Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Fantasia Destiny: Hankala alku
QR-Code dieser Seite

Destiny: Hankala alku Hot

Siitä on nyt kaksi kuukautta, kun kuolin. En voinut uskoa sitä vieläkään todeksi, mutta Aurooran viedessä minut omiin hautajaisiini tajusin asioiden oikean laidan. Kaiken tapahtuneen jälkeen Auroora on alkanut opettaa minua uudessa tehtävässäni. Aina saadessani tiedon kuolleestä minun pitää kiitää tämän sielun luokse ja punnita se. Onko hän hyvä vai paha. Olen enimäkseen törmännyt puhtaisiin sieluihin, mutta pari pahaakin on ollut. Jokatapauksessa olen ollut uupunut aina sielujen saaton jälkeen, mutta Aurooran mukaan se käy aina helpommaksi. Minulle selvisi myös, että on olemassa muitakin olentoja joita ei ihmiset näe. Pareman sanan puutteessa kutsun heitä hengiksi. Osa saattaa muistuttaa ihmisiä lukuunottamatta sitä, että sattuu omistamaan norsunkärsän tai suden turkin. Olen saanut uudeksi kämppäkaverikseni hengen nimeltä Pan. Hänellä on sinimusta tukka ja keltaiset silmät. Lisäksi hänellä on kissan korvat ja häntä. Hänen kuuluisi auttaa minua tehtävässäni, mutta hän on lähinnnä vain kiusannut minua ja laiskotellut.
''Pan sinä voisit edes siivota joskus.'' Sanon turhautuneena ja heitän häntä lattilala lojuvalla sanomalehdellä. Juoduin muuttamaan Panin kanssa yhteiseen asuntoon, joka sijaitsee kylässä tuonpuoleisen ja maan välillä. Kaikki kaltaiseni asuvat täällä, mutta Aurooran lisäksi en ole tavannut vielä muita. En saa poistua asunnosta muualle kuin tehtäviin, siis ainakaan toistaiseksi. Täällä noviisijutut otetaan vakavasti ja mitä pitempään hommaa on tehnyt sitä enemmän saa oikeuksia. ''ÄH ole hiljaa.'' Pan sanoo ja kääntää televisiota kovemmalle. ''Rentoutuisit joskus.'' Pan sanoo ja puhaltaa ulos turhautuneena. ''Luuletko, että voin rentoutua tälläisessä läävässä.'' Ärähdän. Pan kohauttaa olkapäitään välinpitämättömänä. Tartun puhelimeeni turhautuneena, uskomatonta kyllä minulla on vieläkin sellainen. Puhelin ehtii tuutata pai kertaa kunnes Auroora vastaa. ''Hei Sami, kuis menee?'' Auroora kysyy pirteään tapaansa. ''Eikö Panin kuuluisi auttaa minua?'' Kysyn turhautuneena ja Pan nauraa minulle taustalla. ''Tietenkin. Olethan sinä sinetöinyt jo sopimuksen hänen kanssaan?.'' Auroora kysyy mietteliäänä. ''Miten niin sinetöinyt?'' Kysyn hämmentyneenä. Auroora huokaa syvään. ''Pan on siis huijannut sinua. Sinun pitää suudella häntä, jos haluat saada hänet tottelemaan.'' Auroora sanoo asian, kuin se olisi itsestään selvää. ''Mitä, oletko tosissasi minä olen mies. En minä voi suudella samaa sukupuolta.'' Sanon järkyttyneenä. ''Sitten et ilmeisesti ole tarpeeksi epätoivoinen.'' Auroora sanoo ja katkaisee puhelun. Pan näyttää keskittyneen tiukasti televisiosta tulevaan ohjelmaan ja punnitsen Aurooran sanoja järkyttyneenä. Haluiaisin kyllä apua, mutta toisaalta onko se sen arvoista. Tiedän vastauksen sen kummemin ajattelematta. Kävelen vaitonaisena Panin eteen ja hän katsoo minua hämmästyneenä. ''Mitä sinä teet, mene pois edestä.'' Pan sanoo ärtyneenä. En kuuntele vaan painan huuleni hänen huulilleen ennenkuin hän ehtii sitä tajuta. Suudelma ei tuntunutkaan niin pahalta kuin kuvittelin, mutta vetäydyin silti pois. Katsoessani Pania hän tuijottaa minua takaisin. ''Katso nyt mitä menit tekemään.'' Pan sanoo huohottaen. ''Pakotit minut rakastumaan sinuun.''

Ylläpidon palaute

 
Destiny: Hankala alku 2013-08-27 17:54:03 Alapo80
Arvosana 
 
3.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    August 27, 2013
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Hei tindenius!

Täytyy sanoa että tuo ensimmäinen lause, "Siitä on nyt kaksi kuukautta, kun kuolin.", on melko raflaava, ja herättää mielenkiinnon :D Minulta meni tuokio, että osasin yhdistää novellin edelliseen osaan.

Sellainen pikkujuttu, että "Jokatapauksessa" ei ole yhdyssana, vaan "joka tapauksessa". Eli toisin sanoen proniminit (minä, sinä, joka, mikä, jompikumpi, jokainen, mikään, eräs jne.) eivät koskaan ole yhdyssanan osia.

Lempiaiheeni, toisto :D
Kirjoitat: "Pan näyttää keskittyneen tiukasti televisiosta tulevaan ohjelmaan ja punnitsen Aurooran sanoja järkyttyneenä.".
Aivan hetkeä aikaisemmin olet käyttänyt sanaa "järkyttyneenä", samassa muodossa. Tarkkana näiden kanssa.
Ajatukseni: "Pan näyttää keskittyneen tiukasti televisiosta tulevaan ohjelmaan, ja punnitsen Aurooran sanoja epäröiden.".
Lisäksi laitoin yhden pilkun ennen "ja" - sanaa, joka erottaa pää- ja sivulauseen toisistaan (silloin tarvitaan pilkku :D ).

Vierastin hieman ajatusta kuolleista, jotka elävät kuin elävät (voiko noin sanoa? :D ). Se on melkoisen kaukana omista ajatuksista. En kuitenkaan tuomitse Sinua siitä, vaan jään jännityksellä odottamaan jatkoa!

Kun kirjoitat, niin koeta varata siihen riittävästi aikaa :D Tosin eipä tuossa paljoa virheitä ollut.

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 

Arvostelut

Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Destiny: Hankala alku 2013-08-16 18:53:18 tindenius
Arvosana 
 
N/A
tindenius Arvostellut: tindenius    August 16, 2013
Top 100 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Mä kirjotin tän kiiressä, et anteeks jos löytyy virheitä ja yritän saada ens osasta vähän pitemmän ja selkeemmän

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS