Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Mutta minä rakastan sinua ( Osa 1) 2016-10-24 10:31:14 Lorenzia
Arvosana 
 
2.5
Lorenzia Arvostellut: Lorenzia    October 24, 2016
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Tekstisi juonikuvion alku on mielestäni ihan hyvin rakennettu. Jotta voisin juonta paremmin arvioida, olisin tarvinnut luettavaksi pitemmän pätkän.

Kirjoittamisen teknisessä puolessa on kuitenkin ihan jonkin verran korjattavaa. Muista säilyttää sama aikamuoto koko tekstin läpi. Mikäli kirjoitat imperfektissä, menneet tapahtumat kirjoitetaan pluskvamperfektiin. Jos taas kirjoitat preesensissä, menneet tapahtumat ilmaistaan imperfektissä.

Dialogin kirjoittamisesta: kannattaa mainita, kuka puhuu. Dialogi on muuten hyvin sekavaa. Ja mikäli sama henkilö jatkaa puhumista seuraavassakin repliikissä, ne merkitään samaan kappaleeseen. Dialogisi kaipaisi myös hieman kuvailua puheen väliin (eli kuka puhui, elehtikö esim. käsillään/kasvonilmeillään yms. Sekä mahdollisesti dialogin toisen osapuolen sanaton viestintä, mikäli sitä on oleellisissa määrin). Dialogi ei siis pysäytä ympäröiviä tapahtumia ja henkilöitä, puhuminen tapahtuu aina muun toiminnan lomassa.

Siirtymät tapahtumapaikasta toiseen kannattaa "näyttää", ei kertoa. Mielestäni myös Renille soittamaan alkamisen kuvailu oli turhaa. Asian olisi hoksannut ihan siitä, kun uudessa kappaleessa alat kuvailla nukkuvaa Reniä, jonka puhelin soi pöydällä.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS