Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Kuollut kaupunki 2016-07-03 20:30:02 Alapo80
Arvosana 
 
3.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    July 03, 2016
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka annae!

Tervetuloa palveluun :) Uskon, että emme liikaa pelästy aihetta, vaikka kuolemasta aiheena tykkäätkin. :)

Erinomaisen hieno aloitus! :) Hyvä!!!

Kirjoitat kuinka kaupunki on hylätty, ollut jo vuosia. Tämä on aika monimutkainen ilmaus. Kenties vain kaupunki on ollut hylättynä jo vuosia.
Olet tuossa luonut jo pienellä kerronnalla todella mielenkiintoisen miljöön ja tunnelman. Älä pilaa sitä turhalla hienostelulla :)

Hieman edelliseen liittyen. Suosittelisin kirjoittamaan kieliopillisesti perustekstiä. Eli tuo kun kuvailit katuja, niin kolme substantiivia pilkutettuna. Mielestäni peruskieliopillisesti olisi "...joitain jätesäkkejä, roskia ja oluttölkkejä.". Eli muista konjunktiot. Ilman niitä teksti on hieman taiteellisempaa, mutta aiheuttaa ainakin minulla sellaisia hetkinen - efektejä, jolloin täytyy lukea kohta uudestaan.

Kirjoitat, että raosta pääsisi ehkä johonkin muualle. Totta kai pääsee, ei vain ehkä. Mielestäni tuossa on enemmän kysymys siitä, että ei ole voimia tai kiinnostusta.

Ja - sanan pilkutuksesta. Ja on konjunktio, joka pääsääntöisesti pilkutetaan, jos lauseilla ei ole selkeää yhteistä jäsentä, yleensä tekijä.
Esim. Matti nousi mäelle ja katsoi kaukaisuuteen. Ei siis pilkkua, koska Matti on yhteinen jäsen. Kun taas seuraavaan tulee pilkku. Matti nousi mäelle, ja Heikki odotti alarinteessä.
Tuolla Sinulla mm kun jalkapohjat oli rasittuneet ja jano rahisi kurkussa kohta vaati ja - sanalle pilkkua.

Kuvailet tarkasti kuinka monta sormea tuntuu ja missä. Eikö olisi vain voinut tuntea hellän otteen ranteessaan?
Mieti mitä täytyy kuvailla tarkkaan ja mitä ei.

Vältä toistoa. Tuossa toisen heräämisen tienoilla on monesti taas - sana, joka monesti on pelkkä täytesana.

Ennen konjunktioita, kuten kuten, kuin jos, vaikka, että, jotta jne tulee nyrkkisääntönä pilkku.

Kirjoitin tuosta, että murtuneesta kohdasta pääsee ehkä johonkin. No nyt kun luin tämän loppuun, niin jäin kaipaamaan sellaista voimakkaampaa "mä en tahdo!" Asennetta tuohon tarpomisesta poikkeamiseen.

Taustat jää hieman pimentoon, vaikka vähän valotatkin pitkäaikaissaurautta ja mummoa, mutta muutoin jäädään vähän ohhon päälle.

Kirjoitat erinomaisesti! Pilkuista kannattaa hieman lukaista. Mm kirjoittajan blogista löytyy nyrkkisäännöt. Tekstisi on helppoa lukea ja sujuvaa. Osaat pimittää tarvittavia juttuja juonesta. Päähenkilö jää kuitenkin aika etäiseksi juurikin taustojen puutteen vuoksi. Ei ollut hirveästi mitään, mihin samaistua.

Yhtä kaikki. Hyvää saagaa ja hyvää tekstiä!

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS