Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Aina perjantaisin 2014-04-28 14:41:45 Alapo80
Arvosana 
 
3.0
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    April 28, 2014
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moi tttuuli!

Kaunis tarina! Muista pitää draamasta kiinni, ja kertoa paljon tärkeistä asioista. Hieman oikaisit lopun puhelinkeskustelussa, sillä Marjo jäi melkoisen yöhön. Mietin miksi Olivia on niin hyvää pataa tämän tyttären kanssa.
Yhtä kaikki, kirjoitat helppolukuisesti ja sujuvasti, ja virkkeet ovat järkeviä. Dialogi on kenties paras osa novelliasi! Hyvä!

Mietin tuossa että miten polkupyörä liittyi tuossa alussa mihinkään. Luot tunnelman että Olivia sotkee mankelilla hiekkatietä, mutta sitten ollaankin autossa. Tämä hieman hämmensi.

Muista pitää sama aikamuoto virkkeissä. Eli Olivia muisteli (imperfekti) vaikka ei olisi halunnut (pluskvamperfekti). Olivia muisteli, vaikka ei halunnut. Nyt on sama muoto. Ei tuo taida virhe olla, mutta lukijalle...ainakin minulle pisti silmään.
Ja saman kappaleen lopussa Olivia tuntee (preesens), ja tämä on jo häiritsevä aikamuotomuutos :)
Toisinaan Olivia tunsi siten edelleen.

Dialogin yhteydessä monesti kerrotaan kuka sanoo. Syyllistyn tähän itsekin. Kun Iisa tulee kylään, voisi dialogin jälkeen kirjoittaa esim, Olivia kaappaa Iisan hymyillen syliinsä.
Tuo kertoo jo kuka sanoo ja kenelle, sekä välittää ilon tunteen. Eli dialogin kuvailuissa enemmän sitä, mitä hahmot tekevät, sillä jo dialogi kertoo että nämä sanovat, vastaavat jne.

Tuo Iisan ajattelu on hyvää! :) Se tuli hieman puun takaa, ja olisi ehkä voinut olla eri rivillä selkeyden vuoksi. Yhtä kaikki, se oli tunnelmallista päänsisäistä ääntä!

Luot hyvän konfliktin loppuun, mutta et ota siitä kaikkea irti. Huostaanotto ja puhelinkeskustelu ja Marjon tausta jää mielestäni liian ohuelle, sillä teemassa ja aiheessa oli mahdollisuuksia vaikka mihin!

Kiitos novellista!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review

Kommentit

1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Järjestys 
tttuuli
May 10, 2014
Report this comment
Alku sekä aikamuodonvaihdokset olivat ohjeissa (kirjotin tämän äidinkielenkurssille), joten olisin ehkä itsekin jättänyt aikamuodon muuttamatta.

Kiitos paljon kommentista sekä rakentavasta palautteesta!
1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS