Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
QR-Code dieser Seite

Uni Hot

Uni

Silmien raosta. Päivä pyrkii hiljalleen tajuntaan. Makaan vaimoni vierellä ja painan hänet tiukasti päätäni vasten. Haistelen hänen hiuksiaan ja kuuntelen heräävän ihmisen huokailua. Haluan olla lähellä, tuntea lämmön ja kertoa unesta jonka juuri näin. Se oli painajainen, jossa erosimme. Unessa oli menettämisen ja surun tuntu. Unessa mieleni sirpaloitui ja lojui lattialla peilipalasina. Perheemme hajosi.

Nousen ylös. Olen ensimmäisenä jalkeilla ja tyhjennän astianpesukoneen. Laitan kahvin tippumaan, katselen ulos ja luen lehteä. Keitän puuroa. Vettä, keko hiutaleita ja loraus maitoa. Puen eiliset verkkarit, ja hieltä haisevan lenkkipaidan. Aurinko on vielä matalalla. Kävelen vartin. Vaihdan juoksuun.

Kotona ei kukaan ole vielä hereillä. Käyn suihkussa ja makaan hetken aikaa sohvalla.
Lastenhuoneesta kuuluu ääniä. Kurkkaan ovelta ja sädehtivät silmät tervehtivät minua:
Huomenta Isi!
Menen halaamaan ja pörrötän tukkaa. Lastenohjelmat voittavat keittämäni puuron. Makuuhuoneestamme kuuluu haukottelua.
Huomenta pörröpää!, huudan.
Huomenta, mitä kello on?
Sata!, vastaan
Nainen kävelee keittiöön, silmät utuisena ja hiukset takussa. Toteaa sään olevan kaunis, istuu alas, nousee ja ottaa kaapista kupin ja lorauttaa sinne keittämääni kahvia.

On viikonloppu. Ei ole kiire. Aamupäivän rituaalit ovat verkkaisia ja lapset lähtevät ulos.
Mietimme hetken päivän ohjelmaa ja päätämme lähteä pyöräilemään.

Iltapäivällä leikkaan nurmikon ja yritän kasata ostamaamme puutarhapöytää. Ruuvi tippuu terassilaudoituksen väliin ja kiroan. Saan sen kuitenkin ongittua ruuvimeisselin varrella ja istun hetkeksi.
Hieno päivä. Arkisen tylsää, ajattelen.

Illalla käymme saunassa, jonka jälkeen lasten iltatoimet kestävät niin kauan, että vaimoni hermostuu.
Naurahdan ja pelleilen lapset sänkyyn. Makaamme vielä hetken sohvalla, kunnes nainen haukottelee ja ilmoittaa menevänsä nukkumaan. Jään vielä hetkeksi sohvalle. Nukahdan.

Unessa silmien raosta päivä pyrkii hiljalleen tajuntaan. Makaan vaimoni vierellä ja painan hänet tiukasti päätäni vasten. Haistelen hänen hiuksiaan ja kuuntelen heräävän ihmisen huokailua. Haluan olla lähellä, tuntea lämmön ja kertoa unesta jonka juuri näin.
Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 3 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.0  (3)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Uni 2018-04-28 18:26:38 cledca
Arvosana 
 
4.0
cledca Arvostellut: cledca    April 28, 2018
Top 500 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Huh, tuli ihan kylmät väreet kahdesta viimeisestä rivistä! Tosi hyvää perus "tylsän arjen" kuvailua (ei ollut tylsää luettavaa), ja tosiaan apua toi loppu (siitäkin huolimatta, etten ole varma, mitä se sit kuitenkaan tarkoittaa, mikä se todellisuus oikeasti on :'D)!! Hiton hyvä.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Uni 2018-03-09 20:34:04 kohdataan
Arvosana 
 
2.5
kohdataan Arvostellut: kohdataan    March 09, 2018
Top 100 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Hyviä päiväkirjamaisia tunteikkaita otteita. Yhdestäkin saisi pidemmän helposti. Poimin seasta yhden, jota vähän muovailin:

silmien raosta valo pyrkii tajuntaan kuin veitsi.
Taistelen todellisuutta ja heräämistä vastaan. Onnistun ja pääsen ainoaan lohduttajaani uneen. Vedän vaimoni kiinni minuun ja haistelen hänen hiuksiaan. En ole varma olenko unessa vai valveilla, mutta haluan kuulla heräävän ihmisen huokailua. Haluan olla lähellä ja tuntea lämpösi, mutta sinua ei enää ole.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Uni 2018-03-03 09:33:21 Sanctuary
Arvosana 
 
2.5
Arvostellut: Sanctuary    March 03, 2018

Arkipäivän romanttisuutta... Onkohan tämä pätkä isommasta tekstistä, kun tässä ei ollut varsinaista ideaa, vaan pelkkä pieni kuvailu hyvin tavanomaisella ja arkisella tyylillä. Miellyttävä vaikutelma kuitenkin syntyi.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS