Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
QR-Code dieser Seite

Hupsista.

He parkkeerasivat maijan suuren vaahteran alle pihan laitaan ja tihrustivat taloa sateen sumentaman tuulilasin läpi.

"Tuolla se piileskelee", Mari sanoi.

Talo näytti synkältä. Peltikatto oli kauttaaltaan ruosteessa, seinien punainen maali pahasti hilseillyt ja harmaiden ikkuinoiden eteen oli vedetty verhot. Talo oli juuri sellainen, kuin elokuvissa, joissa murhaajat pitävät viattomia uhrejaan vankinaan päivien ajan, kiduttaen ja hyväksikäyttäen, ennen vapauttavaa kuolemaa.

Talon oikealla puolen oli homeiset muoviset puutarhakalusteet ja kymmenkunta viinimarjapuskaa. Pihan keskellä, pieni pihalampi, joka oli paksun leväkerroksen peitossa.
Vasemmalla, kallellaan ja vaivoin pystyssä pysyvän harmaan puuvajan nurkalla oli halkomapölliin iskettynä ruosteinen kirves, ja sen yläpuolella naulasta roikkui harvahampainen käsisaha. Ne näyttivät siltä, kuin niitä ei olisi käytetty vuosiin.

Ilman, talon nurkalle parkkeerattua autoa ja savupiipusta nousevaa ohutta savunoroa, olisi voinut vannoa, että talo oli autio.

"Hyi helvetti miten karmiva paikka", Mari sanoi.
Kimmo huokaisi: "lähinnä surullinen."
"Surullinen? No joo totta. Surullista, kuinka maailmaan syntyy tuollaisia paskakasoja."
"Tarkoitin, että surullista, kuinka hän joutui elämään näin."
"Et ole tosissasi! Tuo sinun säälimäsi äijänräkä on kylmäpäinen murhaaja, ja kun kohta lyön sen rautoihin, sä joudut piteleen mua etten hakkaa sitä siihen."
"Asiat eivät ole aina niin yksiselitteisiä, ei niin mustavalkoisia kuin luullaan."
"Mitä vittua sä nyt selität?"
"Tapauksissa on aina monia katselukantoja. Kaikki syylliset eivät ole pohjimmiltaan pahoja, vaan useat ovat vain ajautuneet rikoksen polulle."
"Ovat vain ajautuneet... Tarkoitatko, että esimerkiksi viattoman ohikulkijan tapossa on lieventäviä asianhaaroja ja lain on huomioitava epäillyn tausta?"
"Kysymys kuuluukin, onko lapsuudessa julmuuksia, esimerkiksi hyväksikäyttöä ja perheväkivaltaa kokenut aikuinen lain edessä vain ja ainoastaan yksin vastaamassa rikoksistaan, vaikka hänen käytöksensä johtuisi suoraan lapsuuden kokemasta traumasta ja syy-seuraussuhteesta?"
"Kuule, ei omaisten mieltä lämmitä, kun tuomio olikin tällä kertaa pienempi, kun murhaajalla sattui nyt vaan olemaan rankka lapsuus."
"Lähtökohtaisesti tuomioita ei langeteta uhrin, eikä omaisten vuoksi, vaan lain rikkomisen takia. Ei ihmisellä ole sellaista vapaatatahtoa kuin yleisesti luullaan. Ajatuksiin ja tekoihin liittyy koetut ja opitut asiat, sekä lapsuuden kasvuympäristö."
"Vittu mua vituttaa tollaset vinkujat!"
"Älä nyt hermostu, mutta näin se on."
"Jos siis nyt päätän tappaa sut, se on mun isäni vika, niinkö? Isäni, joka aina kännipäissään hakkas koko perheen?"
"Hei! Älä nyt. Mitä sä nyt meinaa? Pistä se ase pois!"
"Haista paska!"
"Pistä se ase pois! NYT!"
*PUM*
"Loppu se vinkuna."
Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 2 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
2.8  (2)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Hupsista. 2018-10-25 09:30:43 Sabe
Arvosana 
 
3.5
Sabe Arvostellut: Sabe    October 25, 2018
Top 100 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Kieliopillisesti ihan sujuvaa ja perusasiat hallussa, mutta Boxon kanssa samaaa mieltä, että vuoropuhelu on ehkä turhan nopeaa. Ja loppu tuli aivan liian äkkiä: ampumakohtaus olisi vähän vaatinut pohjustusta, kuten kuvailua, mitä kyseiset ihmiset ajattelevat ja tuntevat - vähän syvemminkin, kuin mitä heidän puheistaan ilmenee. Ja ehkäpä mielipideasia, mutta itse olisin jättänyt viimeisen repliikin kokonaan pois.

Mutta muuten oikein hyvä!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Hupsista. 2018-09-29 04:30:24 boxo
Arvosana 
 
2.0
boxo Arvostellut: boxo    September 29, 2018
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Ihan hyvä oivallus pikku tarinaksi. On vain niin pelkistetysti kirjoitettu, liian nopeaa tuo vuoropuhelu. Olisin kaivannut jotain syventäviä välijuttuja siihen, tyyliin: ...,puhisi Mari kiihtyneenä. .....naisen ääni oli kohonnut jo melkein huutoon. .....sanoi Kimmo sovittelevasti... jotain tuollaista heidän tuntojensa pientä kuvailua ym niin olisi mun mielestä heti vaikuttavampi juttu.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS