Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Mielipiteet Nuorten seurustelu
QR-Code dieser Seite

Nuorten seurustelu Hot

Monet aloittavat seurustelun jo nuorena. Nykyään ei ole enää siveellisisä rajoja jotka estäisivät nuorten intiimin kanssakäymisen ennen tiettyä ikää. Nuoruudessa koetut parisuhteet ovat usein kokeiluja, joiden avulla otetaan tuntumaa ihastumiseen, rakkauteen ja joskus eroon. Nuoret ikäänkuin harjoittelevat miten seurustellaan.
Joillekkin seurustelu on vain ajanviihdettä, ymmärtämättä, mikä seurustelun oikea päämäärä on. Toisille seurustelukumppani on ikäänkuin näyttelyesine jolla rehvastellaan muille. Luin JW.org:sta artikkelin jossa kerrottiin nuorille seurustelusta. Siellä tuli esiin, että seurustelu on valmistautumista avioliittoon. Tämä on mielestäni hieman vanhanaikainen termi, koska kaikki ihmiset eivät koskaan avioidu. Toiset eivät edes halua koskaan naimisiin.
Nuorten seurustelusuhteita usein väheksytään. On totta että suhteet kestävät usein vain hetken, mutta ovat tärkeä osa nuorten kasvua ja kehitystä. Nuorelle on tärkeää oppia miten toista arvostetaan ja kunnioitetaan niin, että rakastaminen ei tuota ongelmia. On tietenkin myös niitä tosirakkauksia, joissa nuoruudessa alkanut parisuhde kestää vanhuuden päiville asti.
Myös eron käsitteleminen on nuoren kehityksen kannalta kannattavaa. Erotessa nuori oppii käsittelemään surua, ja hyväksymään ettei vika eroon ole aina itsessä, eikä toisessa. Ero on aina kova paikka, mutta nuorien on hyvä oppia ettei se ole maailmanloppu.
Nuorilla Some on todella tärkeä yhteydenpito- ja median seuranta väline. Somessa myös syntyy suurin osa nuorten seurustelusuhteista, tämä on ymmärrettävää, onhan valtaosa nuorista ikäänkuin kokoontuneet samaan paikkaan, oman näyttönsä ääreen. Vanhemmat ihmiset eivät aina arvosta tätä, pitäisi nähdä enemmän kasvotusten, eikä netissä oleva suhde ole oikea suhde. Mielestäni "Somesuhde" on aivan yhtä varteenotettava tapa seurustella, kuin konkreettinen seurustelu. Tunteet toimivat samallatavalla, välittyivätpä ne nyt netin tai toisen puheiden tai eleiden kautta.

Nuoret eivät välttämättä ole vielä ymmärtäneet mitä sitoutuminen tarkoittaa. On vaikeaa ottaa jatkuvasti huomioon jonkun toisen mielipiteet, ja oppia järjestämään aikaa myös sille toiselle. Miten vaikea päätös se onkaan kun kaverit ovat pyytäneet leffaan ja kulta tahtoisi nähdä. Tällöin nuori usein ahdistuu, kun tahtoisi kovasti olla kahdessa paikkaa yhtä aikaa. Molemmat ihmissuhteet tuntuvat olevan vaakalaudalla, kun yhtäkkiä pitääkin valita kahden niin tärkeän asian välillä.

Nuorten seurusteluun liitetään usein seksi. Kuvitellaan, että seurustelevat nuoret hyppäävät oikopäätä sänkyyn, eikä heillä ole tilaa muille ajatuksille. Näin ei tosiaan ole. Vain pieni osa yläasteikäisistä nuorista on koskaan ollut yhdynnässä, tämä osoittaa että olemme seksuaalisuuteen liittyvien asioiden suhteen aivan yhtä epävarmoja kuin jotkut aikuisetkin. Ymmärrän kyllä hyvin, miksi tällainen kuva jää helposti vanhemman mieleen. Koulussa rehvastellaan naisilla, ja hormonien kiihtyessä joka toinen sana tuntuu viittaavan seksiin. Tämä on kuitenkin usein huomion hakua, ja muiden hyväksynnän hakemista. Mitä pahaa siinä muka on, että saa muut nauramaan?

Luin MLL.fi:stä artikkelin jossa ohjeistettiin vamhempia nuorten seurustelussa. Mielestäni tämä artikkeli oli täysin oikeassa. Tietysti vanhemmat voivat kieltää seurustelun, mutta se vain kannustaa nuorta kapinoimaan vastaan. Vanhempien tulisi hyväksyä seurustelu, ja antaa nuoren tehä omat päätökset tiettyjen rajojen sisällä. Seurustelun alussa olisi hyvä keskustella nuorten kanssa ja sopia yhteiset säännöt. Nuori arvostaa, että saa olla mukana kehittämässä rajoja itselleen. Se saa nuoren tuntemaan, että vanhemmat luottavat ja arvostavat häntä.

Nuoria ei välttämättä tarvitse kannustaa seurustelun maailmaan, mutta jossain vaiheessa se tulee vastaan. Meillä nuorillakin on tarpeeksi jo järkeä päässä, meitä ei enää tarvitse saattaa tien yli, vaan osaamme itse katsoa turvallisen paikan, ja ylittää tien itse. Meilläkin on oikeus rakastua.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
4.5  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Nuorten seurustelu 2016-02-16 14:13:41 Murtunut Sydän
Arvosana 
 
4.5
Murtunut Sydän Arvostellut: Murtunut Sydän    February 16, 2016
Top 100 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Aivan loistava kirjoitus!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS