Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Vaahterakreivi-romaanin alkuluku 2012-11-28 18:45:39 Alapo80
Arvosana 
 
3.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    November 28, 2012
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moi Väinämö!

Pidän tyylistäsi! Miltei runollista ja hyvin pohdiskelevaa!

Hieman häiritsevänä pidän, ja olen asiasta vaihtanut kolmannenkin osapuolen kanssa ajatuksia, sitä että pohdintoja on vaikea yhdistää toisiinsa.
Toisin sanoen ajatuksen juoksusi on niin kiivasta, että keskivertolukijan on vaikea seurata tekstiä kokonaisuutena ja yhdistää mietteitä tarinan kulkuun.

Esimerkkinä ylläolevasta seuraava:
Sain kuvan, että päähenkilö katselee maisemaa ikkunasta, jonka jälkeen ajatukset lähtevät johdattamaan lukijaa "korkeammalle" - tasolle. Sen jälkeen kirjoitat "Istun takaisin jalopuisen työpöytäni ääreen,...". En huomannut, että päähenkilö olisi istunut ensimmäistäkään kertaa.

Se, mitä yritän sanoa on se, että kenties ajatuksen juoksu pitäisi jotenkin selkeämmin yhdistää tarinan kulkuun. Koetan antaa esimerkin, sillä en osaa kirjoittaa, kuten sinä. "Vilkaisen vielä nopeasti ikkunasta ja istuudun kirjoituspöydän ääreen. Kuin tarkoituksella, katseeni osuu ...(johonkin, joka liittyy päähhenkilön historiaan)... Huokaisen ja tyrkkään sitä sormellani." ja tästä jatkuisi tarinasi kohdasta "Tapanani ei ole yleensä ollut kiertää...".

Toivottavasti ylläolevasta saa jotain ymmärrettävää kokoon. Pähkinänkuoressa muotoiltuna sama: Sido taidokkaasti luodut ajatelmat tehokkaammin miljööseen, ja vie tarinaa eteenpäin muutenkin, kuin pohdintoina. Nyt kirjoitus tuntuu lähtevän hitaasti käyntiin, sillä ajatuksen juoksua on paljon ilman tarinan etenemistä juuri lainkaan.

Kaikkineen täytyy sanoa, että osaat todella kirjoittaa. Se, miten pidät synkät pohdiskelut järkevänä ajatuksen virtanan ilman, että se tuntuu toistolta tai kliseeltä, teki minuun vaikutuksen!

Hyvä!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Järjestys 
Väinämö
November 28, 2012
Report this comment
Kiitos, tästäkin oli todella hyötyä! Yritän lisätä jotain tapahtumistakin tähän lukuun ja sitoa näitä yhteen.
1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS