Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Romantiikka Serpyn yö. Kirjoitus mahdollisesta kirjastani.
QR-Code dieser Seite

Serpyn yö. Kirjoitus mahdollisesta kirjastani. Hot

(Tämä tarina on mahdollinen kohtaus kirjastani, jota kirjoitan. (Saattaa hämmentää)
Muutamia selvennyksiä: Serpy on rakastunut Ketsu nimiseen sekarotuiseen koiraan. (Muistuttaa puoli pystykorvaista belgian paimenkoiraa, malinois) Vaaleahko pohjaväri, ruskeat merkit ja pari valkoista viivaa rinnassa. Ketsu on pitkäaikainen ystävä Serpylle.
Serpy on myös hyvin paljon belgian paimenkoiran näköinen, paitsi naaraan silmät ovat normaalia isommat ja ruumis on sirompi ja kevyempi. Hänellä on myös normaalia isommat korvat. Väritys on ”Tummansininen” (Lähes musta).
Hope you like it!

Anteeksi vielä etukäteen... Ensimmäinen "Julkaisemani" novelli... :D)

SERPYN YÖ.
Kuu loisti taivaalla valaisten yöllisen, rauhallisen niityn. Metsä niityn reunalla oli tumma, hiljainen ja jopa pelottava. Varjoja oli piirtynyt kaikkialle.
Hento usva oli levittynyt aavemaiseksi verhoksi ruohonkorsien tasolle. Hieman kylmä, mutta raikas tuulenvire sai usvan liikahtelemaan hieman. Niitty muistutti nyt aavemaista merta.
Niityn toisella laidalla oli rotko. Sen pohjalla virtasi matala joki, jonka vesi oli kirkasta ja puhdasta. Veden pinta välkehti leikkisästi peilaillen kuun valoa. Muutamat virran pyöristämät kivet näkyivät ylös asti. Yhdellä niistä istui rastas. Se oli nukahtanut joen ja yön rauhallisiin ääniin.
Taivaalla ei näkynyt yhtäkään pilveä. Tähdet loistivat kirkkaina tummaa yötaivasta vasten.
Noiden kauniiden tähtien alla, aivan rotkon reunalla oli suurehko kivi. Kiven päällä makaili hahmo, jonka jäisen siniset, kylmät, hieman etäät silmät tarkkailivat niittyä.
Hahmo oli musta, hieman sinertävä, kauniin siro naaraskoira. Hänen pystyt korvansa olivat taakse käännettyinä, mutta rentoina. Naaras nosti katseensa taivaalle.
Hieman etäinen, kysyvä katse tutki tähtiä. Naaraan nimi oli Serpy.
Pari kyyneltä valui naaraan poskea alas. Serpy muisteli parin viime taisteluiden tapahtumia. Hän muisti lähes täydellisesti ystävänsä Ketsun sanat:
”Serpy… Sinä et ole hirviö. Sinulta ei kysytty haluatko tuollaisen elämän. Et voinut päättää mitä sinulle tehtiin. Vaikka olisit kuolematon, tunnen aina samoin sinua kohtaan”.
Serpy tiesi hyvin, mitä Ketsu tarkoitti kuolemattomuudella. Naaras puristi silmänsä tiukasti kiinni. Viha, suru, pelko ja ikävä raastoivat naaraan sydäntä. Hän olisi halunnut huutaa kovaa. Niin kovaa, että kaikki olisivat kuulleet sen, mutta ääni ei vain kantanut.
Kyyneliä alkoi valua vuolaana virtana pitkin naaraskoiran poskia. Hän muisti vieläkin Ketsun kauan sitten tekemän lupauksen:
”Vaikka mikä olisi, rakastan sinua kuolemaan asti ja sen jälkeenkin”.
Nyt Serpy ei enää kestänyt. Hän purskahti itkuun. Siniset silmät hän oli sulkenut tiukasti yhteen. Kyyneleet virtasivat naaraan poskia pitkin ja tippuivat kivelle, jolla naaras makasi.
Serpyn mielen oli täyttänyt kaipaus. Hän ikävöi parasta ystäväänsä, rakkauttaan, ainoaa syytä elää.
Pikkuhiljaa naaras alkoi rauhoittua. Hän huokasi syvään ja sai kyynelvirran loppumaan.
Serpy avasi silmänsä ja katsoi ylös taivaaseen. Tähdet olivat uskomattoman kauniita. Naaras ajatteli, että varmasti Ketsukin katselisi samoja tähtiä jossakin… Lähellä tai kaukana.
Serpy muisteli niitä ihania öitä, jolloin oli saanut vain painautua Ketsun lämmintä ja pehmeää kylkeä vasten. Hän oli saanut vain olla ja nauttia läheisyydestä, lämmöstä.
Nyt naaras kuitenkin oli yksin. Vaikka ikävä ja suru painoivatkin hänen sydäntään, Serpy tiesi löytävänsä Ketsun.
Vähitellen hän rauhoittui enemmän ja painoi päänsä etujalkojensa päälle. Hiljalleen naaraan jäänsiniset silmät painuivat kiinni ja hän nukahti.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
4.0  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Serpyn yö. Kirjoitus mahdollisesta kirjastani. 2013-10-21 13:28:04 jouniet
Arvosana 
 
4.0
jouniet Arvostellut: jouniet    October 21, 2013
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Tektissä on saatu tunnelma loistavasti esiin eli kuvailet asioita hyvin. Muutamia parannettavi kohtia löytyy. Esimerkiksi samojen sanojen toistumiseen kannatta kiinnittä huomiota (vrt. viides virke, jossa "hieman" on sekä ensimmäisenä että viimeisenä sanana).

Alkuperäinen kappalejako tulee näissä teksteissä huonosti esille, jos sitä ei varta vasten tee lisäämällä tyhjää riviä kappaleiden välille (selkeyttäisi kappalejakoa ja tekstin lukemista). Rivien loppumisesta kuitenkin päättelen, että sinulla on aika lyhyitä, vain muutaman virkkeen mittaisia kappaleita. Vaikka liian pitkiä kappaleita tuleekin välttää, myöskään liiaksi pätkittyä tekstiä ei ole mukava lukea.

Kielioppivirheitä en tässä erittele; niitä on muutamia. Esimerkiksi monikko-/yksikkömuotoihin kannattaa kiinnittää huomiota.

Viittasit koiriin usassa kohdassa "hän" sanalla. Tiedän, että se on usein koiranystävien tapa, ja tässä on muutenkin inhimillistetty koiria, mutta jotenkin se särähtää ainakin minun korvaani. Ehkä vika on minun korvaissani.

Nukkuvatko rastaat virran kivillä istuen?

Muutoin hyvin kuvailevaa tekstiäsi on nautinnollista lukea.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS