Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Jotkut eivät pysy kuolleina 2015-07-22 11:46:56 E.
Arvosana 
 
2.0
Arvostellut: E.    July 22, 2015

Päähenkilö tapaa hautausmaalla kuolleen, mutta mikä tämän tarinan pointti oikeastaan oli? Henkilöiden keskustelu on todella tavanomaista, samoin tapahtumien kuvaus. Auringon heikkenevät säteet, lintujen vaikeneminen yms. ovat todella kulunutta kerrontaa, josta lukijan on vähän vaikea saada mitään irti. Jos kummitus olisi sanonut jotakin merkittävää, niin tämä olisi ollut paljon parempi teksti. Nyt en oikein ymmärtänyt, mitä tällä hait. Pekan esittämistä korjauksista olen samaa mieltä.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

2 kohdetta - näytetään 1 - 2
Järjestys 
J-K
July 22, 2015
Report this comment
Kiitos palautteesta. Ehkä tämä on sitten vähän ö-mappiin/täysremonttiin menevä.

Itselläni kirjoittaminen tulee oikeastaan tunnelman mukaan. Vähän kuin näkisi tapahtuman edessään ja kirjoittaa siitä paperille, yrittäen saada sen tunnelman (oli se sitten ahdistavuutta, iloisuutta, pelkoa jne.) mukaan tekstiin. Nyt se sitten ei onnistunut.
In reply to an earlier comment

July 22, 2015
Report this comment
Kannatan täysremonttia. Tarinan kaari on ihan hyvä ja kerronta sujuvaa, mutta juttua vaivaa anonyymius, mikä on tekstissä aina paha juttu.

Päähenkilöstä ja tapahtumista ei jää mitään mieleen, kun kaikki on niin tavanomaista, ja kun kummituskin vielä on aivan tavallinen ja mitäänsanomaton, niin tulee mieleen, että miksi käytin aikaani tämän lukemiseen. Lisäämällä henkilöön jotakin persoonallista, kuvaukseen mieleenjääviä yksityiskohtia ja kummitukseen/kuolleeseen jotakin "sanomaa" juttu olisi jo aivan toisella tasolla. Kyse ei siis olisi isoista korjauksista. Tunnelma syntyy juuri siitä, että kirjoittaja osaa sirotella tekstiin mieleenjääviä ja persoonallisia yksityiskohtia. Tsemppiä uusintakirjoittamiseen.
2 kohdetta - näytetään 1 - 2
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS