Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Kolme tankaa 2017-05-12 09:04:34 E.
Arvosana 
 
2.5
Arvostellut: E.    May 12, 2017

Lause, runon asettelu on sinulla kunnossa, mutta runon sisällön puolella on kehitettävää. En tiedä miten sitä voisi kehittää, ehkä miettimällä tarkemmin ennen kuin kirjoittaa mitään?

Ensimmäisen runon sisältö on mielestäni ontto. Kun ihmistä verrataan puuhun (melko kulunut vertauskuva), niin odottaisi löytävänsä jotakin sellaista, minkä voisi sijoittaa omaan kokemusmaailmaan, minkä runossa tulisi olla konkreettinen. Ihminen on kuin satavuotias lehdetön puu? Mitä sen on tarkoitus kertoa, minulle kuva on aivan tyhjä.

Toinen teksti on selvästi parempi, siinä on jo moniselittisyyttäkin mukana. Omena ja omenasta haukkaaminen ovat vanhoja metaforia, mutta tässä olet onnistunut sisällyttämään mukaan kristillistäkin metaforista laahusta. Hyvä.

Viimeinen runo kiinnostaa minua eniten. Luetellut asiat ovat mieleenpainuvia, omaperäisiä, mutta sana ajattomuus on liian abstrakti. Runosta puuttuu jotakin, se viimeinen kulma tai särmä.

Vaikka tähtiä tulikin nyt 2,5, niin älä kiinnitä huomiota niihin liikaa, en pidä koko tähdityksestä, tärkeämpää on tämä sanallinen puoli.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
01
Report this review

Kommentit

1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Järjestys 
Mimosa
May 15, 2017
Report this comment
Kiitos palautteestasi! Runo on siinä mielessä haastava taiteenlaji, että se, mitä kirjoittaja on runoa laatiessaan ajatellut, ei välttämättä aukea lukijalle lainkaan. Näin on käynyt kohdallasi ensimmäisen runon luettuasi. Siinä ei verrata ihmistä satavuotiaaseen puuhun siinä merkityksessä, että ihminen olisi tämä puu, vaan tarkoitan, että ihminen ei ole milloinkaan luontoa viisaampi, vaikka niin kuvitteleekin. Toisin sanoen ihminenkään ei voi tietää mitään enempää kuin lehtensä pudottanut,satavuotias puu. Puu symboloi siis tässä runossa koko luontoa ja universumia, joka on ollut olemassa paljon kauemmin kuin yksittäinen ihminen täällä pallolla tallustaa. Tiedän kyllä, että omena ja siitä haukkaaminen ovat vanhoja metaforia, ja tykkäänkin leikkiä kliseillä ja tuoda niihin mukaan uusia merkityksiä sekä kääntää niiden ajatuksia päälaelleen.
1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS