Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Mielipiteet Miljardien tuhlausta ja utopistista turhasta haaveilua.
QR-Code dieser Seite

Miljardien tuhlausta ja utopistista turhasta haaveilua.

Tulipa ostettua divarista nippu Tieteen kuvalehtiä, ihan vessalukemiseksi.
Mukana oli numero 7/2020, jossa oli juttua kuinka "ihan pian lähetään Marsia valloittamaan". No ei se otsikko noin ollut mutta asia oli just tuota, eli siinä kerrottiin että tämän maapallon suurimman (ja rikkaimman) haihattelijan Muskin "Avaruusalus on nimeltään Starship, ja viimeistään vuoden 2024 jälkeen sen pitäisi alkaa kuljettaa ihmisiä Marsiin rakentamaan sinne pysyvää tukikohtaa..."

No eipä näytä kuljetukset alkavan ihan lähiaikoina, vai mitä. Ja minun veikkaukseni on että saa niitä odotella vielä sanotaanko jotain 30 vuotta.Tai oikeastaan luulen että Kuuhun semmonen tukikohta voidaan saada aikaseksi tuossa ajassa...ehkä. No en usko että sinnekkään, ensin pitää kattokaas sotia se kolmas maailmansota, ja sen jälkeen onkin aivan muuta ajateltavaa seuraavat 100-200 vuotta.

Siis Marsiin, saatikka Kuuhunkaan ei ole vielä lähetetty ainoatakaan rahtikonttia etukäteen jossa olisi ihmisen tarvitsemia perustarvikkeita. Ja näitä pitäisi olla siellä ihan jommassakummassa vaan ainakin sanotaan vaikka että ihan vähintään parinvuoden varasto.
Ja jos Marsia aatellaan niin mieluummin jopa 4-5 vuoden varastot siellä pitäisi olla jo etukäteen oottamassa ennenkuin ensimmäinenkään immeinen sinne menee.

Siis kuvitelkaa tuollaiset määrät näitä ihan perustarvikkeita joita ilman ihminen ei voi elää. Vaikkapa vain neljälle ihmiselle...kuinka monta tonnia ne painaa ja paljonko niiden rahtaaminen jonnekkin Marsiin maksaa.

Siis tärkeysjärjestyksessä elämisen kannalta nehän ovat:
HAPPI...VESI...RUOKA...VESSAPAPERI...(miettikääpä kuinka paljon sitäkin tarvitaan) JA AKU ANKKOJA.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
5.0  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Miljardien tuhlausta ja utopistista turhasta haaveilua. 2024-10-02 10:01:06 Arska
Arvosana 
 
5.0
Arska Arvostellut: Arska    October 02, 2024
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Juurikin näin. Näistä käsittämättömistä haipatteluista Musk ilmeisesti onnistuu taas käärimään valtavat määrät hilloo itelleen.

Mutta aiheesta: Maapallo alkaa olla tärvätty, eikä elvyttäminen tunnu onnistuvan. Marsiin suunnitellaa elinkelpoisia olosuhteita, jopa ilmakehän luomista ihmisille sopivaksi. Eikö tästä lähempää löytyisi planeettaa, jonka ilmakehälle voisi tehdä jotain samantapaista? Vois olla hieman halvempaakin.

Tuleeko Marsiin tukikohtaa, vai jääkö homma unelma-asteelle? Tekniikka kehittyy, tieto ja osaaminen lisääntyy, ja uskomattomiin asioihin on ihmiskunta pystynyt. Kai se jollakin aikavälillä mahdollista on ja ehkä joskus toteutuukin.

Ihmisillä on kyltymätön uteliaisuus ja hillitön halu uteliaisuuden tyydyttämiseen. Ja käsittämätön kyky löytää keinot sen toteuttamiseen.

Kai tässä on lähinnä siitä kyse. Ja tietysti rahasta ja maineesta

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS