Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Fantasia Tylypahka täynnä taikaa osa 1
QR-Code dieser Seite

Tylypahka täynnä taikaa osa 1 Hot

Carolinen nk.

"Onko sinulla varmasti kaikki mukana?" Äitini kysyy huolehtivaisella äänellä. "Hei, on mulla. Mut, mun pitää mennä, moikka!" Huudahdin äidilleni ja isälleni, ja juoksen junaan, etten myöhästyisi. Sitten juna lähti. Kävelin kapealla käytävällä, ja huomasin melkein tyhjän vaunuosaston. Avasin vaunun liuku-oven. "Moi.. voinko mä tulla tänne." kysyin oranssihiuksiselta pojalta. "Joo, voit tulla." poika vastaa hymyillen. Laiton laukkuni korkealle telineeseen, ja istun poikaa vastapäätä. "Olen Caroline, hauska tutustua!" Sanoin ja ojensin käteni kohti poikaa. "Olen Daniel." poika esittäytyy ja kättelee minua. Sitten tulee hiljaisuus. Kärrynoita avaa vaunun oven ja kysyy: "Haluatteko te mitään karkkia?" "Ei kiitos." vastaan, ennen kun Daniel ehtii vastata. "Selvä." kärrynoita vastaa, ja sulkee oven mennessään. "Öm.. Onko sinun vanhempasi olleet Tylypahkassa?" Daniel aloittaa. "On, tai no, isäni on ollut. Hän on Draco Malfoy." vastaan, ja katson poikaa silmiin. Hänellä on aika kivat, vihreät silmät. "Ai, minunkin, vanhempani nimittäin ovat Ron ja Hermione Weasley." Daniel vastaa ylpeällä äänellä. Nyökkään vastaukseksi.



Vähän ajan kuluttua olemme Tylypahkassa. Otan laukkuni ja lähden junasta Daniel perässäni. Kävelen Hagridin luo, niin kuin kaikki muutkin. "Onko kaikki ekaluokkalaiset täällä!" Hagrid huutaa, ja pian lähdemme kohti Tylypahkaa.

Danielin nk.

Olin juuri tavannut Draco Malfoyn tyttären. Ei hän ollut niin kuin hänen isänsä. Tai, ainakin olen kuullut, että Draco oli hirveän ilkeä vanhemmilleni ja Harrylle. Caroline oli kiltin oloinen, aika nättikin. Mutta pian olimme Tylypahkan ruokasalissa. "Wau!" Caroline huudahtaa vieressäni. Se oli kyllä mahtava paikka. Niin hieno, ja valtava. Istuimme vapaille penkeille, muut tuvat olivat tulleet jo. Huomasin, että olin ainut joka istui ekaluokkalaisista, joten nousin nopeasti ylös, ja kävelin ruokasalin päähän, missä oli lajitteluhattu. Toivoin, etten joutuisi Luihuiseen. Ja toivoin myös, että pääsisin Carolinen kanssa samaan tupaan. Dumbledore puhuu jotain, en kylläkään kuunnellut, tai kuullut mitä hän sanoi. Yksi oppilas kerrallaan meni istumaan penkille, ja lajitteluhattu laitettiin hänen päähänsä. "Korpinkynsi!" Hattu huudahtaa, ja tyttö lähtee Korpinkynsiläisten luo iloisesti. "Daniel Weasley!" Dumbledore kuuluttaa. Kävelen reippaasti hatun luo, istun tuolille ja rentoutan hartiani. Kun lajitteluhattu on laitettu päälleni, se alkaa puhua. "Ai jaa, taas Weasley! No mutta, Rohkelikko!" Hattu huudahtaa lopulta. Jes! Ajattelen, ja menen muiden luokse.

Ylläpidon palaute

 
Tylypahka täynnä taikaa osa 1 2017-04-16 06:44:50 Alapo80
Arvosana 
 
2.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    April 16, 2017
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka MerituuliMinttu!

En ihan hirveästi puutu palautteessa tuohon juoneen, sillä tämä oli aika lyhyt, mutta sen verran sanon, että melko erikoinen ja mielenkiintoinen kanta oli ottaa päähenkilöksi "pahan" puolen jälkikasvu :) Hyvä ajatus! En tosin tiedä aiotko tehdä hänestä hyvän, mutta ei sillä väliä.

Mitään isoa äidinkielellistä juttua tuossa ei ollut, paitsi pilkut. Niistä voisit hieman lukaista. AInakin Kirjoittaja.fi - palvelun blogissa on niistä juttua.
http://nettikirjoittaja.blogspot.fi/2015/01/kirjoittaminen-pilkut.html
Lähtökohtaisesti kuitenkin vain lauseiden väliin tulee pilkku.
Esimerkiksi: ""Hei, on mulla. Mut, mun pitää mennä, moikka!"" ja toisin kirjoitettuna, ""Hei on mulla. Mut mun pitää mennä! Moikka!"".

Voisit kenties pikkuisen enemmän kuvailla paikkoja, joskin voitaneen olettaa, että lukijalla on käsitys Tylypahkasta ja sen ruokasalista. Ehkä kuitenkin se, että oliko muita uusia opiskelijoita paljon, tunsiko Caroline niistä jonkun tai tiesikö kenties jonkun tai vastaavaa. Eli sellaista, mitä lukijan ei voi olettaa vielä tietävän.

Jatka vain! Kirjoitat kivasti ja sujuvasti! Ja jos ihmettelet miksi arvosana on vähäinen, niin se tulee pituudesta :)

Kiitos1

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.0  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Tylypahka täynnä taikaa osa 1 2017-04-22 13:09:06 Banaani
Arvosana 
 
3.0
Arvostellut: Banaani    April 22, 2017

Kuten Alapo80 sanoikin, asioita voisi kuvailla enemmän.
Tämän lisäksi ainoa huomaamani virhe on hahmojen nimet:
Rowlingin mukaan Malfoyn pojan nimi on Scorpius, Ronilla ja Hermionella on (Tylypahkaan menevä) Rose ja nuorempi Hugo.
Muuten en löytänyt kritisoitavaa.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS