Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Sadut 13. Ritari
QR-Code dieser Seite

13. Ritari Hot

Kaikkihan tietävät legendan pyöreän pöydän ritareista. Mutta varmasti suurin osa heistä ei tunne ryhmän kolmattatoista ritaria. Hän oli sir Mios, hyvin taikauskoinen mies joka kunnioitta Arthuria täydestä sydämestään. Ritarien lakeja hän ei rikkonut koskaan, eli hänen ainut paheensa oli taikauskoisuus, eikä Arthur ajatellut sen haittaavan ketään. Vaan miten kävikään.

Kaikki alkoi muiden ritarien viattomasta kepposesta toverinsa kustannuksella. He olivat asettaneet tikapuut Miosin huoneen oven eteen, eikä ritariparan auttanut kuin kävellä noiden kapistusten alta, vaikka se aiheuttikin häneen mielestään aivan liikaa huonoa onnea.

Myöhemmin samana päivänä Mios partioi läheisessä kaupungissa, kun ohi ajavan hevosvaunun pyörästä kimposi kivi läheisen vaateliikkeen omistamaan peiliin jonka ohi Mios oli juuri kävellyt. Tästäpäs Mios vallan kauhistui, erityisesti siksi, että liike oli kolmastoista sillä kadulla.
Kauhistuneena Mios juoksi takaisin linnaan turvaan, ja eroamaan virastaan, sillä tajuttuaan monesko ritari oli, hän uskoi epäonnen jahtaavan häntä sen vuoksi. Haikeasti muut ritarit hyvästelivät hänet ja Mios lähti matkaan. Mies joutui kulkemaan yksin ja peläten jokaista risahdusta, oli se sitten lintu tai hänen kenkänsä alle musertunut oksa.

Kuitenkin, miehen tietämättä, epäonni oli jo iskenyt, sillä mikäpä olisi epäonnisempaa kuin joutua luopumaan rakkaasta ammatistaan, ja jäädä kirjaamatta historiaan?
Ei kai mikään.

/ Hei, olisi kiva saada rakentavaa palautetta. Mitään erityisen hienoja juttuja en osaa, kaksitoistavuotias kun olen.

Ylläpidon palaute

 
13. Ritari 2015-09-12 06:50:00 Alapo80
Arvosana 
 
3.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    September 12, 2015
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka Qaust!

Nyt ihan alkuun sellainen, että kaksitoistavuotiaaksi kirjoitat erittäin hyvin! Hyvä kun tuon ikäisenä osasin kirjoittaa nimeni :)

Aihe on miellyttävä, joskin kategoria voisi olla myös muut. Kirjoitat tosin sadunomaisesti, joten ehkä valitsemasi kategoria on kuitenkin paras :)

Alusta. "Kaikkihan tietävät...Mutta varmasti suurin osa heistä ei tiedä...".
Tuosta kaikkihan sanasta voisi jättää tuon han pois. Ole myös tarkkana viittaavien sanojen kanssa. Tuo suurin osa heistä viittaa noihin kaikkiin, eli mielestäni ilmaus "Mutta kovin moni ei tunne...

Vältä turhia sanoja. Vaateliikkeen omistamaan peiliin. Voiko vaateliike, auto, kiviseinä tai vastaava omistaa jotain? Eikö parempi olisi vain vaateliikkeen peiliin?

Kirjoita yksinkertaisia lauseita. Tuo kauhistuneena kohta. Ajatukseni.
"Kauhistuneena mies juoksi linnaan turvaan. Hän erosi virastaan, sillä tajusi monesko ritari oli, ja uskoi epäonnen jahtaavan häntä sen vuoksi.
Eli vältä liiallisia lauseenvastikkeita, kuten eroamaan, tajuttuaan jne.

Tässä on kiva opetus! Pelkäämme jotain, emmekä ymmärrä itse aiheuttaneemme pelkäämiämme asioita.

Hyvää työtä!

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.0  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
13. Ritari 2015-08-28 21:17:18 Taruh
Arvosana 
 
3.0
Taruh Arvostellut: Taruh    August 28, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Mukavaa, että olet ladannut tänne tekstejäsi muitten luettavaksi. Kirjoittaminen on laji, jossa kehittyy sitä enemmän mitä enemmän kirjoittaa, joten nou problem. :)

Pidin sadustasi ja sen humoristisista käänteistä. Mukava, viihdyttävä ja menevä pikkustoori. Aloitus starttaa mainiosti käyntiin ja herättää lukijan mielenkiinnon. Hyvä!

Sitten ruusujen jälkeen joitakin risuja.
-Itse otsikko voisi olla mieluummin "Kolmastoista ritari", joka olisi oikeaoppisempi muoto tarinan nimelle.
-Tekstistä löytyy vähän kirjoitusvirheitä, tarkkana kun kirjoitat. Voisit myös vähän treenata pilkkusääntöjä.
-Mietin, mihin suuntaan Miosin huoneen ovi aukeaa. Ilmeisesti itseensä päin vedettävää mallia? Jos ovi avautuisikin työntäessä, niin eikö luulisi, että huterat tikkaat saisi kaadettua tuosta vain (tai muutenkin)? Eri juttu tietenkin, jos muut ritarit ovat pitelemässä niistä kiinni...mutta tämä on pikkujuttuun takertumista, koska ymmärsin homman pointin. :D

Tekstissä on satumainen, lämmin henki ja hyvä opetuskin. Itse jäin kaipailemaan lisää kuvailuja. Esim. Miltä ympäristö ja tausta näyttivät, miltä tuoksuivat, mikä päiväsaika oli kysessä, millainen linna oli, kaduttiko kepponen muita ritareita, miten kauas Minos käveli, oliko hän kaiken aikaa surullinen jne. Pidä tarina samana, mutta lisää siihen täytettä, kiitos.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS