Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Metsäpalo
QR-Code dieser Seite

Metsäpalo Hot

Metsäpalo

Mistä on peräisin tuo lämpimän oranssi hehku, ja rauhoittavalta tuntuva humina. Ennen kuin huomaat että ilmassa leijuu paksu savupilvi, voit haistaa sen kilometrien päästä. Se tuoksuu metsältä, tarkemmin männyltä.

Ihminen kavahtaa pienuuttaan tulen valtaistuimen edessä, kun se roihuaa kuivien mäntyjen keskellä tuhoten kaiken olemattomiin tieltään. Märkä sammal höyryää, hiiltyen lopulta tuhkaksi.

Kuumuus ja hapenpuute ajaa eläimet pakenemaan hävityksen keskeltä. Metsä täyttyy kuoleman huudoista. Pystyyn hiiltyneet puut kaatuvat hehkuvina maahan.

Ilma on sähköinen ja painostava. Pian alkaa ukkostaa. Ukkonen tuo mukanaan sateen joka synnyttää luonnon uudelleen tuhkasta. Liekit tukehtuvat, vain savu jää ilmaan leijumaan vielä päiviksi kunnioittamaan luonnon voimia.

Tuli on armoton, hyvä renki mutta huono isäntä.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
4.0  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Metsäpalo 2017-02-21 18:48:26 Ryövärintytär
Arvosana 
 
4.0
Ryövärintytär Arvostellut: Ryövärintytär    February 21, 2017
  -   Kaikki arvostelut

Arvostelin tuolla aiemman tekstisi niin pitkästi, etten kirjoita nyt yhtä monisanaista palautetta. Totean vain, että tästä tekstistä pidin paljon sen väkevyyden takia. Tästä syntyi vahvoja mielikuvia ja se lyhyydestään huolimatta onnistui herättämään voimakkaita tunteita. Olet kuvailevan tekstin taitaja, hienoa!

Yhden tähden otan pois samasta syystä kuin mistä otin puolitoista tähteä pois edellisen tekstisi arvosanasta. Vain yhden tähden tällä kertaa, koska tämä teksti taipuu puhtaammin proosan puolelle, eikä herätä yhtä suurta kysymystä siitä, onko kyseessä seepra vai poni (lue edellinen arvostelu niin ymmärrät mitä tarkoitan). On tässä silti vähän sellainen ote, etten voi mennä päätäni pantiksi laittamaan...

Olisi mielenkiintoista lukea sinulta tarina, jossa on juoni, kenties dialogiakin. Sinulla on taitoa kirjoittaa, joten sitä taitoa kannattaa jalostaa ja osaamistaan laajentaa.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS