Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Elämää bussipysäkillä
QR-Code dieser Seite

Elämää bussipysäkillä Hot

Mies oli sisustanut keräämillään tavaroilla bussipysäkin, jossa hän asui. Pysäkin laidoille mies Oli laittanut hienot palmut, jotka olivat muovia, mutta ne näyttävät oikeilta, istumalaudan mies oli verhoiluttanut paikallisella verhoilijalla: ”samettia sen olla pitää” totesi mies. Istumalaudan alapuolella oli pieni jääkaappi, joka saa sähkönsä pysäkin päältä ropellista, joka pyörii vinhaa vauhtia tuottaakseen sähköä miehen tarpeisiin. Pysäkinlipan alle mies oli hitsannut putken, mihin hän laittaa ihmisten hylkäämiä vaatteita roikkumaan, pysäkin toisessa nurkassa oli mustavalkoinen matkatelevisio, josta mies seuraa ajankohtaisohjelmia. Siellä pysäkin lipan suojassa mies asuu ja kuluttaa aikaansa. Joka aamu busseja tulee melkein minuutin välein, ja ne vievät kiireisiä ihmisiä jonnekin, onhan se kauheaa, kun ihmiset sillä tavalla häiritsevät kotirauhaa, miettii mies. Pahimpaan ruuhka-aikaan mies siivoaa pysäkkiä luudalla, onhan se kauheaa, kun ihmiset eivät osaa laittaa roskia roskikseen, vaikka alumiininen roskis näkyy niin selvästi, ettei kukaan voi erehtyä. Päivisin mies laittoi ruokaa. Reppu, joka oli hyvässä jemmassa pysäkin lipan alla, oli aina täynnä säilyketölkkejä ja pussikeittoja. Mies miettii, että pysäkin lipan suojassa on mukavaa laittaa ruokaa ja seurata ajankohtaisohjelmia, joita harjaantuneen antennin säädön jälkeen on mahdollista katsoa. Elämä oli olosuhteisiin nähden siedettävää, kunnes eräänä aamuna tapahtui jotain normaalista poikkeavaa. Mies hörppii aamukahvia mukistaan. Hän näkee tyhjän bussin, joka kaasuttaa ylämäestä kohti pysäkkiä. Hän ihmettelee, ovatko ihmiset nukkuneet pommiin, koska pysäkillekään ei ollut tullut ihmisiä tungeksimaan. Bussi pysähtyy, ovi avautuu tutun omaisella tussahduksella. Hölmistyneenä mies miettii, mitä tämä merkitsee? Lopulta hän ymmärtää, että bussi on häntä varten. Mies luo haikean silmäyksen tavaroihin, joita hän oli koko elämänsä ajan kerännyt pysäkin lipan alle. Hän ymmärsi, että oli tullut hänen vuoronsa nousta bussiin. Vavisten ja aivan yksin mies nousee bussiin, jonka ovet tussahtavat kiinni tutun äänen saattelemana.

Ylläpidon palaute

 
Elämää bussipysäkillä 2013-08-21 07:11:46 Alapo80
Arvosana 
 
3.0
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    August 21, 2013
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Hei kohdataan!

Tarinan ajatus, sellainen kantava voima, jäi hieman avoimeksi minulle.
Kuitenkin perusajatus on kutkuttava, ja mietin jatkuvasti miten mies saa kaikki tavaransa mahtumaan, ja miten ihmeessä hän pystyy touhuilemaan kaikkea pysäkillä, sillä mielikuvani oli sellainen tienvarren pysäkki :D

Toistosta pikkuinen juttu. Tarinan keskivaiheilla käytät kaksi kertaa peräkkäisillä riveillä ilmaisua "onhan se kauheaa". Ilmaisu on niin selvä, että toisto näkyy selvänä. Touhotan aina siitä, että pitäisi lukea oma kirjoitus itselleen ääneen, niin kankeudet ja toistot kuuluvat selvemmin. No...eipä ollut valtava vierhe :D

Isoin miinus kuitenkin mielestäni oli se, että tarinan tarkoitus jäi puuttumaan. Mikä kumma oli se bussi? Miksi mies, jolla on varaa verhoilla penkki sametilla ja hitsata, asuu bussipysäkillä? Missä päin maailmaa ollaan, että sade ja pakkanen ei tapa televisiota? Jne.

Kiitos kuitenkin kutkuttavasta novellista!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
4.0  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Elämää bussipysäkillä 2013-06-17 09:19:41 Naispaholainen
Arvosana 
 
4.0
Naispaholainen Arvostellut: Naispaholainen    June 17, 2013
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Mukava tarinainen, tosin ei ihan omintakeinen idea. (Muistelen nähneeni tämäntyyppisen aiheen toteutettuna amerikkalaisessa lyhytfilmissä.) Mutta kukapa enää mitään ihan tyystin omaa keksii! Juttu juolauttaa mieleeni tosikertomukset isoilla lentokentillä asuvista ihmisistä. Loppu sitten paljastaa, että tarinassa on muutakin ... eikö niin?
Oikeinkirjoitukseen ja kielioppiin kiinnittäisin hieman lisähuomiota.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS