Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Mielipiteet Tänään aurinkokin pimeni
QR-Code dieser Seite

Tänään aurinkokin pimeni Hot

Tänään aurinkokin pimeni. Tai ainakin himmeni huomattavasti.
Naapurustossamme on jo jonkin aikaa vaikuttanut valitettava ilmiö, jota kutsutaan maahanmuuttomyönteisyydeksi. Pikkuhiljaa naapuriemme ihonväri on tummentunut, eikä se johdu etelänmatkoista tai hiekkarannalla vietetyistä auringonpalvontahetkistä. Jostain syystä nuo henkilöt, joita ei saa nimetä, ovat hyvin perhe- ja sukukeskeisiä. Jotkut tietämättömät kutsuvat sitä sukurakkaudeksi tai yhteisöllisyydeksi. Mutta mehän tiedämme, että lutikatkin esiintyvät usein ryhminä. Ja ne vain vaanivat sopivaa kohdetta verenimennälleen. Tämähän on tieteellisesti tunnettu asia.

Ei meillä ihmisillä sinänsä ole mitään sitä vastaan, että saamme hieman väriä naapurustoomme. Emmehän me rasisteja ole. Rajanaapurillakin on kolme koiraa. Tai oli kunnes yksi niistä katosi eräänä yönä. Vähän sen jälkeen, kun hieman kauempana naapurustossa naamat olivat alkaneet tummentua. Niillä oli grillijuhlat vähän tuon katoamistapauksen jälkeen. Kutsuivat naapurinkin sinne. Että kehtasivatkin.

Mutta vielä siitä auringonvalon katoamisesta; musta imee valoa paljon enemmän kuin valkoinen. Tämä on varmistettu lukuisissa tutkimuksissa. Toissaviikolla naapurustoon muutti taas uusi sellainen perhe. Ja täksi päiväksi luvattiin koko maahan hellettä. Olen tavannut hellepäivinä laittaa lapsille takapihalle pienen kahluualtaan, jossa voivat vilvoitella. Helena, nuorimmainen, niin tykkää roiskutella siinä vettä. Ihmissydän oikein pakahtuu onnesta, kun katsoo omien lastensa iloisia leikkejä. Valitettavasti myös naapuruston uudisasukkaat viettävät lämpimät päivät pihoillaan. Pentuineen. Tänään niitä oli pihalla tavallistakin enemmän. Eikä sitä hellettä tullutkaan. Aurinko paistoi, kuten oli ennustettu, mutta lämpötila jäi monta astetta hellerajasta. Lapsetkin palelivat kahluualtaassaan. Oikein sydämestä otti katsella lasten kärsimystä. Ja naapurien mustat naamat kurkkivat aidan yli.

Niin että asialle pitäisi tehdä jotain. Auringonvalonkin ne meiltä vievät.


Humanisti Juhani Helleasu


P.S. Väärinkäsitysten välttämiseksi todetaan, että tämä kirjoitus kuuluu kategoriaan "ironia"! (toim. huom.)

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 3 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.8  (3)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Tänään aurinkokin pimeni 2015-02-26 10:16:00 sunny
Arvosana 
 
3.5
Arvostellut: sunny    February 26, 2015

Hehe juu aika hyvä... eka mäki olin tuota lukiessani aika ärsyyntynyt ja meinasin jo lopettaa lukemisen kesken mutta onneksi luin loppuun. Kun tuo ironiajuttu tuli selville niin huokaisin helpotuksesta ja tajusin että tuohan oli tosi hyvä oikeasti :)))

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Tänään aurinkokin pimeni 2014-10-31 16:20:05 TarraLeguaani
Arvosana 
 
3.5
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    October 31, 2014
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Sait minutkin uskomaan, että olit tosissasi. Vaikka kirjoittelit ihan hassuja. Valitettavasti ihmisuskoni on näivettynyt, joten uskon, että sellaisiakin ihmisiä on paljon olemassa. Jouduin lukemaan tekstin uudelleen viimeisimmän huomiosi myötä. Ensimmäinen ja toinen kappale ovat loistavia, erityisesti tuo koiran katoaminen ja grillijuhlat, jossa hyvä asia (naapurit kutsuvat toisen grillijuhliin) väännetään sekin heti negatiiviseksi. Ensimmäinen on vähän... Lutikoihin ja muihin tuhoeläimiin rinnastaminen ei saa mitään hupaisaa aikaan, joten se on vähän liian totinen kappale.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Tänään aurinkokin pimeni 2014-05-01 11:54:09 Franz Yilmaz
Arvosana 
 
4.5
Franz Yilmaz Arvostellut: Franz Yilmaz    May 01, 2014
Top 100 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Ennen kuin näin että "tämä kirjoitus kuuluu kategoriaan "ironia"!", olin valmis kirjoittamaan kuinka vihamieleinen ja rasistinen kirjoitus tämä oli. Nytkun ymmärsin sen kunnolla, tämä oli hyvin kirjoitettu ja satirisoit hienosti me-ei-olla-rasisteja rasistisia ihmisiä. Ja vaikka tietenkin rasismi aiheena tulee olemaan relevantti varmaanki aina, itse en ole ikinä pitänyt aihettana kiinnostavana, sillä mitä siitä voi sanoa muuta kuin "se on huono asia". Tietenki voi yrittää ja minun mielestäni onnistuit siinä huomattavan hyvin. Tämä tuntui uudelta ja aidolta, ihmiset oikeasti sanovat tälläisiä asioita, varsinkin "se on tieteellisesti todistettu" vaikka se ei ole ja "en ole mikään rasisti" ja sitten jatkavat hyvin rasistisella kommentilla. Mutta silti rasismi ei minun mielestäni ole kiinnostava aihe, vaikka kuinka relevantti se olisi. Hyvin kirjoitettu, hyvä satiiri ja ainakin sait minut uskomaan että olit tosissasi.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS