Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Merenneidon kyyneliä (ELLA)
QR-Code dieser Seite

Merenneidon kyyneliä (ELLA) Hot

http://tuulen-pesa.blogspot.fi/
Käytän tilaisuutta hyväkseni ja laitan tähän runo-/novelliblogini linkin, jos jotakuta sattuisi kiinnostamaan... :-)
Viimeinen koskaan kirjoittamani Ella-tarina.


Ella on äidin kanssa torilla. Uskollinen nallekarhu kulkee mukana aina vain. Se on yhä puolisokea. Äiti sanoi aamulla, että olisi muuten voinut korjata nallen näön, mutta kun tänään oli lähdettävä ostoksille. Ei se haittaa, Ella jaksaaa kyllä odottaa. Sitä paitsi hän pääsee äidin mukana torille! Ella hyppii innoissaan käsi äidin kädessä. Äiti moittii Ellaa ja yrittää saada tämän käyttäytymään kauniisti, mutta Ella ei oikein kuule. Hän on niin iloissaan, ettei ole pysyä nahoissaan.

Kaikkialla on valtavasti ihmisiä. Ella pujottelee jalkameressä. Sillä aikaa, kun äiti tekee ostoksia, Ella aikoo etsiä jotain hauskaa. Tori on kuin viidakko, joka on saanut jalat alleen. Ella väistelee ketterästi kiireisten setien ja tätien askelia. Ilmassa leijuvat kauppiaiden huudot. Täältä saa tuoretta makkaraa, täältä tuoreita kaaleja. Ella ei pidä makkaroista eikä kaaleista. Ne ovat perin ikävystyttäviä, kuten yhdessä kirjassa sanotaan. Ellan mielestä ilmaisu on hieno. Hän on alkanut käyttää sitä silloin tällöin, mikä saa äidin rypistämään otsaansa ja isän nauramaan. Isän nauru on paras lahja, mitä maailmassa voi saada, Ella tuumii.

Ella pysähtyy yhtäkkiä. Hänen edessään on valtava pöytä, jolle on siroteltu sikin sokin pikku koreja. Koreissa on erivärisiä helmiä. Auringon kutrit taittuvat somasti helmistä. Aivan kuin ne olisivat pisaroita, jotka on lajiteltu. Ella ottaa kämmenelleen yhden läpikuultavan helmen. Melkein hampaaton kaupustelijaeukko hymyilee hänelle.

Helmi näyttää siltä kuin täti tuuli voisi pyyhkäistä sen hetkessä pois. Se on hauras. Ella miettii, miltä merenneidon kyynelet näyttävät. Siinä kirjassa, jossa sanottiin "perin ikävystyttävää", kerrottiin surullisesta pikku merenneidosta. Ehkä tämä on hänen kyynelensä. Ella aikoo pitää kyynelen ja palauttaa sen merenneito-rukalle.

- Sinä voit saada helmen, tyttö kulta! Hymyilet niin kauniisti, että vallan tässä minäkin ilostun, eukko sanoo karhealla äänellään.

- Ihanko totta? Voi kiitos, kiltti rouva, kiitos! Ella huudahtaa.

Hän lentää vanhan naisen kaulaan. Paikalle ehtinyt äiti rutistaa kulmiaan moiselle sopimattomuudelle. Mutta kaupustelijaeukko taputtaa Ellaa päälaelle ja sanoo tätä taas tyttökullaksi.

Ella sulkee pienet sormensa kyynelen ympärille. Hän ei kuule äidin toruja paluumatkalla, sillä hänen mielessään rakentuu tarina, joka kyynelen taakse kätkeytyy...

Ylläpidon palaute

 
Merenneidon kyyneliä (ELLA) 2015-03-27 11:51:13 Alapo80
Arvosana 
 
4.0
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    March 27, 2015
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikkelis taas Lil Sparrow!

Todella lapsenomaista ja viattoman tuntuista :D Hyvää työtä!

Nämä Ella - tarinat ovat sikäli mielenkiintoisia, että ne eivät juuri johda mihinkään, vaan ovat lyhyitä katkelmia elämästä.
Silti ne ovat kovin hyväntuulisia!

Hyvin kirjoitettu!

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
4.0  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Merenneidon kyyneliä (ELLA) 2015-03-16 18:58:37 Jästipää
Arvosana 
 
4.0
Jästipää Arvostellut: Jästipää    March 16, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Ei voi mitään, nämä Ella tarinat ovat kyllä hyviä. Tässä oli hyvin mukava ote ja lämminhenkinen tunnelma. Aitoa lapsen riemua ja kaikin puolin onnellinen tarina. Jäi hyvä fiilis, kun tämän luki. Kirjoituksellisesti jälleen hyvää työtä. Ainoa jota jäin miettimään oli että eikös oikeampi muoto olisi "kyyneleen" kuin "kyynelen"?

Luin tuolta muiden tekstien kommenteista, että aiot jättää pitkien tarinoiden kirjoittamisen ja keskittyä vain runoihin ja novelleihin. Luonnollisesti teet, kuten sinusta parhaalta tuntuu, mutta älä kuitenkaan unohda ja hävitä noita tekstejäsi, mitä olen jo kirjoittanut. Ne ovat hyviä alkuja romaaneille ja ehkä sinä jonain päivänä vielä saat inspiraatiosi niihinkin. Jos nyt tuntuu, että kirjoitat mieluummin runoja ja novelleja, niin tee ihmeessä niin, mutta jätä nuo pidemmät tekstit hautumaan. Vielä jonain päivänä... :)

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
01
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS