Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Scifi Taivas tai helvetti osa 2
QR-Code dieser Seite

Taivas tai helvetti osa 2 Hot

Osa 1: http://www.kirjoittaja.fi/novellit/scifi/uusimmat/1767-taivas-tai-helvetti


------------------------------------------------------------


- Kuka on kuullut Fermin paradoksista? Professori Jens-Peter Heubach kysyi luokaltaan.

- Professori, muistaakseni se liittyy älylliseen elämään ja sen todennäköisyyteen universumissa? Raynard vastasi saatuaan herra Heubachilta luvan puhua.

- Sanotaan vaikka näin, että kuvitelkaa olevanne täysin tyhjällä jalkapallokentällä, jolla ei ole ketään muuta. Seisotte siinä keskiympyrässä eksyneen näköisenä. Siinä tilanteessa varmasti monen tekisi mieli sanoa, että missä hemmetissä kaikki ovat? Kaikki on valmista vuoden suurimmille bileille, mutta ketään ei ole missään.

Muutetaan tilanne kosmiseen mittakaavaan. Pelkästään meidän omassa galaksissamme on tämänhetkisten arvioiden mukaan sadasta neljäänsataan miljardia tähteä. Arviot siitä, kuinka monen näistä tähdistä oletetaan olevan oman Aurinkomme kaltaisia, eli elämää ylläpitäviä, vaihtelevat viiden ja kahdenkymmenen prosentin välillä. Muut suotimet mukaan luettuna olisi matemaattisesti perusteltua odottaa pelkästään omasta galaksistamme löytyvän miljardi maankaltaista planeettaa ja satatuhatta älykästä sivilisaatiota.

Professori lopetti puhumisen antaakseen suunvuoron Raynardin vieressä olevalle tummahiuksiselle tytölle.

- Fermin paradoksi kysyy, miksemme ole saaneet mitään viitteitä älyllisestä elämästä, vaikka kaikki todennäköisyydet kertovat universumien kuhisevan älyllistä elämää, Lisa jatkoi itsevarmasti opettajan lausetta ja päätti puheenvuoronsa vienoon hymyyn.

- Kuten Kisa totesi, juuri tästä on kyse. Paradoksille on annettu yleisesti selityksenä kaksi vaihtoehtoa, joista ensimmäinen antaa teorian niin sanotusta ylittämättömästä kynnyksestä. Tätä kynnystä ihmiskunta ei ole vielä kohdannut, mutta tulee vielä kohtaamaan ja sen yli pääseminen tulee ratkaisemaan ihmiskunnan lopullisen kohtalon. Sanotaan että kaikki aiemmin älylliset sivilisaatiot ovat jossain kohtaa hävinneet kokonaan ylittämättä kynnystä. Sisäiset konfliktit, asteroidit ja muut toimintaympäristön äkilliset muutokset ovat jossain kohtaa pyyhkineet lajit ja sivilisaatiot sukupuuttoon dinosaurusten tavoin.

Heubachin jatkaessa aiheesta puhumista Lisan vieressä istunut Raynard alkoi kuiskailemaan Lisan korvaan.

- Kylläpä mun jenkkityttö on fiksu! Mutta tämä on vaikeampi; tiedätkö mihin baariin mennään tänään jatkoille? Raynard kuiskaili Lisan korvaan.

- Lopeta, mun ylimielinen eurooppalaispoika! Berliinissä noita baareja löytyy jonkun verran, joistakin jopa älyllistä elämääkin. Täytyy sanoa että en tiedä, mihin muut on menossa?

Opettaja Heubach alkoi tehdä tyypillisiä luennon lopetus-maneerejaan.

- Aistin nuorisossa sen verran levottomuutta näin perjantai-iltäpäivästä, että lopetellaan luento. Tutustukaa kappaleeseen kaksitoista ja voitte myös vilkaista intranetistämme vielä päivän aiheeseen liittyvät lisäteoriat. Hyvää viikonloppua, gutes Wochenende!

- Auf Wiedersehen Herr Heubach! Lisa huikkasi lähtiessään Raynardin kanssa salin ovesta.

----------------------------------------------------------------------

Lisan Hartiganin isä Michael oli töissä Yhdysvaltain puolustushallinnossa ja oli suositellut tyttärelleen vaihto-opiskeluvuotta Euroopassa.
Maalla ei sinänsä ollut Lisalle väliä, sillä häntä viehätti jo pelkästään ajatus uusien tuulien haistelusta USA:n ulkopuolella.
Hän piti Berliinistä kaupunkina ja nautti sen korkeakulttuurisista vivahteista.
Isä oli kertonut, että itäisessä osassa Eurooppaa Lisan ihonväri olisi saattanut olla ongelma, ja halusi tyttärensä mieluiten Saksaan, Ranskaan, Italiaan tai Pohjoismaihin.

Berliinissä Lisa oli tutustunut moniin nuoriin ihmisiin, mukaan lukien Raynardiin, jonka huumorintaju ja poikamainen ulkonäkö oli oli tehnyt Lisaan vaikutuksen.
He olivat yhdessä valinneet professori Heubachin tulevaisuudentutkimuksen kurssin, koska aihe kiinnosti molempia, ja tuntui ajankohtaiselta.

Puhuttiin että teknologinen kehitys oli kiihtymässä, uusia sovellutuksia ja innovaatioita tuli jatkuvasti pinnalle korvaamaan edellisiä, vanhentuneita tekniikoita.
Asia myös huolestutti Lisaa jollain tasolla, sillä saman aikaan hänen isänsä vietti koko ajan enemmän ja enemmän aikaa työssään puolustushallinnolla.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.5  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Taivas tai helvetti osa 2 2016-04-27 12:58:34 T. Henrik Lahtonen
Arvosana 
 
3.5
Arvostellut: T. Henrik Lahtonen    April 27, 2016

Hei!

Luen tarinan ajatuksella uudelleen, kun ei ole mitään kiirettä. Käyttämäsi kieli on hyvää, terävää yleiskieltä, josta useimmat pitävät, ja joka ei ärsytä tai loukkaa ketään. Tunnen myös melkoista lukkarinrakkautta aihepiiriäsi kohtaan. Hienoa!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS