Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Elämää bussipysäkillä (toinen versio).
QR-Code dieser Seite

Elämää bussipysäkillä (toinen versio). Hot



Mies oli sisustanut keräämillään tavaroilla bussipysäkin, jossa hän asui. Pysäkin laidoilla oli muoviset palmut: ”ne näyttivät oikeilta” mies mietti. Istumalaudan mies oli verhoiluttanut paikallisella verhoilijalla: ”Samettia sen olla pitää”, totesi mies. Istumalaudan alapuolella miehellä oli pieni jääkaappi, joka sai sähkönsä pysäkin päältä ropeellista, joka pyöri vinhaa vauhtia tuottaakseen sähköä miehen tarpeisiin. vaateita varten mies oli hitsannut pysäkin lipan alle putken, johon vaatelöydöt oli helppo ripustaa. Toisessa nurkassa pysäkkiä oli mustavalkoinen matkatelevisio, josta mies seurasi ajankohtaisohjelmia. Siellä pysäkin lipan suojassa mies kulutti aikaansa.
Joka aamu pysäkille saapui ihmisiä, jotka olivat menossa jonnekin. Busseja tuli melkein minuutin välein, ja ne veivät kiireisiä ihmisiä jonnekin:
”Onhan se kauheaa, kun ihmiset sillä tavalla häiritsevät kotirauhaa”, mietti mies.Pahimpaan ruuhka-aikaan mies siivosi pysäkkiä luudalla: ”Onhan se kauheaa, kun ihmiset eivät laittaneetkaan roskia roskikseen, vaikka alumiininen roskis näkyi niin selvästi, ettei ollut mahdollisuutta erehtyä” mietti mies.
Päivällä mies laittoi ruokaa.
Reppu, joka oli hyvässä jemmassa pysäkin suojassa, oli aina täynnä erilaisia säilykkeitä ja pussikeittoja. Siellä ollessaan mies oli saanut varmuuden siitä, että pysäkin suojassa oli hyvä laittaa ruokaa ja seurata ajankohtaisohjelmia, joita harjaantuneen antennin säädön jälkeen oli mahdollista katsoa. Elämä oli olosuhteisiin nähden siedettävää, kunnes eräänä aamuna tapahtui jotain normaalista poikkeavaa.
Aamuaskareiden lomassa mies hörppi kahvia mukistaan ja katsoi ylämäestä nousevaa bussia: ”ovatkohan ihmiset nukkuneet pommiin, kun pysäkille ei ollut tullut yhtään ihmistä tungeksimaan” mietti mies. Viimein bussi pysähtyi ja ovi avautui tutun omaisella tussahduksella, mutta bussi oli tyhjä, eikä siihen ollut nousijoita. Mies etsi selitystä mielessään, kunnes ymmärsi, että bussi oli häntä varten.
Mies loi haikean silmäyksen tavaroihin, joita hän oli koko elämänsä ajan kerännyt pysäkin lipan alle. Hän ymmärsi, että oli tullut vuoronsa nousta bussiin. Vavisten ja aivan yksin mies nousi bussiin, jonka ovet tussahtivat kiinni tutun omaisella äänellä.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 3 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.0  (3)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Elämää bussipysäkillä (toinen versio). 2015-07-28 16:14:50 E.
Arvosana 
 
2.5
Arvostellut: E.    July 28, 2015

Mies asuu bussipysäkillä, miksi? Minulle ei valjennut jutun varsinainen idea. Tälläisessä absurdissa tarinassa pitäisi olla jokin isompi ajatus taustalla (kuten Naula korvan läpi -tarinassasi), jotta lukija jaksaisi keskittyä siihen, mitä mies bussipysäkillä puuhailee.

Tarinassa on aika paljon ongelmia oikeinkirjoituksessa, tutunomainen tussahduskin toistuu lopussa kahdesti, joten oliko vähän viimeistelemättömäksi jäänyt kokeilu? Saat enemmän irti kommenteista, jos maltat lähettää viimeistellyn tekstin.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Elämää bussipysäkillä (toinen versio). 2015-07-26 05:55:51 Arska
Arvosana 
 
3.5
Arska Arvostellut: Arska    July 26, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Olen samaa mieltä. Idea on todella mainio, mutta tarina sen ympärillä jää hennoksi. Tämänkaltaisista poikkeuksellisista oivalluksista lähtevät ideat ovat niitä, joista ne parhaat tarinat monesti lähtevät. Kypsyttele luomaasi aihetta, ja rakenna sen ympärille tapahtumarikas elämys. Nyt sinulla on koossa kuvaus miljöösstä, tarinan alku ja loppu. Siitä välistä puuttuu itse tarina.

Mutta ideasi on niin hyvä, että se suorastaan vaatii ympärilleen draamaa. Ehkä kirjoitat vielä version kolme?

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Elämää bussipysäkillä (toinen versio). 2015-07-26 04:35:37 takethiswaltz
Arvosana 
 
3.0
takethiswaltz Arvostellut: takethiswaltz    July 26, 2015
  -   Kaikki arvostelut

Aivan erinomaisen hieno idea, mutta teksti nyt pahasti liian lyhyeksi. Lähtökohdasta olisi saanut minusta paljon enemmän irti, ajatus "normaalielämästä" bussipysäkillä on kutkuttava. Jos siihen olisi lisännyt vuorovaikutusta ja keskustelua eri ihmisten kanssa, hidasta tutustumista säännöllisiin ohikulkijoihin jne, olisi päähenkilönkin hahmo syventynyt samalla.
Vastaavasti kiinnostavaa lopetusta olisi voinut kehitellä jollain metaforisemmalla tavalla paljastamatta kuitenkaan lopullista yllätystä.
Todella hyvä idea, kiitos tästä

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS