Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Kartano, kaunis novelli jostain menneisyydestä 2015-06-14 10:56:31 Alapo80
Arvosana 
 
2.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    June 14, 2015
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka art0!

Kiva ajatus! Tuollainen erikoinen!

Toisto on yksi tämän novellin kompastuskiviä, ainakin minun mielestäni. Se tekee lukemisesta paikoin raskasta. Ajatukseni alusta:
"Joka joulu he kerääntyivät perheineen kartanoon.".
Tuossa on sama kuin Sinun versiossa, mutta lyhyemmin.

Toistosta vielä. Tuo vuosi sana on käytössä samassa virkkeessä kuten myös joulu ja illallinen (ruokailu) toistuvat häiritsevän usein. Kirjoita mahdollisimman yksinkertaisesti. Ja vältä samojen sanojen ja tapahtumien toistoa. Esimerkiksi seuraavaan ruokalajiin siirryttäessä olisi "Illallinen jatkui..." Voinut jättää pois, sillä jos lisää ruokaa tulee, niin lukijalle on itsestään selvää, että illallinen jatkuu.

Pilkut. Niitä ei ole...miksi? Pilkut ovat pakollisia.

Dialogin osuudet selkeästi samojen lainausmerkkien sisään. Nyt tuo kuunnelkaa kaikki ja varsinainen tiedonanto näyttää olevan eri puhujan.

Vältä myös täytesanoja, kuten siellä. "Siellä oli paljon häävieraita...". Käytä mieluummin vaikka paikalla tai kartanolla.

Juonellisesti menee jotenkin kakofoniseksi. Missä on isä tai äiti tämän kaiken keskellä? Miksi John antaa maata ja luvan käyttää majaa? En oikein tajunnut kaikkea.

Hyvä ajatus kuitenkin! Loppu jää hieman auki. Oliko siis kyseessä pila?

Tästä olisit saanut taidoillasi paljon paremman. Suurin asia mielestäni kuitenkin oli tuo toisto ja tapahtumien selkeyden puute. Paikoin oli vaikea käsittää kuka teki mitä.

Kiitos

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS