Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Fantasia Toisenlainen maailma - osa 1
QR-Code dieser Seite

Toisenlainen maailma - osa 1 Hot

Esipuhe:
“Minkälainen olisi maapallo toisilla valtioilla? Valtioilla, jotka muistuttaisivat oikean elämän valtioita, mutta olisivat silti erilaisia? Sitä ei tiedä, ennen kuin keksii itse ne toisenlaiset maat.”

----------

Benjamin Garrison tuijotti tyhjyyteen. Ei ollut helppoa työskennellä Skotlannin pääministerinä. Eilis iltana oli tapahtunut paljon - huonoja asioita. Benjamin ei kestänyt sitä hiljaisuutta ja päättikin sen vuoksi lähteä ulos. Hän nappasi takkinsa ja hattunsa, heitti hieman kissanruokaa kissalleen ja lähti.
Edinburghin kolea keli pahensi Benjaminin huonoa oloa. Mitä Whitecoastin kuningatar olikaan sanonut eilen puheessaan?; “Skotlannin kuuluisi hävetä ja vaihtaa pääministerinsä. Vapaa tullisopimus rikottiin Benjamin Garrisonin vuoksi.”.
Skotlannin presidentti Rose Middletown oli yhtä huolestunut kuin Benjamin Garrison. Rosen täytyi vastata ulkomaille Skotlannin pääministerin toimista ja kaikkea pahensi ulkoministeri Joel Perryn sairastuminen. Hänet korvannut apulaisministeri Joel Young ei ollut kovin hyvä ratkaisemaan ulkopoliittisia ongelmia.
Rose lähti presidentinlinnasta mustalla Scot Roverilla ja huomasi Edinburghin kaduilla kävelevän Benjaminin. Rose huikkasi Benjaminin kyytiin.
“Mitä sinä noilla kaduilla teit?” Rose kysyi. “Olin matkalla parlamenttiin. Entä sinä? Miksi poistuit linnasta?” Benjamin vastasi. “Etsin jotakuta, jolle puhua. Whitecoastin kuningattaren lausunto on aiheuttanut päänvaivaa ja Joel Perrykin on poissa. Miksi purit vapaatullisopimuksen?” Rose sanoi. “Se helpottaa Skotlannin taloutta. Luota minuun.” Benjamin vastasi.

II

Whitecoastin iäkäs kuningatar Margaret III haukotteli väsähtäneenä. Hänen puheensa eilisiltana oli aiheuttanut suurta kohua maailmalla. Sanovlan ja Hafolanian johtavat olivat Margaretin puolella, kun Westlandin ja Islandian johtajat olivat taasen sitä vastaan.
“Lawrence, tuo päivän lehti. Eikä sitten mitään The Races lehteä vaan ihan kunnon The Times of People.” Margaret komensi ja Lawrence niminen palvelija poistui huoneesta suuren tammioven kautta.
Noin vartin päästä Lawrence tuli takaisin lehden kanssa ja ojensi sen kuningattarelle. Lehdessä oli päiväys 16.10.2010 ja etusivulla oli suuri teksti:
“SKOTLANTI EI PERU PÄÄTÖSTÄÄN VAPAA TULLI SOPIMUKSEN PURKAMISESTA”
Margaret näytti vihaiselta. He eivät ymmärrä, Margaret ajatteli. - Skotlantilaiset eivät ymmärrä mitään.

III

Donald Banks katsoi tylsistyneenä televisiosta uutisia. Skotlanti ja Whitecoast olivat päivän aihe Finnomarkin ydinvoimalaonnettomuuden lisäksi. Finnomark oli valtio Pohjois-Euroopassa. Se käsitti oikean elämään Ruotsin, Suomen, Leningradin alueen ja Pohjois-Viron.
Donaldin ystävä Luke Conley läimäytti oven oven auki ja tuli hikisenä Donaldin luokse. Hänellä oli harmaat collegehousut jalassaan ja punainen huppari.
“Arvaa mitä Don? Lentoliput Thedeaniin on tarjouksessa koko tän ja ens kuukauden ajan! Voitais vähän säästää ja lähtee tutkii sademetsii.” Luke kertoi. “Sori Luke, mutta oon suunnitellut ja vaimon kanssa luontomatkaa Solgériaan.” Donald vastasi. Luke näytti pettyneeltä ja hän sanoikin: “Sä aina meet vaimos kaa. Etkö vois tän kerran tulla munkaa matkalle?” Donald pudisti päätään ja sanoi: “En, sillä ehdottamasi matka sijoittuu myös osavaltiovaalien kohdalle. Aion pyrkiä kongressiin tänä vuonna ja osavaltiovaalit ovat 19. marraskuuta. Olen pahoillani.” Luke näytti vihaiselta ja hän lampsi pois talosta läimäyttäen oven kiinni niin, että koko talo tärisi.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
5.0  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Toisenlainen maailma - osa 1 2017-03-01 19:28:18 A.N.K.K.A
Arvosana 
 
5.0
Arvostellut: A.N.K.K.A    March 01, 2017

Ihan sika hyvä tarina VP-maailmasta. Olisi kiva joskus itsekin kirjoittaa jotain vastaavaa. Mutta tosi hyvä ja todentuntuinen.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS