Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Uneksin eksyväni 2016-06-16 16:05:38 E.
Arvosana 
 
4.0
Arvostellut: E.    June 16, 2016

Annoin neljä tähteä, vaikka tämä ei mielestäni ole yksi runo, vaikka sen piti olla? Minusta runo näyttää siltä, että olet keksinyt hyviä lauseita ja liittänyt ne yhteen. Viimeinen sana "vain" ei kuulu lainkaan joukkoon, mielestäni se kannattaa vetää yli.

Kommentoit aiemmille arvioitsijoille, että nykyrunon tulisi jättää tilaa tulkinnoille tms. ja näinhän juuri asia on. Tiivistämisen taito on erityisesti runoilijoille tärkeä ja sen näytät osaavan ainakin näissä runoissa (muuta kirjoittamaasi en ole lukenut).

Pidin kovasti kahdesta ensimmäisestä rivistä, ne muodostavat runon tai aforismin, ja kelvollisen aforismin tuottaminen on erittäin vaikeaa. Myös lause "voisin eksyä mihin" on todella hyvä ihan sellaisenaan. Nämä kaksi asiakokonaisuutta voisivat muodostaa kaksi erinomaista runoa. Siis neljä tähteä tulee näistä yhteensä kolmesta lauseesta, jotka ovat yksinkertaisia, omaperäisiä ja tuoreita, täydellisiä kuin juuri munittu lämmin kananmuna.

Jos sinulta löytyy yhtä hyviä lauseita, niin panosta ehdottomasti lyhyeen runoon tai aforismiin, sillä siihen löytyy substanssia - kaikkien ei tarvitse olla tarinankertojia. Tutki ja lue runoja, mutta älä asettele liikaa lyhyttä runoa, silloin vaikutelma on helposti teennäinen. Asettelulla kikkailu sopii yleensä paremmin runoon, jossa on massaa ja toistoa. Minimalistinen runo toimii "ajatuksen voimalla" eli tiivistämällä ja kontrasteja luomalla.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Järjestys 
Emilio Terra
June 22, 2016
Report this comment
Paljon kiitoksia kannustavasta ja asiantuntevasta palautteestasi. Tulin siitä hyvälle mielelle. Erityisesti ilahduin siitä, että annoit minulle mukavaa pohdiskeltavaa ja oikeaan osunutta kritiikkiä.

Olen näin jälkeenpäin kanssasi samaa mieltä, että tuo viimeisenä tuleva "vain"-sana kannattaisi poistaa. En vain ymmärtänyt asiaa aiemmin. Myös tokaisusi, että tästä kannattaisi muodostaa kaksi runoa, saattaa hyvinkin osua oikeaan. Otan vinkkisi huomioon ja pyrin kehittymään minimalistisen runon kirjoittajana ja/tai aforismien taitajana.

Kiitti siis sekä kehuista että hyvästä kritiikistä. Kivaa ja aurinkoista kesää! :)

ET
1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS