Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Asiat balanssissa 2013-08-18 09:24:39 Alapo80
Arvosana 
 
3.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    August 18, 2013
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Hei liskomies!

Pahoittelen että palautteen saanti on viivästynyt. En olekaan aikaisemmin antanut Sinulle palautetta, joten toivon että en suututa Sinua. Se ei ole tarkoitukseni. Kaikesta mitä annan palautetta saa ja täytyykin olla erimieltä...kriittinen ainakin.

Lähtökohdat novelliin ovat aivan huikeat! Turkulainen perusäijä, joka tietää kaiken ja omaa kauniin vaimon, jonka ansiota kaikki todella on :D Mahtavaa!

Kirjoitat: "Valkoisella muovipöydällä oli jo ennestään neljä tyhjää oluttölkkiä seuranaan tuhkakuppi ja aski punaista Marlboroa.".
Otan tässä kantaa kahteen asiaan. Täytesanat ja pilkut.
Ajatukseni: "Valkoisella muovipöydällä oli neljä tyhjää oluttölkkiä, seuranaan tuhkakuppi ja aski punaista Marlboroa.".
Pilkusta voidaan olla montaa mieltä :D Kuitenkin kun kirjoitat että pöydällä oli, se kertoo lukijalle että ne olivat siinä jo entuudestaan. Eli mielestäni lyhentäminen oli paikallaan.

Toinen juttu pilkuista (anteeksi halkominen :D )
Kirjoitat: "...myöntääkseen asioiden todellisen laidan ja uskoi tosissaan heidän perheensä menestyksen...".
Ajatukseni: "...myöntääkseen asioiden todellisen laidan, ja uskoi tosissaan heidän perheensä menestyksen...".

Kirjoitat: "Kulkiessaan kohti joen suuta ja linnaa väkijoukko kävi vähitellen harvemmaksi ja myyntikojuja oli enää siellä täällä, kunnes näytti siltä, että viimeinenkin hätäisesti pystytetty pömpeli oli jäänyt hänen selkänsä taa.".
Tässäkin pilkuista, mutta kuitenkin tärkeämpänä kenties tapa sanoa asiat yksinkertaisesti.
Ajatukseni: "Jarmon kulkiessa kohti joen suuta ja linnaa, väkijoukko harveni, ja myyntikojuja oli enää siellä täällä, kunnes näytti siltä, että viimeinenkin hätäisesti pystytetty pömpeli oli jäänyt hänen selkänsä taa.".
Eli "kulkiessaan" - lauseenvastike viittasi mielestäni väkijoukkoon. Eli väkijoukko harveni, kun se kulki kohti joen suuta. Lisäksi korvasin "kävi vähitellen harvemmaksi" - ilmauksen sanalla harveni. Mielestäni hieman yksinkertaisempi.

Tuon edellisen huomion jälkeen jäinkin niin kiinni juoneen, että unohdin suhtautua tekstiisi kriittisesti! :D Huikea ajatus, jossa miehen ääliömäinen jääräpäisyys saa jopa toivomaan että mies selviäisi tilanteesta!

Oikein mainio novelli, vaikka se jäikin kesken! Kirjoitustapasi, muutamaa pilkkujuttua huomioimatta, on oikein mielyttävää lukea. Iso plussa myös päähenkilöstä, johon ainakin minu oli helppo samaistua! :D

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Järjestys 
liskomies
August 19, 2013
Report this comment
Kiitos palautteesta, en todellakaan suutu! :D Kritiikin saaminen on yksi tällaisten palveluiden parhaita ja antoisimpia puolia ainakin tällaisen aloittelevan kirjoittajan näkökulmasta.

Jo toinen kommentoija mainitsee tuosta keskeneräisyydestä... Alun perin minulla oli mielessäni hieman pidempi tarina, mutta jollain lailla alkuperäisen suunnittelemani loppu alkoi hahmotelmissani tuntua kliseiseltä ja arvattavalta, niin tarina typistyi lyhyemmäksi ja tiiviimmäksi novelliksi. Mutta laitetaan jatkomahdollisuus harkintaan, ehkä antisankarimme Jarmo seilaa ammepurrellaan kohti uusia seikkailuja... :D
1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS