Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Metalli meren päällä
QR-Code dieser Seite

Metalli meren päällä Hot

Metalli meren päällä Kaukaa ulapalta saapuu aaltoja, jotka hajoavat kallioon. Aaltojen ääni muuttui musiikiksi, jonka saattoi juuri ja juuri ohuen unen läpi kuulla. Syvällä unessa kuulin vain musiikkia. Syvällä unessa meri muuttui metallipanssariksi, joka häikäisi kuin Aurinko täydellä terällä. Syvällä unessa kävelin metallimeren päällä ja huomasin, että rantoja ei enää ollut. Syvällä unessa rannat katosivat ja jäljelle jäi vain musiikkia – musiikkia, jonka osaksi itsekin metallimeren päällä huomaamattani tulin. Kävelin metallimeren päällä vähän aikaa ja huomasin, että oli kulunut tuhansia vuosia. Tein metallista kilven, johon kaiversin nimesi; edellisessä maailmassa kadotin sinut, mutta nyt kaiversin nimesi kilpeen. Kaukana horisontissa näen hahmosi. Nopeasti saavuin luoksesi ja huomasin, että oli kulunut tuhat vuotta. Olit rakentanut metallimeren päälle talon, johon olit ripustanut valkoisia lakanoita heilumaan. Kevyt tuulenvire heilutti tuhansia lakanoita talosi terasseilla, ikkunoissa ja ovissa. Lakanat heiluivat kuin liput ilman ääntä ja ne tervehtivät minua. Ajatuksen nopeudella siirryin lähemmäksi sinua. Uneni ohenee, mutta tunnen silti huuliesi pehmeyden. Metallimeri oli ollut tuhansia vuosia jähmettyneenä, mutta nyt se liikkuu oudosti. Meri synnyttää aaltoja, jotka kulkevat lävitsemme. -- Rakkauden aaltoja Nadja! Aallot ovat puhdasta rakkautta, ja ne etsivät rantoja mihin raueta. Pian uneni syveni. Aallot jähmettyivät takaisin paikoilleen ja meri muuttui metallipanssariksi, joka loisti kuin Aurinko täydellä terällä. Olimme tulleet osaksi metallimerta ja valtavaa rakkautta, jota siitä lähti. Jäljelle jäi vain rakkautta, joka ei koskaan katoa. Kuunteluversio: http://www.youtube.com/watch?v=cDrVEVmPftE& ;feature=channel&list=UL

Ylläpidon palaute

 
Metalli meren päällä 2013-08-19 10:57:41 Alapo80
Arvosana 
 
4.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    August 19, 2013
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Hei kohdataan!

Novelli on miltei runo, ja tuntuu todella hiotulta! Hienoa työtä.

Ilmeisesti henkilö on koko nnovellin ajan unessa, siltä ainakin tuntuu, ja lopun unen syveneminen viittaa samaan.

En keksi tuosta juuri mitään kritisoitavaa, ja silti jokin tuntuu puuttuvan siitä. Jokin sellainen, josta jäisi kuva että WAU!

Kun kerrot unen ohenemisesta, on aikamuoto sellainen, että se tapahtuu tässä ja nyt, "Uneni ohenee", kuitenkin myöhemmin, kun uni syvenee, kirjoitat: "Pian uneni syveni.".
Käytät imperfektimuotoa kaikkialla muualla. Mielestäni tuo, kun unien "välissä" uni joko syvenee tai ohenee, ne olisi molemmat ollut hyvä kirjoittaa preesens - muodossa, eli juuri syvenee ja ohenee. Se toi ainakin minulle heti mieleen "todellisemman" olotilan, joka oli matkalla (tai matkalla pois) todellisesta maailmasta. Hieno vivahde oli tuo "Uneni ohenee".

Hyvää tekstiä kuitenkin! Jatka samaan malliin!

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.5  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Metalli meren päällä 2013-05-24 17:53:50 Jästipää
Arvosana 
 
3.5
Jästipää Arvostellut: Jästipää    May 24, 2013
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Minulle jäi hieman kalsea olo tästä tekstistä. Kirjoitat metallimerestä, jonka aallot ovat puhdasta rakkautta. Jäin miettimään millaista rakkautta se on, jos sen aallot muodostavat metallimeren... Hyvä teksti joka tapauksessa!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS