Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Jännitys & toiminta Paksun pandan salaisuus: Prologi
QR-Code dieser Seite

Paksun pandan salaisuus: Prologi

Prologi

Lumi satoi maahan ja peitti Ähtärin kadut alleen.Oli yö ja pakkanen oli kohonnut lähemmäs kahtakymmentä astetta joka osittain vaikutti siihen ettei lähes kukaan ollut ulkona.
Muutama kissa tallusteli pitkin lumista kävelytietä joka kulki tyhjän autotien vieressä. Kissat hajaantuivat maukuen kun isokokoinen mies käveli nopeasti näiden ohi.
Igor ei ollut koskaan pitänyt iltakeikoista. Oli kylmä ja tuulista mutta hänen täytyi myöntää että yöstä oli etunsa. Kukaan ei ollut ulkona tällä.
Igor oli pukeutunut pitkii saappaisiin ja osiin ruskeaan takkiin. Takki oli likainen ja siinä oli reikä oikean kyljen kohdalla.
Erään pelurin veitsi oli tehnyt sen reiän kun Igor oli puhdistanut pelutin taskut rahasta pokerissa. Silloin Igor oli ollut iloinen ettei veitsi sentään ollut osunut häneen mutta nyt hän kirosi sen jättämää reikää josta kylmäilma pääsi sisälle.
Igor käveli eteenpäin ja vilkuili välillä taakseen. Tämän isot ruskeat viikset lepattivat tuulessa kun tämä työnsi kätensä taskuun ja veti sieltä esiin sanomalehteen käärityn paketin.
Igor oli käynyt kiinalaisen luona kuten pomo oli käskenyt. Tämä oli antanut paketin Igorille mutta kun maksusta oli alettu puhua Igor oli vetänyt pistoolilla esiin ja ampunut. Sellaista maksua se mies ei ollut olettanut.
Kun Igor oli kävellyt noin viisitoista minuuttia tämä alkoi lähestyä tien kohtaa jossa se kääntyisi talojen taakse. Siitä noin kilometrin päässä olisi talo jossa pomo odotti jätkien kanssa. Igor ajatteli hilpeänä.
Juuri kun Igor oli kääntymässä talojen taakse tämä kompastui kiroten. Kaatuessaan maata kohti Igor tunsi kun jotain suhahti hänen hiuksiensa yli ja hänen takaansa kuului äänenvaimentimella varustetun pistoolin hiljainen pamaus.
Igor pomppasi salamana pystyyn ja lähti juoksemaan poispäin. Igor vilkaisi nopeasti taakseen ennen kuin juoksi tietä pitkin talojen taakse. Igorin takana juoksi kolme miestä joilla oli aseet käsissä ja nämä puhuivat kiivaasti juostessaan.
Igor juoksi eteenpäin lumessa. Hän tiesi että pian miehet olisivat hänen takanaan ampumassa häntä selkään. Igor ei ollut varma mutta uskoi miesten olevan samoja jotka olivat arvostelleet heitä paripäivää aiemmin.
Igor kuuli vierestään talojen välistä murahduksen. Tämä kääntyi katsomaan ja näki pakettiauton jonka kuskit olivat Hämeen sekin ilmeisesti tutkimassa eturengasta.
Igor huomasi että takaovi oli raollaan. Hän ei ollut vaema mitä tehdä mitä silloin hän kuuli lisää vihaista lähenevää puhetta ja kapusi sisälle takaovesta.
Sisällä Igor huomasi kolmeseiniin kiinnitettyä häkkiä joiden sisällä oli jokaisessa panda. Kaksimuuta pandan nukkuivat mutta keskimmäisessä oleva panda tuijotti häntä suurilla silmillä.
Panda oli isokokoinen ja harvinaisen karvainen. Igor kuuli auton ulkopuolelta puhetta ja päätti toimia. Igor irrotti vyönsä ja sitoi sen pandan ympärille. Sitten Igor sijainti pakettinsa pandan ja käteen väliin pakettinsa varoen ettei hänen kätensä jäisi kalterien väliin jumiin. Panda ei tehnyt mitään ja ilokseen Igor huomasi että karvat peittivät paketin.
"Jos he löytävät minut he eivät ainakaan löydä pakettia." Igor ajatteli.
Silloin auto lähti liikkeelle ja Igor koetti tarrara kiinni häkistä. Panda murahti ja Igor irrotti otteensa. Igor kompastui ja sinkoutui takaovesta suoraan kinokseen. Oli niin helvetin kyllä.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 3 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
2.0  (3)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Paksun pandan salaisuus: Prologi 2018-03-08 18:14:51 Arska
Arvosana 
 
2.0
Arska Arvostellut: Arska    March 08, 2018
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Tässähän on jännitystarinan tarpeet esillä. Ilmaisukieli ei aivan tue täydellisesti juonen etenemistä ja siitä koituu haasteita niin lukijalle, kuin kirjoittajallekin jatkoa ajatellen..
Kielellinen ilmaisusi kehitty kirjoittamalla, joten kirjoita. Lukeminen täydentää sanavarastoasi, joten lue. Mielikuvitusta sinulla riittää ja se on se kaikkein tärkein asia tarinoiden rakentelussa. Kaikkein parasta ja kehittävintä palautetta on se, jossa on mukana rakentavaa kritiikkiä, joten älä karta sitä.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Paksun pandan salaisuus: Prologi 2018-03-06 01:08:17 boxo
Arvosana 
 
1.0
boxo Arvostellut: boxo    March 06, 2018
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Sanon vain taas että mikä ihmeen TÄMÄ?
" juuri kun Igor oli kääntymässä talojen taakse tämä kompastui kiroten" pitäisi olla jotenkin näin; ...hän kompastui kiroten..Siis unohda tuo tämä sana, ei sitä käytetä ihmisestä, vaan asiasta. Kuten iBOB tuossa arvostelunsa alussa. Tuli dejavu..oon varmaan samasta asiasta moittinut ennenkin jotain.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Paksun pandan salaisuus: Prologi 2018-03-05 22:08:46 iBOB
Arvosana 
 
3.0
iBOB Arvostellut: iBOB    March 06, 2018
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Tämä lähtee jännittävästi liikkeelle ja jättää sopivan koukun tarpeelle odottaa jatkoa, jossa paketin salaisuus paljastuu. Juoni vaikuttaa lupaavalta, mutta kirjoitusvirheet hyppäävät silmille. Esimerkiksi sanoja liimautuu hullunkurisesti yhteen kun välilyöntejä jää uupumaan. Tämä olisi ollut syytä tarkistaa vielä huolella, niin ei olisi livahtanut mukaan "kolmeseiniä" tai tällaista aivopierulausetta kuin, "Sitten Igor sijainti pakettinsa pandan ja käteen väliin pakettinsa..."

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
30
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS