus ei kestä viattomuuttani, vaan se puolustautuu ja haluaa pysyä entisellään: keinotekoisena. Silmäni ovat kuin kaksi syvää kaivoa, joissa on raikasta vettä. Isäni katsoo minusta läpi, eikä hän näe silmissäni elämää. – Taitaa tulla talvi, sanoo isä ja katsoo lattiaan. Uomani on kapea, varteni norsunluuta, nenäni posliinia. Sydämeni keinuttaa tuhatta kehtoa, mutta kukaan ei huomaa. Hiljaisuus rikkoutuu kahvinkeittimen korahdukseen ja äidin korkokenkien kopinaan. -- Otatko piparkakun? kysyy isä. Isäni on muovia, äitini silikonia. Totuus on seinien toisella puolella.

Ylläpidon palaute

 
Nukkekodin todellisuutta 2013-08-21 16:53:21 Alapo80
Arvosana 
 
3.0
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    August 21, 2013
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Heippa kohdataan!

Oletpahan erikoisen tarinan kirjoittanut :D En ole varma oliko tässä jokin syvempi sanoma, sillä jos oli niin en saanut siitä kiinni. Tapasi kirjoittaa, ja luoda tunnelmaa on hyvä, ja ainakin minun mielestäni se pelastaa todella paljon!

Kirjoitat: "Valo leikkaa pahviseinän pinnalla paljastaen nukkekodin kenotekoisen todellisuuden.".
Tämä on tavallaan kaunis lause, ja tavallaan se kertoo että auringonvalo ottaa pahviseinän käteensä leikaten sillä jotain.
Ajatukseni: "Valo heijastuu pahviseinän pinnalta, paljastaen nukkekodin kenotekoisen todellisuuden.".
Tämä nyt saattaa kuulostaa viisastelulta, pisti kuitenkin silmään.

Tunnelma on surullinen, tai ehkä enemmänkin ahdistava. Kuitenkin se jokin puuttuu, sillä en millään saa kiinni siitä, miksi novelli on kirjoitettu.

Kiitos! :D

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
4.0  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Nukkekodin todellisuutta 2013-07-15 19:04:45 Erimitsu
Arvosana 
 
4.0
Erimitsu Arvostellut: Erimitsu    July 15, 2013
Top 500 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Et voi arvatakkaan, kuinka haltioissani olin tekstistäsi! Kerronta oli hyvin omaperäistä, joten pidin siitä todella paljon.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS