Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
vanhus Hot
 
vanhus 2013-08-20 05:16:33 Alapo80
Arvosana 
 
4.0
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    August 20, 2013
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Hei kotikirjailija!

Pahoittelen että jouduit odottamaan palautetta näin kauan!

En suorastaan aina ymmärrä miten keksit näitä juttuja! :D
"...ja halkaisi päänsä lattiaan. Sain melkoisen siivouslaskun marketilta.".
Miten irvokasta todella olisi saada siivouslasku tuollaisessa tilanteessa. Ja miten hyvin se sopiikaan tapaasi kirjoitta, ja kuinka tuo vanha rouvo on voivotellen maksanut tuon laskun... Tyylisi on todella omintakeinen! :D

Kirjoitat: "Muistan että makasin tuskissani ja koirani nuoli naamaa.".
Pari asiaa tuosta. Pilkku ennen "ja" - sanaa olisi mielestäni pakollinen (muualtakin puuttuu vastaavanlaisista paikoista). Ja toinen juttu on se, että miksi täytyy sanoa "koirani"? Voidaan tiytysti olettaa että mummon kotona olisi vaikka tyttären koira hoidossa, ja kuitenkin lähtökohtainen ajatus lienee se, että jos mummon keittiössä on koira, se on mummon oma.
Ei sinänsä iso asia, ja kuitenkin se vaikuttaa lauseen luettavuuteen...minun mielestäni siis.

Kirjoitus tuntuu jopa kannanotolta vanhustenhoitoa kohtaan, vaikkakin sijoittuu tulevaisuuteen, niin ei kai tuo mahdollinen koneellinen vanhustenhoito niin kovin kaukaa haettua ole.
Täytyy kyllä sanoa että olet onnistunut ottamaan todella ällöttävän inhorealistisen näkökannan aiheeseen. Kirjoitat hyvin, ja mielestäni suurin puute on nuo pilkut, joiden puuttuminen ei kuitenkaan merkittävästi heikennä lukuelämystä.

Tietyissä virkkeissä voisi miettiä tiivistämistä.
Kirjoitat: "On hankala puhua ilman hampaita, mutta eihän kellään vanhainkodissa ole hampaita. Ne poistetaan hygieniasyistä ja hammassärkyä ennalta ehkäisevästi saapumisviikolla.".
Ajatukseni: "On hankala puhua ilman hampaita. Ne on poistettu kaikilta, hygieniasyistä ja hammassärkyä ennalta ehkäisevästi, jo saapumisviikolla.".
Ero ei ole valtaisa, eikä mitenkään kriittinen. Kuitenkin kun lukee virkkeitä itselleen ääneen, saattaa löytyä parempi tapa sanoa asioita (en tarkoita nyt että omani oli parempi kuin Sinun). Ja jos muutokset alkavat vaikuttaa tyyliisi, niin ÄLÄ muuta mitään :D

Kiitos ällöttävästä tulevaisuusnäkymien kuvailusta!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS