Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Jännitys & toiminta Udai metsästää.
QR-Code dieser Seite

Udai metsästää.
Aavalla laidunaukealla Bagdadin eteläpuolella vallitsi rauha. Aurinko porotti armottomasti. Vain hento tuulenvire huojutti kortetta vanhan laidunmaan kamaralla.
Noin viidenkymmenen villisorsan parvi oli tehnyt välilaskun pieneen lampeen. Matalassa vedessä kelluivat pulleakupuiset, liejuisen pohjamudan kasvuston seasta syötävää etsien. Lähistöllä kasvavien lehtipuiden latvuksiin laskeutui parvi korppeja.
Kaiken tuon luonnon idyllin, rikkoi Udai Saddam al-Tikriti ja häntä kuljettava helikopteri. Se tuli luoteesta kahdenkymmenen metrin korkeudella maasta roottorit sätkättäen. Lampea lähestyessään kone laskeutui vieläkin alemmas. Sen oviaukosta, köydenvarassa, jalasten päällä haara-asennossa seisten alkoi Udai tulittaa alhaalla räpiköivää sorsaparvea täysautomaattisella Jackhammer rynnäkköhaulikolla. Järeät haulit tekivät yllätetyiksi tulleiden vaakkujen keskuudessa pahaa jälkeä. Sulkia, siipiä, sisälmyksiä, räpylöitä ja irtirepeytyneitä sorsanpäitä sinkoili sinne tänne kun Udai lasketti menemään, kasvoillaan pahasti suututetun Rampon hurja ilme.
- Samir ... Samir ... kierrä perään ... otetaan kiinni nuo jotka yrittävät karata, kiljui Udai pilotille ja vaihtoi vauhdissa tyhjäksi ammutun aseen, henkivartijan hänelle ojentamaan valmiiksi ladattuun haulikkoon ... no nyt katsotaan ... kuka ... se on ... ilmojen kunkku? Samir … antaa sorsien mennä! Ohjaa tuonne vasemmalle. Näetkö nuo puut? Siellä taitaa olla korpeilla kokous meneillään, kiljui Udai niin paljon kuin keuhkoista lähti saadakseen äänensä kuulumaan metelin yli.
Pilotti kaartoi kopterin erään puuryhmän yläpuolelle. Musta pilvi korppeja ja variksia lehahti siivilleen sinkoillen sinne tänne ilmassa suojaa etsien.
Udai kiljui riemusta. Hän roiskautti pari sarjaa puiden latvoihin ... jiiihaaaa ... nyt otti korpit piimälimppu! Muutaman mustan linnun matka päättyi kesken lennon kun Udai pani menemään. Siinä teille kottaraiset ... tintit ... jumala on suuri ... mutta niin on Udaikin ... Saddamin poika ... jiiiihaaaaa ... Samir! Huomaatko? tuolla? Udai osoitti kädellään lounaaseen. Siellä näyttäisi olevan lauma jotakin. Ohjaa lähemmäksi.
Vähän matkan päässä arolla sauvaan nojaten paimensi rättipäinen kumaraharteinen vanhus lampaitaan. Hän oli seurannut jo tovin aikaa Udain metsästystä. Ei ollut ensimmäinen kerta kun hän oli saanut seurata läheltä Saddamin pojan toimia paimentaessaan lammaskatrastaan paikasta toiseen. Mies varjosti kädellään silmiään seuratessaan kopterin syöksähtelyä erään puuryhmän yläpuolella. Sitten kone alkoi lähestyä häntä ja hänen laumaansa. Allah varjelkoon. Tuleeko se hullu tänne?
Kun huomasi että kyseessä oli tuttu lammaspaimen Udai aikoi jo antaa käskyn pilotille kääntyä toiseen suuntaan mutta päättikin sitten antaa ukolle tanssitunnin. Samir! Ohjaa lähemmäs, kailotti Udai, otti hyvän asennon ja antoi tuliluikun laulaa ylistävää serenaadia ”kaikkien taistelujen äitee”. Vanhan paimenen ympärillä luodit ujelsivat ja ruoho pöllysi kun Udai lasketteli menemään. Hän otti heiluvassa kopterissa tähtäimeen hurjana pakoon ravaavan vanhan pässin jonka pako hetken päästä loppui lyhyeen ... jiiihaaaa ... otetaan Samir paisti illan juhliin ... taikka kaksi! Udai lasketteli sarjan katraaseen. Lampaan kappaleita, sorkkia, päitä ja verisiä villatupsuja lensi ympäristöön kun Saddamin poika leikki Ramboa. Vanha paimen heristeli keppiään ja huusi taivaallista apua keskeyttämään tuo järjetön teurastus ... jumalani ... lampaani ... tule alas hullu ... niin minä näytän ... ole vaikka kuinka Saddamin poika ... tule alas senkin pässi ... kiroan sinut ... kiroan...
Udai kiipesi sisälle helikopteriin.
- Onko pateja paljon jäljellä?
- Pari täyttä laatikkoa vielä, vastasi henkivartija ja ojensi täyteen ladattua rynnäkköhaulikkoa Udaille.
- Annappa se kivääri tänne. Udai nappasi koparoihinsa ojennetun, kiikaritähtäimellä varustetun lintukiväärin ja kun ei muuta keksinyt, tarkasti tähdättyään ampui paimenraukan sauvan poikki niin että siihen nojaava ukko kellahti töppöset pystyssä ruohikkoon soosiksi ammuttujen pässinraatojen sekaan. Pienen hetken Udain kasvoilta saattoi havaita häivähdyksen huvittuneisuutta. Hän ojensi kiväärin henkivartijalleen ja huusi pilotille, kokka kohti kotia Samir!
Vanha paimen seurasi vetistynein silmin horisonttiin katoavaa kopteria … senkin murhaaja, mutta odotappas, vielä sinut hukka perii … pässi!

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 2 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
1.8  (2)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Udai metsästää. 2024-03-14 12:55:12 Oriodion
Arvosana 
 
1.0
Oriodion Arvostellut: Oriodion    March 14, 2024
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Aika päätöntä räiskintää. Ei innosta minua.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Udai metsästää. 2024-03-04 06:18:54 lukeva33
Arvosana 
 
2.5
lukeva33 Arvostellut: lukeva33    March 04, 2024
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Reipasta äksöniä ilman järkeä, eli ihan hyvä.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS