Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Huumorinkavahtajat ry
QR-Code dieser Seite

Huumorinkavahtajat ry Hot

"Huumori, tuo vitsausten vitsaus, on levinnyt tällekin kylälle!" jyrähtää puhuja.
Henkeään pidättävä väkijoukko perääntyy salin reunoille, mahdollisimman kauas pelottavasta saarnamiehestä.

"Se on kitkettävä juurineen! Viime viikollakin nähtiin tämän riivatun kylän raitilla viiden miehen poppoo, ja eikös siellä viljelty vitsejä ihan solkenaan. Mihin tuollainen meno johtaa? Minä vaan kysyn. Mitäs sinä sanot?"
Mies osoittaa kädellään salin nurkassa seisovaa ujolta vaikuttavaa nuorta miestä. Tämä kääntää katseensa alas eikä sano mitään. Saliin kokoontunut väki kääntyy katsomaan nuorukaista, ja kuullaan monesta suusta samaan aikaan lähtevä paheksuva huokaus.
"Häkki heilahtaisi jos minulla poliisin lupakirja takataskussa olisi.", lisää saarnaaja uhrinsa piinaa ja korvien punotusta. "Mutta minäkin olen vain vajavainen ihminen - vajavainen."


"Ja sen minä sanon!" pauhaa puhuja "että huumorin kanssa läträäminen on kuin opiumia kansalle! Siitä ei hyvä seuraa eikä kunniankukko laula. Se tietäkäät! Te saakelin jukuripäät!"
Tässä vaiheessa pärskähtelee jo vaahtoontunutta sylkeä vauhtiin päässeen julmistelijan suusta. Huumorinkavahtajat ry:n ykköstykin tekisi mieli hypätä kylän äveriäimmän talon salin pöydälle. Hän ei kuitenkaan voi tehdä sitä enää koska hän seisoo sillä jo.

"Tämä hupijuttujen ja vitsien sävyttämä meno raatelee minua armottomammin kuin nälkiintynyt jalopeuralauma. Tunnen polttavassa rinnassani miten sydämeni vuotaa verta, se vuotaa kuiviin."
Herkimmät naisihmiset nyyhkivät vaivihkaa.

"Joten te uppiniskaiset, ja te mallikelpoiseen elämään kykenemättömät, ja te huikentelevaiset, te hävetkää tekemisiänne..." räiskii puheenpitäjä tulemaan. Herkkähermoisimpien kuulijoiden vollotus yltyy.

Tulikivenkatkuinen ripitys kestää vielä vartin. Sitten seuraa kolehdinkeruu ja uusien kannattajajäsenien värväys. Jos joku ei liity Huumorinkavahtajat ry:hyn saman tien niin väki paheksuu asiaankuuluvasti. Useimmat liittyvät, vain muutamat jääräpäiset vastarannankiisket tohtivat olla liittymättä.

Ilta on menestyksekäs. Tosin kolehtihaavin nähdään pyydystäneen enemmän paidannappeja kuin kolikoita mutta uusia jäseniä saadaan kosolti. Agitaattori painuu ulos ja odottavaan autoon. Lähdetään kohti uusia haasteita.
"Lopetin tyhmän ja tarpeettoman naureskelun tämän kylän osalta vuosikausiksi.", uhoaa saarnamies ja julma ja vino hymy karehtii kasvoilla. Kuljettaja nyökyttelee innostuneesti.

Muutaman sadan metrin ajon jälkeen hälyttää auton merkkivalojärjestelmä yllättäen, on lisättävä jäähdytinnestettä välittömästi. Kuljettaja pysäyttää ja menee suorittamaan tehtävää. Myyntitykki tulee myös ulos jaloitellakseen paremman tekemisen puutteessa.

Väkijoukko on yhä salissa, se ikäänkuin märehtii kuulemaansa voimallista julistusta.
"Häkki heilahtasi jos miulla sinivuoko paperit ja luvat perstaskussa oisi!" kajauttaa nolattu mutta uhmakas nuorukainen. Piinatun ja pelotellun rahvaan vastarinta murtuu, ja spontaani naurunremakka kiirii pimenevään kesäiltaan.

Ylläpidon palaute

 
Huumorinkavahtajat ry 2015-05-26 10:24:46 Alapo80
Arvosana 
 
4.0
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    May 26, 2015
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka nick53!

Kirjoitat hyvin! Tunnelma on kuin kirkossa! Vanhoillinen saarnamies paasaa nuorukaisille! :D Naiset nyyhkivät ja kaikki ovat vaiti, vaikka haluaisivatkin puhua, sillä auktoriteetteja ja totuttua kaavaa ei sovi uhmata! :D

Hyvää työtä!

Pieniä äidinkielellisiä juttuja oli, kuten paikoittainen turha kankeus. Esimerkki:
"Muutaman sadan metrin ajon jälkeen hälyttää auton merkkivalojärjestelmä yllättäen, on lisättävä jäähdytinnestettä välittömästi. Kuljettaja pysäyttää ja menee suorittamaan tehtävää.".
Ajatukseni:
"Muutaman sadan metrin ajon jälkeen auton merkkivalo syttyy yllättäen, on lisättävä jäähdytinnestettä. Kuljettaja pysäyttää ja nousee autosta täyttämän säiliön.".
Eli vaikka tuollainen liioitteleva ja täytesanojen sävyttämä kerronta sopii aikaisempaan, voi peruskerronnan vetää kevyemmällä linjalla ja sujuvasti.

Nuo on kuitenkin pieniä juttuja! Hyvää saagaa!

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.0  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Huumorinkavahtajat ry 2015-05-24 08:30:21 Jästipää
Arvosana 
 
3.0
Jästipää Arvostellut: Jästipää    May 24, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Hyvin kirjoitettu tarina. Loppuratkaisu oli aika ennalta-arvattava, että jollain tavalla tämä naurunremakkaan täytyy päättyä. Idea on hyvä ja pidin kertomukseen sisällytetystä huumorista. Tästä olisi saanut herkuteltua pidemmänkin tekstin, nyt jäi minusta turhan lyhyeksi.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS